torstai 3. toukokuuta 2012

Pieni koira isossa maailmassa

Ollaan vietetty pilkullisen kanssa todellista laatuaikaa. Viime viikolla matkattiin ihan kaksistaan junalla Helsinkiin pariksi päiväksi. Valtion Rautateiden kyyti meni leppoisasti, Helmi makasi penkillä koko pituudellaan kuin hylje. Se siis nukkui pääosan matkasta. Kovempia kolinoita pikkuisen säpsähteli, mutta aika lunkisti meni noin yleisesti.

Metro taas oli talmaatialaisen mielestä tosi pelottava, jokaisesta isommasta kolahduksesta se pomppasi tasajalkaa minun syliin. Matkattiin metrolla yhteensä neljä kertaa ja jokainen kerta oli onneksi aina vähän edellistä vähemmän jännittävä. Niin lukkoon ei pieni koiraparka kuitenkaan mennyt, ettei olisi pystynyt nameille vähän temppuilemaan. Ja ihmiset metrossa oli myös aivan ihania, vaikka ääniä vähän jännäsikin. Iloisesti kuitenkin käveli metroon aina uudestaan ja heti metrosta päästyään oli oma touhottava itsensä :)  Matkattiin me myös ratikalla ja bussilla, ne jännitti vähemmän kuin metro. Jos Helmin kanssa vaan kulkisi enemmän, tottuisi kyllä.

Yövyttiin ja muutenkin oleiltiin tätini luona Vuosaaressa. Pari päivää meni leppoisasti lenkkeillen ja luita syöden. Seuraa Helmille piti pienen pieni Venäjäntoyterrieri Jura, jota Helmi yritti sinnikkäästi saada leikkimään kanssaan. Siinä kuitenkaan onnistumatta.

Pari kuvaa reissusta

Pätevänä VR:n kyydissä..

Kunnes tuli uni.

Ihan hyvin mahtuu!


Treenailtukin on tietysti jotakin. Agilityssa ollaan harjoiteltu edelleen uusia ohjaustekniikoita. Edellisviikon treeneissä teemana olivat takaakierto ja pakkovalssi. Takaakierto tehtiin ihan yksittäisen esteen kanssa ensin ja sitten yksi hyppy alle. Ihan kohtalaisesti onnistui, pilkku hoksaa kyllä aika nopeasti. Taas vasen suunta oli itselleni vaikeampi. Pakkovalssit menivät itseasiassa hyvin! Vauhtiakin saatiin Helmiin lisää siten, että Heidi piti kiinni lähdössä ja hetsasi vähäsen.

Kujakepit otettiin edelleen vaikeutettuna. Kerran teki virheen tullessaan liian lujaa kepeille ja ajautui pois kujalta, korjasi heti seuraavalla toistolla. Pari lähetystä jo aika vaikeastakin umpikulmasta onnistuivat hienosti. Ensimmäistä kertaa yhdistettiin kepit yhteen hyppyyn, jolta kaarros kepeille. Hienosti meni :) Itsenäisenä harjoituksena tehtiin suoraa, jossa muuri pituus ja okseri. Tämä toimi samalla myös irtoamisharjoituksena. Haasteena oli todella äänekäs treenikaverin koira, joka suoritti radanpätkää vieressä. Ihan hyvin teki nämäkin suuresta häiriöstä huolimatta. Pikkuisen lähdössä vilkuili kaverin puuhia, mutta lähti kuitenkin minun kanssa tehtävää suorittamaan.

Eilisen ohjatun aksavuoron aiheina olivat päällejuoksu ja välistäveto. Päällejuoksu onnistui kohtalaisesti, mitä nyt itse tiputtelin palkkaa vähän vääriin paikkoihin :D Mutta koira teki ok. Vaikeinta tässä harjoituksessa oli irtoaminen putkelle. Itse en luota koiraan, että se lähtee putkelle, joten vien sen varmistellen aivan liian lähelle, ja sit tulee kiire. Vaihtoehtoisesti lähetän Helmin putkeen käden heilautuksella, mutta teen kropalla selkeä liikkeen takaisinpäin ja Helmi jää hölmönä katsomaan et"eksä tulekaan?" :D Sit tehtiinkin erillisenä harjoituksena irtoamista putkelle itsenäisemmin ja alkoihan se irtoamaan jo paremmin :)

Välistävedot olivat myös aika haastavia. Otettiin vauhtia putkesta, ja sitä tuli kyllä, mutta tällä kertaa liikaa :D Helmi ei lukenut minun ei ehkä niin selkeää ohjausta välistä vetoon, vaan haki itse toista hyppyä minua kohti. On siis oppinut nyt oikesti hakemaan itse todistetusti myös hyppyjä. Hiukan helpotettuna onnistuttiin vihdoin ja toiseen suuntaan teki pari tosi nopeaa ja hyvää toistoa :)

Rengasta otettiin itsenäisesti medikorkeudella. Hyvällä tekniikalla sujahteli Helmi renkaan läpi. Pitää pian nostaa jo maksirenkaaseen, koska joutuu melkein kumartumaan matalalle renkaalle :O Puomi tehtiin myös, sitä tepsuttelee jo kovin innoissaan, ei jännää enää ollenkaan. Ylösmenokontaktia pitäisi ruveta pikkuhiljaa rakentelemaan..

Tänään aamulla aikaisin lähdin kahden Heidin ja koirien kanssa metsikköön katsomaan ja oppimaan Mejäilyä :) Mielenkiintoista puuhaa ja varsinkin koirat tuntuivat tykkäävän. Ja pääsihän Helmikin tekemään lyhyen pätkän Rapsun jo ajamaa jälkeä. Alkumakausta Helmi kaiveli etutassuillaan ja olihan se hieman jännääkin, pikkuisen takajalta tutisivat :D Hetken makausta ihmeteltyään lähti kuin lähtikin haistelemaan jälkeä tarkasti. Taisipa vähän maistellakin kepin päällä olevaa veristä kohtaa. Kerran harhaili sivuun, autoin pikkuisen liinalla takaisin jäljelle. Nuuskutteli jännittyneenä loppumakaukselle, eikä täpinöissään meinannut huomata koko loppupalkkaa, joka oli rasiassa.. Olisi näyttänyt mielellään jatkavan eteenpäinkin. Eli ihan lupaavasti alkoi Helmin mejäilyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti