perjantai 26. lokakuuta 2012

Hemu sairastaa

Keskiviikkona päivällä heräilen yövuorojen jälkeisestä koomasta ja huomaan pian, että pilkullinen ei ole ihan kunnossa. Se ei ensinnäkään nouse ylös kun minä nousen ja tutisuttaa välillä itseään kummasti. Lähdettiin kuitenkin pienelle hihnalenkille. Kyllä se liikkuu, mutta jotenkin haluttomasti. Mennään kotiin ja keksin mitata Helmiltä kuumeen. Ja kappas, mittari näyttääkin 40,2. Eläinlääkärin ohjeella annan Metacamia tupla-annoksen kuumetta alentamaan. Kovin kivuliaalta se ei vaikuta, palelee vain ja on kovin kovin väsynyt..

Seurailin tilannetta iltaan ja ei se ainakaan paremmaksi muuttunut. Kuume nousi ennestään, ollen jo 41 tienoilla :( Helmi ei myöskään omaaloitteisesti noussut edes ylös, makasi vai täristen sohvannurkassa. Sittenpä puhelua taas päivystävälle eläinlääkärille, joka kehoitti tulemaan klinikalle näytille. Vapisevin jaloin pilkullinen koikkelehti autolle, ilostui kuitenkin seuraksi lähteneen Heidin nähdessään. Kuumetta tai ei niin Helmin mielestä eläinlääkäriasemat on kammottavia paikkoja. Ongelmitta se antaa aina itsensä tutkia, lamaantuu pöydällä ja laittaa pään olkapäälle :) Ell Ultrasi kohdun, joka oli onneksi kunnossa. Diagnoosina oli lopulta anaalirauhasten sekä nielun infektio. Tohtori tuikkasi antibioottipiikin niskanahkaan ja antoi reseptin ab-kuuria varten.

Koskaan en ole kuullut että anaalirauhastulehdus kuumetta nostaisi, mutta kaipa se on mahdollista. Ensin ilmeisesti tulehtuu peräpää, jota koira nuolee. Tätähän Helmi on harrastanut jo pitkän aikaa. En vaan hoksannut, että anaalit voisivat olla tulehtuneet, koska tyhjenevät normaalisti, eivätkä ole kipeät? Sittenpä ne pöpöt jatkuvan perseen pesemisen seurauksena kipittävät iloisesti  nieluun aiheuttaen infektion sinnekin päähän.. No ainakin antibiootit tepsivät sillä kuume oli laskenut jo seuraavana aamuna. Ja muutenkin Helmi on jo oma koheltava itsensä. Lepäillään vielä niin kauan kuin minun hermot kestävät ;) Pelkkä hihnalenkkeily ei nimittäin todellakaan riitä kuluttamaan kaikkea virtaa pilkkuneidistä..

Ei muuten jää yhteen eikä kahteen tämän kaverin antibioottikuurit :( Milloin on mikäkin paikka tulehtunut. On ollut kertaalleen jo korva- ja silmätulehdus, pari virtsatieinfektiota ja sitten heinäkuusta lähtien vaivannut karvatupentulehdus.. Jospa päästäisiin samalla kuurilla siitäkin vaivasta. Ei ole halpaa ei, vaikkakin on vakuutus. Onneksi pilkullista ei moiset pikku infektiot haittaa mitään, antibiootitkin häviävät kupista ilman sen kummempia piilotustemppuja. Kaiken maailman silmä- tai korvatipoista ei Helmi kovin välittäisi, mutta nekin saa huijattua oikeaan osoitteeseen melko helposti.. Ja ennenkuin kukaan keksii ehdottaa et aloittakaa barffaaminen, niin sitäkin lajia ollaan harjoitettu jo useampi kuukausi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti