perjantai 13. huhtikuuta 2012

Pikku rimpula

Pääsiäismaanantaina käväistiin Lappeenrannassa näyttelyissä. Aikainen aamuherätys ja kohti Mikkeliä, josta hyppäsimme kasvattaja Anun kyytiin. Mukana oli Helmin lisäksi 4 pilkullista: Helmin emä Lola, setä Luka, enkelikoira-Gian sisko Cassu ja jo yli 10v veteraani Hessu. Kaikki koirat ja viisi ihmistä mahtuivat ongelmitta Anun minibussiin. Hyvin tulivat juttuun keskenään koiruudet, varsinkin Cassu ja Helmi pelasivat keskenään jatkuvasti.

Kun päästiin näyttelypaikalle saimme yllätykseksi kuulla, että tuomari oli sairastunut ja dalmikset arvostellaan kahdessa eri kehässä päivän viimeisinä, eli noin neljä tuntia alkuperäistä arvosteluaikaa myöhemmin. Oli siis hyvää aikaa shoppailla :) Häkissä odottelu oli Helmin mielestä arvatenkin tosi tylsää, pysyi häkissään kuitenkin. Aktivoinniksi tehtiin Helmin kanssa vähän tokoa tyhjässä kehässä. Ja oikein hienosti keskittyi! Tehtiin lyhyt paikkamakuu, hyvin pysyi. Jäin näkyville, koska tälläisessa häiriössä en uskaltanut kokeilla piiloon menoa. Pari luoksetuloa otin lelupalkalla, nekin onnistui kivasti. Sinä päivänä leikkiminen oli taas ihan parasta pilkun mielestä :D


Itse kehässä Helmi käyttäytyi rauhallisesti. Tuomarille hännänheilutuskin oli kohtalaisen hillitty ;) Seisominen onnistui hyvin. Pari kertaa piti korjata parempaan asentoon. Juostessa helposti jää ikäänkuin tanssimaan viereen tarjoten katsekontaktia ja silloin etujalat menevät vähän hassusti. Narttupentuja oli vain yksi meidän lisäksi.

Tuomarina alkuperäisestä poiketen Tapio Eerola.

8kk. Nyt jo kookas, mutta muutoin keskeneräisessä kehitysvaiheessa. Oikeat pään linjat, hyvät silmät ja korvat, samoin purenta. Rintakehä ikään sopiva. Tyydyttävät kulmaukset edessä, hyvät takana. Riittävä pilkutus. Epävakaat etuliikkeet.


Tuloksena siis narttupentujen 2. ROP-pennuksi valittiin ainoa urospentu. Ja minä kun luulin, että Helmi on ennemminkin pieni! Ei tarviis enää kasvaa siis. Onhan se tosiaan vielä aikamoinen koipeliini, mutta gilityn kannalta toivon, että jäisikin keveyksi rakenteeltaan. Katsotaanhan, miten kesken ollaan vielä Joensuussa kun siirrytään junnuluokkaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti