keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kahdesti aksaa

Maanantaina ajeltiin Pärnälle Miran ja Nellin kanssa. Juoksutauolta palasikin varsin iloinen täpläkoira! Tehtiin ensiksi suoria keppejä yksittäisenä, noin kahdeksan toistoa yhteensä. Nyt Helmi teki pari virhettä keppien loppupuolella, aloitukset oli hyviä. Vauhti ok ja rytmikin alkaa löytyä :) Sit harjoiteltiin putken ja kahden hypyn avulla persjättöjä, onnistui ihan kohtalaisesti. Toiseen suuntaan kävi kylläkin itsenäisesti tekemässä pussin ja vieläpä kaksi kertaa.. Se ei kyllä oikeesti ollu tarjolla yhtään enkä todellakaan ohjannut sitä sinne :D Lapasesta lähti, mutta ei haittaa yhtään. Helmi oli muutenkin tosi hulvattomalla tuulella (lue: juoksi ihan minne sattuu esteille kuuntelematta minua ollenkaan.. ;) )

Sit tehtiin keinua, jossa eka toisto oli varovainen. Laitoin suoran palkan alastulokontaktille, parani huomattavasti. Vaikka Helmi edelleen tekee keinua vähän varovasti, niin on hyvä asia et se ei tule kesken keinua alas ja sillä on kuitenkin kova kiire keinulle aina uudestaan. Todennäköisesti meidän kisakeinut tulee alkuun olemaan hitaita, koska eka toisto on selvästi sille vaikein. Uskon, että varmuuden myötä, keinustakin tulee sujuvampi. Loppuun tehtiin lyhyt radanpätkä, osana puomi ja lopussa irtoamissuora, jossa pituus ja rengas. Ihan jäätävän hienon puomin teki Helmi! Se alkaa selvästikin siis erottaa jo keinun ja puomin käskytykset/ohjauksen toisistaan. Loppusuoralla irtosi hyvin. Rimat olen nostanut nyt pääosin 60m:n, harvoin ottaa alas.

Tänään sitten vappuaksat Heidin ja hattaran kanssa. Hiukan painoi edellisen illan viinilasilliset ohjaajien menossa ;) Helmi teki ekaksi setin keppejä putken kautta. Loppuun laitettiin viimeisillä toistoilla hyppy ja sai palkan kupistsa vasta hypyn takaa. Palkkausta päästiin jo muuttamaan siten et Heidi seisoi jo melko kaukana ja Helmi hakeutui jo paremmin palkkakupille (se jostain syystä siis tykkäisi juosta ennemmin avustajan luo, joka palkkaa sen, kuin kupille..). Tehtiin kai viisi onnistunutta toistoa :) Kertaalleen H aloitti väärin, jolloin kutsuin sen pois ja kerran jätti yhden välin pujoittelematta keskeltä. Vauhti parani toistojen edetessä. Enpä tosiaan olisi uskonut pari kuukautta sitten et tehtäisiin nyt suoria keppejä!

Toisella setillä putki-Aa erottelua. Ja on se vaan hitto vaikeaa. Helmi valitsee edelleen mieluiten kontaktin. Välillä ohjasinkin kyllä huonosti, mutta kyllä se Aa vaan vetää pilkullista puoleensa.. mutta Aat oli tosi hyviä :) Pitää joskus tehdä semmoinen treeni, jossa sinne Aalle ei mennä ollenkaan. Saatiin me toki pari onnistumistakin aikaiseksi. Lopuksi tein vielä puomin suorapalkalla. Ensimmäisellä yrityksellä Helmi ei jostain syystä löytänyt puomia, mutta palkan sieltä lopussa kyllä.. possu mikä possu.

Lähdöt olivat tänään levottomia, niinkuin ne jo jonkun aikaa itseasiassa ovat olleet. Ei pysy perse penkissä ja hirveetä nykimistä paikallaan. Herkästi vielä itse ruokkii sitä ongelmaa ottamalla koiran liikkeellä mukaansa. Sanon aina kyllä käskyn, mutta lähden samalla hetkellä liikkeelle itse. Pitäisi jatkossa ottaa huomioon nämä paremmin.

Treenin päälle lenkkeiltiin vielä kuutisen kilometriä Pärnävaaran mäkisessä maastossa, kyllä vaan hapotti. Ja nyt maistuu sohva ja suklaajäätelö!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti