torstai 16. elokuuta 2012

Dalmis on yhtä hymyä

Juoksut alkaa olla juostu. Johan tässä on jo makoiltu tarpeeksi, ainakin pilkullisen mielestä.

Maanantaina aloitettiin uudessa hakuryhmässä, jossa on jo edistyneempiäkin koirakoita. Etukäteen vähäsen jännitti mennä kokeneempien joukkoon säätämään, mutta ihan turhaan. Hyvinhän se meni :)

Hemu teki neljä ukkoa, järjestyksessä ääni-valmis-valmis-ääni. Ja olihan se taas todella kierroksilla... Ensimmäinen maalimies oli umpparissa etukulmassa, melko suoraan meni. Toinen olis siis valmis ukko, jolle lähti hyvin. Kolmas oli aika lähellä, siitä Helmi meni lujaa ohi ja kaarratti kaukana, varmaan jo alueenkin ulkopuolella. Tuli yllättävän hyvin käskyllä pois! Uudestaan lähetettynä rallitti taas ohi, mutta sai hajun takaa ja palasi piilolle. Tosi usein Helmi vetää täysillä ohi, jos ukot ovatkin yllättäen kovin lähellä. Kaksi viimeistä suoria ja hyviä. Nyt ei ollut mitään ongelmaa valmiille ukolle lähtemisessä, lähtee yhtä hyvällä motivaatiolla valmiille kuin ääniavuillekin.

Ryhmänvetäjä Mikalta sai kyllä tosi hyviä neuvoja ja uutta näkökulmaa hakuharrastukseen. Koiralta pitää vain alkaa pikkuhiljaa vaatimaan parempaa hallintaa metsässä. Varsinkin maalimiesmotivaation ollessa noin hyvä. Nyt viimeksi pystyttiin palaamaan jo maalimieheltä koira vapaana ja pysyy jo kohtalaisesti mukana. Hakumetsässä Helmi ei välttämättä ota ruokaa minulta kädestä (siis oikeesti EI syö!! :D), siksi on vaikea palkata sitä vierellä kulkemisesta.. Helmillä on vaan niin kovin kiire jo seuraavalle ukolle, mihin sitä ohjaaja haussa tarvitaankaan? Helmi osaa jo etsiä, ainakin omasta mielestään ;D

Jatkossa Helmille kannattaisi teettää hajuhakuja, siten että haetaan ensin partioimalla haju maalimiehestä ja palataan takaisin keskilinjalle lähettämään koira. Myös haamuja voisi taas palautella, jotta saataisiin suoruutta edelleen pistoihin. Myös sitä, miten lähetän koiran, sitä pitää treenata. Nyt pääsin jo lähettämään Helmin siten etten koskenut siihen ja se ihme kyllä lähti vasta luvan saatuaan :) Lähtee kohtalaisen hyvin sinne, minne nenä näyttää hetkellä, kun saa käskyn.

Eilen aksailin taas Elsan kanssa. Tehtiin rataa, jossa harjoiteltiin takaakiertoja, päällejuoksua ja välistävetoa. Eli aika samanmoista kuin edellisellä kerralla. Ja olihan Elsan kanssa taas mukava päästä tekemään. Suoriuduttiin ihan kohtalaisesti. Välillä oli ajoitus pielessä ja välillä olin tyypillisesti vaan myöhässä.. mutta saatiin me muutama ihan mallikaskin pätkä aikaiseksi :) Elsa oli taas kovin iloinen, varsinkin kun sai palkaksi hienon uuden pallon, joka ei ollut ihan yhtä hieno enää Elsan käsittelyn jälkeen ;D

Tänään taas tokoiltiin Kuhiksessa Miran ja bortsu Nellin kanssa. Alkuun tein Helmin kanssa paikkamakuun yksin ja eihän se taas pysynyt! Prkl. Jäi kyllä hyvin, pysyi puolisen minuuttia. Sit nousi ylös haahuilemaan ihan sen näköisenä, että olisi vallan unohtanut, että siellä pitikin makoilla... huoh :( Valmistelin kyllä koiran ihan normaalisti. Palautin sen hiukan ärähtämällä, sit pysyi ok. Tein uudestaan tosi lyhyenä, se ihan jees.

Sit tehtiin seuraamista, johon otettiin jo mukaan käännökset. Ja aika hyvin teki. Edelleen on hiukan liian vauhdikas, varsinkin lähdöissä. Sivulletulot olivat tänään myös pääsääntöisesti suoria :) MUTTA painaa ihan sikana välillä. Sekä seuraamisessa ja sivulla ollessa, varsinkin jos joutuu korjamaan paikkaa.

Sit tehtiin noutoa pari toistoa. Ja oli ihan tosi hieno minusta! Tehtiin eka toisto niin, että vapautin vauhdista ja toinen ihan kokonaisena liikkeenä. Lähtee hyvin käskystä kapulalle, ottaa viipyilemättä suuhun ja palauttaakin ihan riittävällä vauhdilla. Ja ennenkaikkea tulee suoraan sivulle asti kapulan kanssa  :) Jes. Tää oli tosi hyvä.

Sit tehtiin ekaa kertaa kaukoja kentällä ihan lyhyellä matkalla. Vaihdot nopeita. Istumaan nousu ok, mutta maahan menossa yritti ryömiä vähän kohti, tätä ei ole ennen yrittänytkään. Korjasi kyllä lopussa. Takapalkkaa voisi kai kokeilla tähän? Luoksetuloja otettiin pari, hienosti ja tiivisti tulee sivulle sekä hyvällä vauhdillakin vielä:) Tänään Helmi ei myöskään sekoittanut kertaakaan jättöjä ja lähtöjä, eli nekin edistyy. Tokohan on oikeesti aika kivaa ;)

Lopuksi kyhäsin Heidiltä lainatut hypyt kentälle. Niillä harjoiteltiin välistävetoja, takaakiertoja ja päällejuoksuja. Välistävedot aika ok, takaakierroissa tarjosi välillä esteen kiertämistä kokonaan. Mut hinkattiin hetki niin saatin aika hyviäkin pätkiä. Päällejuoksut onnistuivat ongelmitta, kunhan sai ensin koiran hyppäämään itseä kohti. Näitä pitäisi vain treenata, ei niitä muuten opi.. Viimeiseksi pelkkä suora kahdella hypyllä ja hyvin irtoaa. Helmi oli suorastaan onnellisen näköinen, kun näki hypyt kentällä. Vauhti oli parasta pitkään aikaan. Suorastaan komensi minua haukkumalla lähdössä! Ohhoh. Eli juoksutauko on tehnyt vain hyvää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti