torstai 9. elokuuta 2012

Torstaitokot ja aksaa lainakoiralla


Keskiviikon aksavuorolle sain lainata Heidin Elsaa, koiraa, joka rakastaa agilitya, vaikka sataisi kaatamalla ja joutuu treenailemaan kokemattoman ohjaajan kanssa! Ei haitannut mustaa pikku pyrriä yhtään :) Ja olihan se mahtavaa ohjata koiraa, joka osaa. Pystyy keskittymään ohjauskuvioihin ja tekniikoihin, koska tietää, että koira liikkuu itse ja se lukee ohjausta. Ja itseasiassa se ei mennyt yhtään niin huonosti, mitä oisin kuvitellut. Olin vain parissa kohdassa myöhässä, enkä vähiten siksi, että jäin vain ihastelemaan Elsan menoa ja unohdin liikkua itse eteenpäin.. Tehtiin seuraavanlaista rataa:

Ratapiirros Marin ja Kidan blogista
Radalle tein moneen kohtaan takaakierron ja päällejuoksun tai persjätön. Ne radalla oli ideanakin. Ja Elsan kanssa ne toimi hyvin. Taisipa sinne tulla saksalainenkin. Yks välistäveto tuli 13-14 väliin, sekin onnistui ongelmitta. Ehdottomasti radan vaikein kohta meille oli putkelta hypylle 17, missä onnistuin toistamiseen ohjaamaan Elsan hypylle väärältä puolelta.. Mutta Maijan ohjeiden mukaan saatiin sekin onnistumaan.

Irtoavan koiran kanssa oppii (kantapään kautta :D) äkkiä sen, ettei auta jäädä saattamaan koiraa liian pitkälle, koska silloin ei kerkeä seuraavaan ohjaukseen ei sitten millään. Eikä Elsaa tietty tarvitsekaan saatella, se menee kyllä. Pitäisi ottaa opiksi omankin koiran kanssa, kyllä se sinne menee vaikkei itse sinne putkeen ryömikään ;D Ja jos ei mene niin jatketaan harjoituksia.. Tosi hyvää treeni minulle itselle tuollainen, kiitokset Heidi ja ennenkaikkea ihana Elsa!


Juoksujen takia mökkiytynyt Helmi pääsi tänään ihan isolle kirkolle ;) Käytiin keskustassa kirkon takana olevalla kentällä tokoilemassa Maijan ja Focuksen sekä Heidin ja karvakamujen kanssa. Ihan hyvät treenit Helmille. Se oli taas kovin iloisella tuulella.

Alussa tehtiin juoksutarkastus, joka plussasi tällä kerralla, mutta päästiin silti kehään ;) Luoksepäästävyys sujui tosi hyvin, hiukan vain Helmi heilutti häntää ja kurotteli vastaan`tuomari` Maijalle. Paikkamakuussa pysyi, vaikkakin oli pinkeän näköinen. Jäin taas melko lähelle ja kestoa oli ehkä minuutin. Ekan maahanmenon sivulla meni vinoon, sen korjasin.

Seuraaminen oli tänään ihan ok, edelleen pyrkii edistämään, mutta paranee. Suora se on onneksi, ei kuulemma poikita. Tehtiin myös muutamia käännöksiä paikallaan, aika hyvin hakee jo suoraa perusasentoa :) Liikkeellelähdössä ennakoi helposti.

Ruutua Helmi teki toista kertaa ikinä. Ja sillä on oikeasti ajatus asiasta. Kolmesta eri suunnasta haki joka kerta ruudun, jonne Heidi heitti palkan (ruutuun tai ruudun taakse). Putkiaivona pilkullinen hakeutuu magneetin lailla paikkaan, jonne namuja ilmestyy. Viimeiseksi luoksetulo kokonaisena ja hyvinhän se tuli :) Aika näppärästi perusasentoon ja vieläpä suoraan. Hivenen olisi saanut tulla tiiviimmin. Lopuksi Helmi innostui jopa leikkimään, otti oikein kunniakierroksen Focukselta lainatun pallon kanssa.2 kommenttia:

  1. elsahan on vain mielissään ylimääräisistä treeneistä :)

    VastaaPoista
  2. Elsa <3

    Hauskalta kuulostaa teidän treenailut pilkullisen kanssa! Tykkään teidän plokista.

    VastaaPoista