maanantai 3. syyskuuta 2012

Jos treenais niin vois joskus osata. Ehkä.

http://milenann.kuvat.fi/kuvat/Koiruudet/Agilitytreenit%202012/29.8.2012/IMG_7037.jpg/_full.jpg
Kuva: Milena Nevanto


Keskiviikon treeneihin Maija oli suunnitellut meille radan, joka oli tarkoitus mennä kuten meillä olisi möllikisat. Elikkäs ensin tutustuttiin rataan ihan itsekseen ja tehtiin omat ohjausvalinnat. Ja sit eikun radalle.1-3 aika jees, ehkä pikkusen isosti kaartoi putkelle. Pussiin Helmi juoksi iloisesti, mutta huomattuaan et hitto tää mikään putki ole, täällähän tulee kangasta vastaan.. kääntyi takaisin ja törmäili mennessään puuosaan. Tästä neiti herkkis otti vähäsen nokkiinsa, mutta suoritti pusiin kuitenkin kannustesten saattelemana :D Saattaisi auttaa asiaan, jos pussia tekisi joskus..Vitoselta kymppi putkelle suorastaan hyvin. Muurista taidettiin tulla ohi, koska en kerennyt paikalle ajoissa. Mutta hienoa et irtoaa.. Aata tehtii ekaa kertaa radalla ja haki sen hienosti (tai olihan se suoraan nenän edessä, mutta kuitenkin..). Alastulokontaktin otti hyvin, autoin kylläkin pysäyttämällä oman liikkeeni. Loppu taisi mennä aika ok, mitä nyt kömpelö ohjaaja meinasi kompastella putkeen.

Toisella setillä korjailtiin sit virheitä ja katsottiin erilaisia (lue: parempia.. :D) ohjausvaihtoehtoja Maijan kanssa. Pussiin otettiin pari toistoa, törmäilyt oli unohtunut jo pilkun päästä ja hienosti sujahti läpi. 4-10 hirveetä rallia et kerkee ohjaamaan muurille, ja onnstuihan se viimein. Aalle otettiin vähän kontaktitreeniä, jossa Helmillä on taipumuksena härvätä edestakaisin, ei millään meinaa kestää paikoillaan.

 Kivat oli treenit. Nää ratajutut, joissa jatketaan vaan matkaa vaikka tötöileekin, sopii meille hyvin. Helmin vauhti ja motivaatio ovat kyllä nykyisin hyvällä mallilla. Tähän vaikuttaa tosi selvästi oma asenne ja iloinen mieli :) Radan aikana pitää muistaa kehua koiraa, vaikkei just silloin palkkaa vielä tulekaan. Ja se et kertoo ajoissa koiralle, mihin mennään auttaa myös kummasti.. Aika jännä :D

http://milenann.kuvat.fi/kuvat/Koiruudet/Agilitytreenit%202012/29.8.2012/IMG_7031.jpg/_full.jpg
Kuva: Milena Nevanto


Nyt päätin et pitää alkaa ihan oikeesti opettaan ne kepit, keinu ja kontaktit kuntoon. Ja niitä ei kerta viikossa treenaamalla opita... Siispä mentiin perjantaina Miran ja Nellin sekä Kaisan ja Rikin kanssa treenailemaan. Ja innostuttiin kantamaan kentälle jopa niin paljon esteitä et ei ehditty kaikkia edes tekemään. Tai oikeastaan olis tullu ihan liikaakin treeniä yhdelle kerralle. Ja oli kauheen kuumakin.

No.. Alkuun otettiin keppejä. Kujat silleen meille keskivaikeesti. Ja ei osannut aloittaa jotenkin ollenkaan :( Rallitti vaan toiselta puolelta ohi palkalle. Helpotin alkua ja sit haki kyllä hienosti, mutta tuli läpi aina lopussa neljännestä tai viimeisestä keppivälistä. Näytti ihan siltä et ei vaan malttanut tehdä loppuun. Eikun kujaa taas kunnolla auki.. Sit onnistui. Toisella setillä taas vaikeempaa ja päästiin siihen vaikeuteen lopulta, mistä aloitettiinkin. Nää vaan jotenkin hajoilee aina yhtäkkiä. Huoh.. tuleekohan näistä koskaan valmiit.. Pitäisiköhän vaan ottaa ne ohjurit avuksi vai hinkata näin? Mut jokatapauksessa pitäisi saada vaan toistoa näihin ja paljon.

Sit tehtiin keinua ja se oli hyvä :) Ei jännittänyt kyllä yhtään enää. Ja kontaktin otti hienosti joka kerta! Tehtiin nyt minipöydän kautta niin et Kaisa palkkasi ja itse jatkoin juoksua.

Aalle otettiin kontaktreeniä yhden hypyn kautta. Helmi vaikuttaa tykkäävän kontakteista, hakee ne ainakin hyvin ja menee ne nopeasti. Kosketusalusta oli vielä apuna. Helmi tajuaa kyllä et pysähtyä pitää, mut näyttää et ei oikein vaan saa vauhtiaan aina pysähtymään. Korjasi kyllä hienosti loppua kohti. Kesti jopa minun hitaan juoksemisen vieressä. Kiinnitin huomiota ylösmenoihin ja ei ainakaan nyt mennyt kertaakaan kontaktipinnan yli onneksi.

Lopuksi tehtiin vielä lyhyt setti yksinkertaista lähetystä mutkaputkelle ja siitä niistoa hypylle ja takaisin putkeen. Hyvin irtosi nyt mutkaputkelle. Niiston lukee hyvin, mutta ei osaa vielä tulla hyppyä täysin itsenäisesti niin että merkkaisin vaan sen ja jatkaisin matkaa. Kääntyy kyllä nopeasti.

Oon vihdoinkin saanut aikaiseksi tehdä myös vähän kotitokoja. Teemana lähinnä perusasennon suoruus ja oikea paikka. Hakeutuu herkästi liian eteen ja se näkyy sitten myös seuraamisessa edistämisenä. Ja vinot perusasennot on selvästi vähentyneet nyt :) Takapäänkäyttö on parantunut myös huomattavasti. Jes. Maahanmenoja sivulla on myös hinkattu ku tekee nekin herkästi vinoon. Olen antanut nyt palkan vasemmalta puolelta ja näin Helmi on tarjonnut suorempia maahanmenoja. Ja en tietenkään palkkaa niistä vinoista, vaan otetaan ohoh ja uusiksi. Lisäksi vähän kaukojakin on tehty. Lähinnä sitä maahan - istu vaihtoa. Ne ok, ainakin kotona kun ei nouse vire liikaa, kuten taas kentällä usein käy..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti