tiistai 9. lokakuuta 2012

Paha kapula

Viime viikolla käväistiin pikku retkellä Kalliojärven kierroksella. Hiukan vetinen keli teki polut hiukan liukkaiksi ja eihän sieltä ihan kuivin kengin selvitty. Ihan kiva pikku kierros oli. Helmi on aina kovin tohkeissaan uusissa paikoissa, viilettää edellä hirveää vauhtia ja palaa aina takaisinpäin tarkistamaan, että tuutteko te jo sieltä?  Ainakaan korkeat paikat eivät pilkkukoiraa pelota, meinasipa hypätä kalliolta suoraan veteen pudonnutta keppiä pelastamaan..

Perjantaina tehtiin vähäsen omatoimiaksaa hallilla Kaisan, Miran ja meille uusien tuttavuuksien Sannan ja dalmispoika Hugon kanssa. Ja kepeissähän mentiin nyt eteenpäin, hienoa! Helmi teki kujaa jo niin, että pari keppiä keskellä oli samassa linjassa. Nyt kun ei innostuisi vaan kaventamaan taas liikaa kerralla.. Hyppytekniikkana tehtiin semmoista vekkaus-välistäveto-jaakotus yhdistelmää. Yllättävän hyvin onnistui :) Vekkaamalla Helmin saa kääntymään tosi tiukasti. Naksuttelin kehikkoa maassa ensin ja nyt uskaltauduin ottamaan sen suoraan puomille. Helmihän on tosiaan tehnyt puomia viimeksi joskus puolivuotiaana kokonaiset kaksi kertaa.. Ja hitto se puomi oli hieno! Eka kerralla vähän kummasteli et mikähän juttu tämä on, mut loput toistot tuli tosi lujaa. Joka kerran otti ylösmenon ja pysähtyi alasmenolla myös upeesti. Toivotaan, että tämä pysyykin tälläisenä!

Olen ollut suorastaan tosi reipas ja treenaillut vähän kotonakin jotain pientä. Aloitettiin keppien sisäänmenon opettelua Heidiltä lainaamallani 2 by 2 -keppiparilla. Naksuttelin ekaan keppiväliin juoksemista helposta avo- ja umpikulmasta. Ja ehkä joku ajatus koiralla saattoi jo muodostua tästä. Helmi on siitä kyllä kiva treenattava, että se osaa tarjota aktiivisesti juttuja ja oppii vähillä toistomäärillä. Keppien jalustan päälle tarjottiin ensin takajalkoja, sitten koko keppihommaa yritettiin nostaa ja kokeilipa Helmi myös "antaa" vitosta kepeille :D Ohjaajalla on joskus lieviä vaikeuksia naksauttaa oikealla hetkellä.. Eteen -käskyä olen myös vahvistellut kotona juoksuttamalla Helmiä hakemaan kanankaulaa huoneen toisesta päästä. Arvatenkin tämä on Helmin lempitemppu, sutii vaan lattialla mennessään..

Tänään tokoiltiin Kuhiksessa Marin ja Miran kanssa. Alkuun paikkamakuu Kidan ja Nellin välissä. Tänään onnistui hyvin. Kävin kerran välipalkkaamassa, koska oli hetken jopa pää maassa ja kohtuu rauhallisen näköisenä! Helmi teki pitkästä aikaa ruutua. Hyvin se sitä hakee, mutta meinaa jäädä välillä turhan eteen. Yritin korjata heittämällä palkan ruudun taakse, mutta se sai sen taas hakemaan kokonaan ruudun taakse. Useita hyviä toistoja saatiin kuitenkin aikaiseksi. Helmistä ruutuun juokseminen on jostain syystä hirveen kivaa :)

JA voi meidän nouto.. Tehtiin pelkkiä pitoharjoituksia sivulla. Ja kyllä se oli niin hirveen vaikeeta. Helmi joko puree kapulaa tai pitää sitä niin kevyesti et se tippuu suusta. Sen mielestä noudon luovutus on kamalan tylsää, kun taas itse kapulan hakeminen on kivaa. Mutta pakkohan se luovutusasentokin on nyt taas uudestaan vahvistella, koska se ei sitä osaa. Tuntuu, että mitä enemmän pitoharjoituksia tehdään, sitä enemmän se kapulaa vihaa.. Ollaan taas niinkun alkupisteessä. Hitto mitähän tälle keksis? Sillon kun tehtiin vauhtinoutoja enemmän Helmi innostui jo kapulan nähdessään. Silloin saatiin vielä useita hienoja luovutuksia sivulla, mitä niille kävi? Prkl.

Sit tehtiin seuraamista. Sekä suoraa, että käännöksiä ja pysähdyksiä. Ja tää toimii nyt :) Käännökset molempiin suuntiin tiiviitä ja seuraamisen paikka hyvä! Välillä tiputtaa katsekontaktin hetkeksi, tähän pitää jatkossa kiinnittää huomiota. Jäävistä otettiin maahanmenoja muutama toisto. Nopeutta on tullut, mutta välillä H jättää kyynärät ilmaan, mutta korjaa heti jos jää ilman palkkaa. Loppuun pari luoksaria hetsattuna, ne ihan ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti