torstai 19. huhtikuuta 2012

Koira kulkisi, mutta kun minä en :D

Tällä viikolla ollaan käyty jo pari kertaa aksailemassa. Tiistaina seurana oli Heidi ja karvakamut (ei voi käyttää enää pelkät pyrrit, koska Tuittukin oli mukana :)). Treenejä saatiin oikein videollekin, tässäpä se: http://www.youtube.com/watch?v=6P46dHs_yHM

Valsseja harjoiteltiin taas., ensin minä tein Elsan kanssa ja sitten Helmin. Ne on minulle itselleni jotenkin vaikeita, varsinkin vasemmalle. En oikein tiedä mihin käteni laittaisin ja missä vaiheessa rintamasuunta kuuluu kääntää. Helmi reagoi minun liikkeeseen yllättävän nopeasti ja pari kertaa kääntyikin jo ennen hyppyä. No hyvä, että reagoi. Helmi on käännöksissä vielä epävarma, joka johtuu kyllä ihan täysin minun ohjauksestani. Epävarmuus näkyy Helmissä heti vauhdin hidastumisena. Mutta paremmin nämä meni nyt kuin viime kerralla, jotain edistystä siis :D

Keppejä tehtiin kujilla siten, että keskellä sai jo selvästi pujotella. Nämä edelleen ongelmitta. Hyvin hakee kepit, eikä tee virheitä. Vauhtia selvästi hiukan hidastaa, kun tarvii tosissaan jo miettiä, mihin jalkansa laittaisi. Hyppytekniikkaharjoitukseen lähti ensimmäisen kerran hirveällä vauhdilla ja loikkasi kerralla kaksi hyppyä. Korjasi kuitenkin heti seuraavalla. Hyppytekniikka on Helmillä ihan hyvä, vaikka muuten ei vielä kauhean ketterä olekaan ;)

Puomin yli käveltiin muutaman kerran runsaasti palkaten ja kehuen. Kovin on kiire vielä pois puomilta, vähän on jännää :D Helmi ei myöskään kestä hihnalla "pakottamista", alkaa vaan räpeltämään hihnan painetta vastaan. Hihna löysällä tai kevyesti hidastaen vauhtia menee rennommin. Paranee kuitenkin toisto toistolta. Harjoituksen jälkeen menisi mielellään vielä tarkistamaan jäikö puomille kenties jotain syötävää..

Keskiviikon vuorolla treenasimme pienellä porukalla itsenäisesti, koska ryhmän vetäjä ei päässyt paikalle. Meitä olikin vain kolme treenaajaa. Päätettiin keskittyä esteopetukseen, lähiinnä puomiin ja keinuun. Tehtiin myös pientä radan pätkää, johon valssit pariin kohtaan. Puomi meni Helmillä jo hiukan varmemmin ottein, keinulle kiipeäminenkin tapahtui yllättävän rohkeasti :) Kai sen tasapaino ja itsevarmuus ovat siis kehittyneet. Valssit tökkivät taas :( Itse käännyn liian aikaisin kohti koiraa ja Helmi pysähtyy hiukan hölmistyneen näköisenä. Mitäs nyt? :D No pari tyydyttävää saatiin aikaiseksi kuitenkin. Pilkku oli jotenkin hiukan tylsistyneen oloinen, joten jätettiin valssaamiset siihen. Loppuun vauhdikas ralli parille hypylle ja putkeen, siihen oli hyvä lopettaa.

Tänään aamulla ratsastusten peruunnuttua, lähdettiin tuttuun tapaan Heidin ja pyrrien kanssa lenkille Utran metsiin. Heti kun päästiin pihasta matkaan, metsästä pomppaa suoraan koirien eteen mikäs muukaan kuin jänis. Ja sitten mentiin! Etunenässä tietenkin Kiva ja perässä Helmi, Elsa jätti ajon jo alkumetreille Heidin kieltoihin. Kaksi nuorempaa kaverusta ei ihan niin pian luovuttanutkaan, hävisivät pian jo näkyvistä. Kerkesin jo ajatella, että tämä ei tosiaan pääty hyvin.. No kaukana mutkan takana jättivät ajon kuitenkin ja juoksivat takaisin. Huh huh. Jo ennen kuin kerettiin huokaista helpotuksesta eteen pojahtaa jostain toinen pupu ja uusi jahti käyntiin! Ja vieläpä kohti autotietä! Ja nyt lähti jopa Elsakin. Tällä kertaa ensin ajosta luopui Helmi, tuli kuin tulikin huudostani takaisin. Tuli perässä pian pyrritkin ja ruumiilta onneksi vältyttiin :) Tämän "alkulämmittelyn" lisäksi kierrettiin vielä vajaa 8km lenkki hiukan upottavalla latupohjalla. Ja kyllä nyt voi sanoa, että pilkkua nukuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti