Muistoissa

Dicentra Give and Take "Gia"
21.2 - 13.7.2011
dalmatiankoira, narttu
mustapilkkuinen
omistaja: Katri Usitalo ja Henri Jokinen
kasvattaja: Anu Forssten, kennel Dicentra, MikkeliGia oli minun ensimmäinen koira. Gia oli ehkä maailman helpoin pentu. Ennenkaikkea se oli avoin ja ystävällinen. Se oli myös todella rohkea pentu, se ei turhia hötkyillyt. Se meni kaikkiin uusiin tilanteisiin rennosti, oikeastaan mikään vastaantullut tilanne ei hätkäyttänyt sitä. Niinkuin dalmiksen kuuluukin se oli ahne ja vilkas. Uusia juttuja se oppi nopeasti. Gian kanssa kerettiin käydäkin jo pentukurssilla ja parissa match showssa. Lisäksi Gia oli oikea mestari uimaan, se ui sulavasti kuin hylje :)

Nelikuisena Giaa ruvettiin tutkimaan epämääräisen kuolaamisen ja oksentelun takia. Sitä kuvattin ja otettiin verikokeita, mitään vikaa ei meinannut löytyä. Oireet vaan pahenivat ja pentu alkoi olemaan vaisu. Mietin ja pohdin ja etsin tietoa, että mikä sitä voisi vaivata. Olin tiivisti yhteydessä kasvattajaan, joka oli ajan tasalla jatkuvasti ja hänkin teki kaikkensa, että pentu saataisiin kuntoon ja hoitoon. Aloin itse epäilemään ruokatorven laajentumaa. Vihdoin parin viikon tutkimisen jälkeen Gia varjoainekuvattiin ja sen ruokatorvi tähystettiin. Ja diagnoosi löytyi, vakava-asteinen ruokatorven laajentuma, jolle ei ole hoitoa. Niinpä Gia nukkui sylissäni ikiuneen 13.7.2011. Se oli yksi elämäni raskaimmista päivistä ja kyyneleet valuvat vieläkin, kun kirjoitan tätä.

Gia oli loppuun asti, koko sen lyhyen elämänsä ajan iloinen ja onnellinen pentu. Se rakasti elämää ja on epäreilua, että se sai nauttia siitä vain hetken. Kasvattaja Anun sanoja lainaten: nimensä mukaisesti Gia ehkä otti paljon, mutta antoi vielä enemmän. Iso ikävä pientä ystävää.

Viimeiseen hetkeen asti annoit,
mun sua sylissäni pidellä. Kipeänäkin vielä leikkiä jaksoit,
silmin luottavaisin hymyillä.

Liian äkkiä katkesi elämä

tuon pienen rohkean tytön.
Ja nyt tiedän, että koirien taivaassa,
on mulla oma enkeli nimeltä Gia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti