tiistai 28. elokuuta 2012

Elinan koulutus ja videotodisteita

Lauantaina osallistuttiin Helmin kanssa Elina Kaleniuksen koulutukseen. Radalla oli monta aika vaikeeta kohtaa meille, mutta niin niistä vaan selvitiin. Kivaa oli ja kuuma tuli.

Rata oli tälläinen


                              

Tehtii rata kahdessa pätkässä. Ensin esteet 1-7 ja sit 9-22. Alku (1-3) oli minusta ehkä radan vaikein kohta. Hinkattiin useaan kertaan siihen ihan peruskäännöstä. Koira tekee sen kyllä, mutta on hidas. Joku muu ratkaisu voisi tähän olla parempi..? Takaaleikkaus putkelle, siinä ei ihme kyllä mitään ongelmia. 6-7 väli ihan ok. Aa tehtiin pari kertaan itsenäisenä, hyvin tekee. Kontaktin ottaa aika nätisti. Selvästikin Helmistä on tulossa kontaktifani, meinaa karkailla kontakteille ilman lupaa. JA putken sijasta valitsee näköjään kontaktin..

Toisella setillä irtosi hyvin pituudelta putkelle. Takaakierto päällejuoksu 12-13 otettiin pari kertaa usiksi, mutta lopuksi saatiinkin ihan hieno suoritus aikaiseksi. Loppu rata ihan jees, pikku virheitä ja korjailuja siellä täällä. Tosi hienosti jaksoi pikkupilkku tehdä hommia, vaikka olikin pitkiä pätkiä , mitä tehtiin. Monta kertaa piti ottaa uusiksikin, silti tekin ihan ok draivilla. Elina sanoikin, että onko noin nöyriä koiria olemassakaan, sehän menee just sinne, minne sen ohjaat. Kai se sitten on niin :D

Tässäpä sitten videota. Alussa on keskiviikon aksatreenistä pätkää ja sit Elinan koulutuksen lopusta vähäsen.
http://www.youtube.com/watch?v=5sHYF8GQ8nw&feature=plcp

Sunnuntaina käytiin Miran kans tokoilemassa Reijolassa. Hyvästi oli häiriötä jalkapalloilevista pojista, ei haitannut Hemulia yhtään. Tuntuu et oli vähän hömppätreenit, eikä vähiten siksi et oli ihan hirvee krapula :D No paikkamakuu oli hyvä, paitsi että ennakoi käskytyksissä. Noutokapulan pitämistä ja sen kanssa sivulletuloa. Oli epävarma ja jyrsi kapulaa. Pari vauhtinoutoa tehtiin. ne hyviä ja Helmillä oli kivaa. Luoksetuloja pari, niistä ekalla ei pilkullinen ollut koskaan kuullutkaan mitä semmonen käsky tarkoittaa... Teki ihan omat kuviot kunnes muisti et ainiin sivulle.. Ei aina voi muistaa :D Hienosti korjasi kuitenkin. Seuraamiset olivat aika jees. Ja uusi sininen vinkupallo loppupalkkana oli ihana :)

Maanatain hakutreeneistä ei olekaan oikeestaan muuta kerrottavaa, kun et upeesti se tekee edelleen. Tosi vaikee maasto, jyrkkiä mäkiä ja vaikeet piilot, eikä haittaa yhtään. Lähtee tosi lujaa ja tekee töitä  innokkaasti. Eilen kutsuin kerran pois metsästä uuteen lähetykseen, koska haki aivan liian kaukaa ja eteni alueella taaksepäin. Ja se tuli kuin tulikin kutsusta, hienoa. Uudestaan lähetettynä teki hyvin. Hallinta oli ihan ok, ei ihan niin hyvä ku viimeksi. Niin kauhea höyry oli päällä, et vähän oli liian kiire..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti