perjantai 10. toukokuuta 2013

Saatoin keksiä juuri ratkaisun?

Nyt on sitten haku ja mejäkausi korkattu tältä kesältä. Ja olihan se kivaa, Helmistä varsinkin. Ajattelin, että Helmin autossa kiljuminen olisi jäänyt talven myotä pois kokonaan. Olin väärässä. Agilityhallin pihassa se ei huuda, ainakaan kokoaikaa.. mutta hakumetässä se huutaa kuin palosireeni, siis edelleen..  Olen virallisesti luovuttanut sen asian suhteen. Minä en saa sitä hiljaiseksi.

Perjantaina hakuiltiin työporukalla. Ajatella, oikein päivystyksen omat hakutreenit :) On se vaan kiva, että muitakin (minun ja Heidin lisäksi..) koiraharrastuksiin vinksahtaneita löytyy ihan omalta työpaikalta. Etukäteen mietin et mahtaakohan se täpläkoira muistaa koko hakua ollenkaan. Huoleni oli täysin turha. Helmi piippasi koko matkan keskilinjalle ja kiskoi minua eteenpäin.. tiesi tosiaankin et kadonneita ihmisiä (ja namirasioita) täne on tultu etsimään ja ne pitäisi löytää pian. Ohjaaja on vain ylimääräinen painolasti hihnan päässä, joka vain vähän hidastaa etenemistä..

Otin Helmille kolme ukkoa. Ensimmäinen maalimies oikealla puolen keskilinjaa kiven takana. Ilman apuja otettiin, koska tuuli suoraan ukolta päin. Hienosti suoraan piilolle. Ja hitto se menee lujaa! Toinen maalimies vasemmalla puolen antoi ääniavun ja Helmi paineli siitä huolimatta innostuksissaan alueen yli ja hortoili vähän missä sun sattuu, kunnes sai hajun ja kirmaili piilolle. Tämä meni kyllä täysin överiksi koiralta, liian kivaa on ja ei keskity :D Kolmannen ukon lähetyksen sössin itse, lähetin väärästä kohdasta. Helmi meni kylläkin tasan sinne minne lähetin, kääntyi sivurajalla oikeaan suuntaan, totesi et hitto täällä ketää ole ja otti hajun maalimiehestä itsensä takaa. Pätevä koira ja niin pirun innoissaan :)

Helmi on hakumetsässä tosi korkeessa vireessä. Ei pysty kusemaan, eikä syömään edes nakkia minun kädestä, koska on pakko etsiä maalimies. Se on juuri ja juuri vielä toimintakykyalueellaan. Haku on ainoa laji, missä olen kuullut Helmin ääntelevän. Se kylläkin hiljenee heti kun laitan sen viereeni ekaan  lähetykseen. Kiva et motivaatio on kohdillaan, mut vähän jos sais sitä rauhoteltua, niin se ehkä keskittyis paremmin.. Mitenkähän tuolle eläimelle koskaan saa opetettua tyhjät pistot? Ja hei! Meidän ilmaisu etenee, Helmihän haukkuu myös vieraalle ja vieläpä aika hyvin! Pitäisi vaan uskaltaa yhdistää haukku jo etsintään.

Lauantaina käytiin mejäilemässä. Helmi sai tehdä noin 150 metriä pitkän L-muotoisen jäljen. Alkumakauksen se merkkasi hyvin, mutta sitten se tarvitsi parikin kehoitusta jäljelle, koska meinasi haahuilla jotain muuta. katseli ehkä näkyisikö ukkoja metsässä.. Sit kun muisti taas, et mikä laji on kyseessä jäljesti aika hienosti. Kulmamakaukselta lähti varmanoloisesti heti oikeaan suuntaan :) Loppumakauksella bongasi palkkapurkin silmillään (seuraavan kerran pakka piiloon..) ja maistuihan se aamupala palkaksi. Helmi oli autoon takaisin joutuessaan sen näköinen et tässäkö nää treenit jo olikin..

Sit aksahommiin. Tiistaina oltiin hallilla Heidin ja Tuitun kanssa. Helmi teki paria eri variaatiota kepeistä osana rataa. Ja eihän se meinaa niitä millään bongata.. Itse pujoittelu oli sujuvaa, kunhan eka löysi koko kepit.. keinua tehtii putken kautta. Ekalla toistolla juoksi innoissaan ihan keinun päähän ja otti sen lujasti alas. Ei kestänyt alastulokontaktilla, koska säikähti vähäsen.. Todennäköisesti luuli olevansa puomilla.. Ja näkyihän se seuraavilla toistoilla. Otettiin aika monta toistoa ja parani ne onneksi edetessään. Lisää treeniä vaan keinulle ja puomille. Näitä nyt vaan sattuu ja ei voi mitään. Loppuun suoraa rallia, jossa vedätin kunnolla. Näistä ois videota, laitan ehkä myöhemmin.

Keskiviikkotreeneissä tehtiin kahta erilaista rataa.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=44be4d0d9e&view=att&th=13e8431ca5d35c9b&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hggi9lue0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_kTEvfhwO4NEo0f6KPIJCm&sadet=1368134665693&sads=MpnIntXH5at9kjuX0MnT8o5Dim0&sadssc=1
rata: Heidi U.

Tällä ekalla radalla meidän kompastus oli yllätys yllätys kepit.. ei löytänyt ekalla kerralla niitä.. toisella kerralla taisi jo onnistua. Puomi ok. Keinu oli yllättävän hyvä :) Ei se mikään supernopee ole ja tuskin tuleekaan, mut riittää minulle. Hypyllä 10 valssasin liian tiukasti ja sain Helmin 11 takaakiertoon.. Pussi oli tosi hidas tänään! Hölmö pilkullinen ei tajua kumartua yhtään vaan yrittää väkisin läpi suorin jaloin :D Pussia on tehty tosi vähän, mut ei tää näin huono ole kyllä ennen ollut.. Putkelle 14 Helmi haki jostain syystä herkästi väärän pään. Mut kiva rata, ihan hyvä fiilis jäi :)

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=44be4d0d9e&view=att&th=13e8431ca5d35c9b&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hggi9lvz1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_kTEvfhwO4NEo0f6KPIJCm&sadet=1368135207157&sads=jamKZjmrqFDzfit-ow7sO7utuLs
rata: Heidi U

Toka rata olikin jo vähän haasteellisempi. (Kuvasta puuttuu suoralta putkelta numero, se on oikeesti kakkonen.) Putkijarrusta olisi ollut tosissaan hyötyä tällä radalla.. ja mehän ei sitä osata vielä :D 2 hypylle tein valssin, neloselle sylkkärin ja hyvin toimi! Kokeilin ekaksi  2-3 välistävetona, mut ei oikein onnistunut. Kepit dalmatialainen ohitti korvat hulmuten ekalla toistolla, mut tokalla taisi osua jo kohdilleen :) puomi ja keinu ihan ok, pussi hidas. 18-21 minä sooloilin jotain ihan ihmeellistä, mutta onnistuin saamaan koiran kuitenkin oikeille esteille.. Ja sehän riittää ;)

Tänään olin ajelemassa Helmin kanssa keskustaan pikku kaupunkikävelylle, mutta sittenpä alkoikin satamaan kaatamalla vettä.. sain lennosta kuningasidean lähteäkin hallille tekemään parit kepit! Päätin tehdä kuutta keppiä putken ja hypyn kautta. Kuutta keppiä siksi et saisi enemmän toistoja otettua.. Ajattelin et pitäisikö vähän kuitenkin ohjata niille kepeille, niin ehkä se H löytäisi ne paremmin? En siis näytä kädellä  mitään ykköskeppiväliä, vaan ainoastaan ohjaan kädellä keppien suuntaan samalla kun käskytän.. Aiemmin ole siis tehnyt pelkän  rytminmuutoksen ja ainoastaan käskyttänyt kepeille.. Ja hitto sehän toimi hienosti! Tehtiin varmaan 15 toistoa eri puolita ohjattuna ja yhtään virhettä ei Helmi tehnyt. Olisiko tässä siis ratkaisu keppiongemaan, jos vaikka ohjaisin koiran sinne? Ja keksin tämän vielä ihan itse :D Tein loppuun vielä toisella radalla olleet kokonaiset 12 keppiä ja hyvin meni. Upeeta. No toivotaan et tää toimii vielä seuraavallakin kerralla ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti