tiistai 28. toukokuuta 2013

Kuutamolla on kiva olla

No terve. Sen verran on aikaa taas edellisestä päivityksestä, etten millään muista enää joka treenejä erikseen. .mutta treenattu ollaan kyllä. Pilkkuneiti odottaa ilmeisesti omasta mielestään pentuja :/ Se on jotenkin poissaoleva ja pihalla. Väsyttää ja masentaa.. Lenkillä se kulkee pääsääntöisesti hihna löysällä (!). Treeneissä tekee kyllä iloisesti, mutta on hivenen löysemmän oloinen kuin normaalisti. Uroksille Helmi on ollut nyt tosi kiukkuinen, antaa pataan heti kättelyssä.. Ruoka taas kelpaa erinomaisesti, vieläpä paremmin kuin normaalisti. On yrittänyt jopa ulvoa iltapalaansa tiskipöydällä...  Toivotaan ettei pamahtaisi vaan vielä pahemmin valeraskaaksi. Nartut, huoh.

Aksassa ollaan keskitytty nyt helppoihin ratatreeneihin sekä keppeihin ja keinuun. Kepit on viime päivityksestä lähtien toimineet tosi hienosti, eipä ole tainnut yhtään virhettä tehdä! Kaikin puolin hyvä fiilis kyllä Helmin kepittelystä. Osana rataa löytää aloitukseen ongelmitta, vähäsen ohjaan vain kepeille. Keinu on edelleen hivenen varovainen, parempi siitä tulee todennäköisesti vain varmuuden myötä. Koskaan Helmi ei kuitenkaan yritä ratkaista keinu hyppäämällä sieltä alas, onneksi. Rimat on ollut nyt 60cm, hyvin se hyppää.

Parisen viikkoa sitten oli agiepikset koirakoulu Napakan kentällä. Tehtiin pari rataa ja tuplanollahan sieltä tuli :) Sijoituttiin ekaksi molemmilla radoilla, tosin makseja taisi olla kokonaiset kolme... Eka radalla oli simppeli putki-hyppyralli, siinä ei ongelmia. Helmi oli vähän tahmean oloinen, ei kulkenut niin lujaa kuin normaalisti. Vaikuttiko vieras pohja vai enkö vaan valmistellut koiraa tarpeeksi? Toisella radalla oli lisäksi myös Aa. Se meni paremmin, vauhtia oli kivasti ja kontaktin otti hyvin. Helmin kanssa on kyllä kiva mennä kisailemaan, koska voin olla melko varma, että tekee kyllä, eikä ota häiriötä ympäristöstä.

Tokoja ollaan tehty sekä kotipihalla että muutamalla eri kentällä. Yksissä treeneissä Helmi sotki jääviä ihan huolella, tarjosi kokoajan maahanmenoa, jopa seuraamiseen. Ongelma poistui onneksi seuraavin treeneihin mennessä, nyt on tehnyt taas aika varmasti. Luoksetulon loppuperusasentoa pitää treenailla lisää, tulee sivulle hitaasti ja liian eteen. Itse luoksetulon vauhti hyvä, jättö myös ok! Hyppyä ollaan tehty kertaalleen, se ok.

Paikkamakuu toimii nyt, JES!! Yhden ainoan kerran on noussut seisomaan talven jälkeen. Silloinkin kaveri lähti vierestä liikkeelle,  Helmi nousi seisomaan ja käskin kaukaa uudestaan maahan ja pysyi loppuun. Heti seuraavassa paikkamakuussa kaveri lähti taas ja silloin Helmi pysyi :) Hyvä häiriö, vaikka kenenkään koiran en toivo sieltä lähtevän!

Seuraamisen kontakti ei ole niin hyvä kuin haluan sen olevan. Helmi tiputtaa kontaktin herkästi liikkeellä lähdössä, tätä aloitettiin tänään treenailemaan paremmaksi. Ja ohjaajan kävely on ihmeellistä hiippailua.. ja käännöksissä en älyä hidastaa vauhtia, joten koira ei millään kerkeä mukaan käännöksiin. Muuten minusta meidän seuraaminen on aika varman oloista, paikka pysyy, eikä edistä ihan kauheesti.

Noudon kanssa on taas ollut ongelmia. Se ei vaan liikkeenä toimi nyt yhtään! Vauhtinoutona tekee ok, ja luovutukset lyhyeltä matkalta on ihan kohtalaisia, mutta kokonaisena liikkeenä ei tule yhtään mitään :( Kyllähän se noutaa, mutta palautta ravilla ja selvästi paineistuneen (lue: hakatun :D) näköisenä. Ei näin. Ja hitto kun onnistuu vielä "rivien välissä" hermostumaan koiralle. Kyllä Helmi huomaa, milloin kehut tulee spontaanisti ja milloin hampaita kiristellen.. eipä ainakaan auta asiaa ei. Ajatuksena olisi nyt vahvistaa osia erikseen vaihtelevilla treeneillä, muutakaan en keksi. Hyppynouto on Helmistä taas kivaa, silloin se palauttaa laukalla ja tulee luovutukseenkin reippaammin. Sitähän voisi jotenkin yrittää hyödyntää?

Merkkiä ollaan aloitettu, hyvin Helmi hoksaa idean. Ruutu on ollut parempikin, ei oikein tarjoa itse oikeaa paikkaa, vaan odottaa uutta käskyä. Kivaa se silti Helmistä on :) Kaukot avotyylin ihan hyvät. Tänään ekaa kertaa liikkuri "häiriköimässä", ei välittänyt mitään. Istumasta kertaalleen ennakoi maahanmenon. Seiso-maahan-seiso vaihdotkin etenee.

Tavoitteena olisi et tokossa päästäis kokeeseen heinäkuussa. Saa nähdä uskalletaanko. Ekat viralliset aksakisat olisi lauantaina Kajaanissa! Yllättävän vähän jännittää, vielä. Ihan realistinen mahdollisuus olisi vaikka nollakin tehdä, mutta eiköhän siellä yksi jos toinenkin kämmi satu ;) Mut eihän me voida täplän kanssa tötöillä mitään sellaista, jota joku muukin ei olisi jo aiemmin tehnyt?


4 kommenttia:

 1. Tsemppiä kisoihin! :)
  Kaikenlaista suoritusta näkee agilitykisoissa, varsinkin ykkösissä joten ei niillä tötöilyllä niin väliä :D

  VastaaPoista
 2. kiitokset kannustuksesta, nyt jo vähän jänskättää :D

  VastaaPoista
 3. kiitokset kannustuksesta, nyt jo vähän jänskättää :D

  VastaaPoista