lauantai 8. syyskuuta 2012

Vähänkö siistiä! ..ainakin pilkullisen mielestä ;D


Cartoon- Hemu

Tiistaina tokoiltiin Marin ja Kidan kanssa Koivuniemen kentällä. Alkuun yhessä paikkamakuu. Helmi aloitti hyvin ja makasi rauhassa ja keskittyneesti, sit kävin välipalkkaan ja sittenhän se nousi seisomaan. Mut ei lähtenyt kohti..  Ärähdin ja käskin käsimerkein takaisin maahan ja menihän se. Loppu ok. Tämä sit uudestaan tosi lyhyenä et onnistuu. Meillä alkaa olla tämmönen, `joka toinen kerta ryssitään ja joka toinen kerta onnistuu` rytmi tässä paikkamakuussa.. Ehkäpä siitä voisi olla apua et en palaa koiran luo palauttamaan sitä makaamaan vaan käsken painokkaasti kaukaa.. Tai sit vaan tylysti autoon jos ei kerralla onnistu. Ja sit uus yritys. Pitää kokeilla..

No sit tehtiin seuraamista, lyhyitä pätkiä ja käännöksiä vasemmalle. Korjaa edistämistä kummasti kun kääntyilee vasemmalle :D Sivulletulot hyvin suoristuneet, johtuneeko kenties siitä et ollaan jopa tehty näitä kotona ;D Käännökset itseasiaasa aika hyviä. Liikkeellelähdöissä meinaa edelleen keulia.. Mutta hyvin alkaa hahmottaa jo oikeaa paikkaa ja tiivis se ainakin on..

Jäävistä maahanmenoja kokeiltiin tehdä takapalkalla. Mari oli kipon vartijana ja naksautti, jolloin minä vapautin taakse palkalle. Otin koiran ihan seuraamaan ja siitä käsky. Epävarmuuttaan varmaan hidasteli aluksi, lopussa jo parempia. Palkalle kyllä lähtee kuin tykin suusta...:D Ihan ok toimii minusta takapalkka. Pari kertaa vapautin myös hyvästä seuraamisesta, ettei ala ennakoimaan. Toimiva setti!

Noutoa lopuksi. Kentälle oli kerennyt tulla jo reilusti häiriötä mm. palloilevia poikia ja haukkuvia koiria.. Ihan ok kesti häiriön, kerran vaan vilkaisi poikien palloa kesken noudon.  Vapauttelin eri kohdista palkalle, yksi sivulle asti tehtiin. Ja hyvin se tekee! Vauhtia riittävästi ja sivullekin hakee jo hienosti. Lopuksi pikkusetti leikkiä pallolla.

Keskiviikon aksatreenit olikin vähän erilaiset, hyvällä tavalla :) Vaikkei kaikki ihan putkeen mennykään.. Alussa Heidi teetti meille mielikuvaharjoituksen (kuva alla..), jonka tarkoituksena oli mielessä suunnitella ohjauskuviot esteille, jotka sai kuulla vasta juuri ennen lähtölupaa. Eli esimerkiksi 2,6,3 ja1. Eli rataan ei saanut tutustua tavallaan ollenkaan. Varsinkin minulle, jolle on vaikeaa muistaa aina rataa, tämä oli hyvä harjoitus. Tehtiin kolme eri variaatiota Helmin kanssa. Eka yritys ryssittiin oikeastaan heti, koska Helmi livahti selän takaa putkeen. Kaksi muuta toistoa itseasiassa ihan ok :)

Kuva Marin blogista

Toisena harjoituksena tutustuttiin kahteen eri radan pätkään. Eka rata esteet 1-8 ja toinen esteet 9-20.
 

 Ensimmäinen rata meni ihan hyvin, vasta renkaalle hyllytettiin ;D Siitä Helmi meni kaksi kertaa väärästä välistä, sain korjattua kolmannella. Aikamoista rallia veti Helmi, taisi putki liikkua muutaman metrin..

Toinen rata olikin sitten aikamoista sähläämistä. Heti alkuun Helmi ei yrittänytkään lukea minun ohjausta.. tarkoitus oli tehdä pakkovalssi hypylly 10... Helmi huomasi vasta jossain putken takana, että minäkin olen olemassa. Otettiin uudestaan ja taidettiin päästä jopa 15:sta.. Kun ei kerkee eikä osaa. No sit räpellettiin jotain omia kuvioita kun unohdin radan.. Vähän kiukutti oma tötöily, mutta muistin olla suuttumatta koiralle, jolla oli hyvin hyvin hauskaa, minusta huolimatta ;D

Sit saatiin vielä yrittää korjailla virheitä. Tehtiin vaikeampaa rataa pätkissä ja saatiinhan ne kuviot lopulta onnistumaan. Pakkovalssia hinkattiin ihan huolella. Suoralta putkelta koira saa vaan sellaiset vauhdit et tuntui et en millään kerkee mukaan. Mut tosiaan Helmillä oli kivaa, lähdössä takajalat tärisee niin et istuminen on vaikeaa.. 

Aata ja keppejä tehtiin omatoimisesti. Ne olivat kyllä hyvät :)

Tänään käytiin Pärnällä treenailemassa Marin, Miran ja Kaisan kanssa. En tiiä johtuiko uusista Salomonin juoksutossuista vai mistä, mutta Helmi oli todella vauhdissa! Parhaat treenit pitkästä aikaa.

Tehtiin ensimmäisenä kujia, joissa päästiin kaventamaan lisää. Joutuu jo tosissaan pujottelemaan. Hyvä vauhti ja rytmi. Kerran tuli kolmanneksi viimeisestä välistä ulos, mutta korjasi heti seuraavalla toistolla :) Sit tehtiin pari toistoo rengasta yksittäisenä. Tämä siksi et treeneissä vilahti väärään väliin. Nyt ei virheitä.

Keinua tehtiin pari toistoa minipöydän avulla, ne ok. Niinpä uskaltauduin ottamaan keinua ihan kokonaisena ilman mtn apuja ja se jos mikä oli hieno! Ei siis niin mitään ongelmaa. Kaisa palkkasi ja itse jatkoin juoksua. Uskomatonta tää keinu, koska Helmi on arkaillu sekä pamausta, liikettä että kapeaa erilaista pintaakin. Nyt vetää kuola poskella kohti keinua ja vähät välittää mistään :D Hyvin ottaa kontaktin ja reippaasti tulee loppuun saakka. 

Sit tehtiin Aata ensin yksittäisenä, sit putken kautta. Ja nämäkin kyllä paranee edelleen. Joka toistolla oli Hemulla ajatus mukana, kerran ei jarrut pelannu ja otettiin uusiksi. Paljon paremmin jo kestää kontaktilla 2on2offissa, pystyn liikkumaan jo melko kauas. Yritin katsoa myös ylösmenoja tarkasti, kyllä se kontaktille osuu, vaikkakin välillä täpärästi.

Hienot treenit ja hyvä fiilis :) Mut eipähän kerkeä kauaa leijua, koska Helmi dalmis palauttaa kyllä nopeasti  maan pinnalle. Melkein kerkeät aloittaa oman ruoka-annoksen syömisen, kun toteat ettei sitä enää ole! Justhan mä sen siihen laitoin! JA missä on syyllinen, no sehän on mennyt jo omatoimisesti häpeämään makuuhuoneeseen.. Ahne sika pitää minua ihan pilkkanaan... Eipä mulla ollutkaan nälkä... :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti