perjantai 14. syyskuuta 2012

Iloinen pilkkukoira

Maanantaina tokoiltiin Noljakassa. Kenttä oli meille uusi ja Helmi otti alkuun yllättävän paljon häiriötä metsässä leikkivistä pojista. Pahinta on jos kuuluu ääntä ja mitään ei näy..

Alkuun paikkamakuu Nellin ja Kidan välissä, mukana oli myös Helmille uusi koira, käyttönoutaja Riki. Ja nyt makasi hyvin, pari kertaa käänsi päätä metsästä kuuluvien äänten suuntaan. Sit seuraaminen, joka ei mennyt ihan putkeen.. taas tuli vinoa perusasentoa ja edisti ja oli ajoittain jopa väljä. Tässä otti selvästi häiriötä äänistä ja ei meinannut keskittyä millään :( Ja sit minua alkoi kiukuttamaan ja eihän siitä silloin mtn tule. No kai siinä pari hyvää hetkeä edes oli. Ehkä.

Sain kuitenkin koottua itseni ja vedettiin lopputreenit ihan iloisella mielellä tai ainakin koira oli onnellisen näköinen. Tehtiin jääviä naksuttelemalla. Ne ok, paranee. Enää ei ottanut häiriörä. Lisäksi tein pikkupätkän seuraamista ja yhden perusasennon, ettei jäisi niistä niin paha mieli. Ja ei jäänyt, olivat hyvät nyt.

Sit tehtiin pitkästä aikaa ALOhyppyä. Ja siitäkös Helmi riemastui :D Teki suorastaan liikuttavan innoissaan hyppyä, korkeutta sillä oli 55cm. Otettiin erilaisia variaatiota. Osaa jo lähteä perusasennosta hyppäämään ja pysähtyä seiso-käskyllä. Erikseen harjoiteltiin seisomista hypyn takana. Ei kai tässä olisi kuin oikeastaan koota liike..  Viimeiseksi luoksetuloja sekä vauhdista palkaten että perusasentoon asti. Vauhtia on, mutta vähän epävarmasti hakee vielä perusasennon.

Tokot alkavat olla ihan hyvällä mallilla alokasluokkaa ajatellen. Liikkeistä seuraaminen ja jäävät ovat eniten vaiheessa. Paikkamakuukin paranee. Ollaan kokoajan tehty myös ylempien luokkien liikeitä, kuten ruutua, noutoa ja kaukoja. Nouto ja kaukot ollaan tehty jo liikkeenomaisestikin. Palkattomuutta ei olla vielä tehty ollenkaan. Harmittaa vähän et on talvi tulossa ja se tuo omat ongelmansa tuon prinsessakoiran treenamiseen, hänhän ei voi nimittäin peppuaan kylmään maahan laskea... ;D Tai tämä oli tilanne viime talvena. Ja tottahan se on että paleltuuhan se, ei mtn pohjavillaa ja mahakin ihan paljas..

Keskiviikon akstreeneissä Helmi oli ihan paras. Tosi upeesti teki hommia :) Radalla oli mukana kujakepit (noin 10cm kuja auki..), rengas ja Aa, sekä tietty putkia ja hyppyjä. Heti alussa kepit kahden hypyn takaa aika vaikeassa umpikulmassa. Otettiin eka yksittäisenä ja hyvin hakee. Kesti myös ongelmitta sen, että minä itse palkaan koiran, eikä avustajaa enää ollut.

Sit kahdessakin kohti radalla piti saada koira putken "väärään" päähän. Tässä vetäminen ja takaaleikkaus toimii tosi hyvin Helmille, kunhan sen tekee ajoissa. Lähtee muutenkin vetoihin tosi hyvin. Helmille valssi ja muu pikkupyöritys ei toimi läheskään yhtä hyvin kuin esimerkiksi vedot, päällejuoksut ja takaaleikkaukset.

Renkaalta mentiin ohi ekalla kerralla, se oli täysin minun virhe. Sen jälkeen ei ongelmia. Aan kontaktin Helmi otti hienosti. Toisella toistolla pystyin jättämään sen jo pitkäksikin aikaa kontaktille, kun menin kutsumaan hypyn takaa. Nopeasti on kyllä koira hoksannut idean kontakteilla. Ei ainakaan vielä himmaile yhtään, vaan tulee lujaa pysähdykseen :) Lopuksi keinua yksittäisenä. Tehtiin ihan kokonaisena niin, että Kati palkkasi keinun päässä. Ja lujaa tulee 2on2offiin :) Olipahan kyllä hyvät treenit.

Tänään taas aksailtiin pikkuporukalla. Tehtiin kujaa putken kautta sekä avo- että umpikulmasta. Helmi hakee kujan ongelmitta, yhden virheen teki aloituksessa. Nyt ei jättänyt kertaakaan pujottelua kesken vaan teki loppuun asti. Eka toisto hiukan hidas, muissa hyvin vauhtia.

Sit aloitettiin vihdoinkin puomin ylösmenon opettelu. Ekaksi tehtiin pelkkää kehikkoa naksulla. Helmi osaa juosta kehikon läpi eri suunnista. Kriteerinä on vain että joku jalka osuu kehikon keskelle. Teki tätä oikeastaan niin hyvin et yhdistin sen jo puomin ylösmenoon minipöydän päälle. Minä lähetin Helmin ja naksutin, palkka Kaisalta namikiposta. Kyllä sillä vahva ajatus siitä on, uskomatonta kylläkin näin vähällä treenillä. Mira sanoi, et Helmi ainakin katsahtaa kehikkoa mennessään. Etujalkakosketuksen tekee kehikon sisään,eikä ainakaan nyt hyppää vaan laukkaa läpi :) Kertaakaan ei tullut yli. Vauhti tässäkin hyvä! Jospa tästä jotain tuleekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti