keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Huikeen hyvin!

Viime sunnuntaina kisailtiin täpläkoiran kanssa Varkaudessa, matkaseurana olivat Virve ja Watti. Eikä ollut mikään turha reissu ;) Tuomarina oli Elina Hannikainen.

Aloitettiin ykkösten agiradalla, joka oli minusta aika sujuva ja helppo, ainoastaan kepeille vientiä piti pohdiskella vähäsen. Ohjasin aikalailla perusohjauksella, mitään kummempia kikkailuja ei tarvittu. Kaikki kontaktit ja muut erikoisesteet oli radalla (pussi, muuri, pituus ja rengas..). Helmi teki nyt hyvät kontaktit, tuli reippaasi, eikä himmaillut keinulla :) Kepeillä ei myöskään ongelmia. Tuloksena  nollavoitto ja SERT.. ja eikun odottelemaan kakkosia! Aika oli jotain -14, etenemä 3,99m/s.

Pitkältä tuntui aika odotella kakkosten alkamista ja piti ihan tsempata itsensä uudelleen kisafiilikseen. Helmiä ei odottelu haitannut ollenkaan, hirveellä höyryllä kiskoi kohti kenttää :D Hyppyrata oli aikas kiva, kunnon alku- ja loppusuora, yksi vaikea putkeen vienti ohi ansahypyn ja semmonen useamman hypyn pyörityshässäkkä. Kepit oli umpikulmasta okserin jälkeen ja loppuivat "tyhjään". Ja Tämä oli meiltä aivan superhyvä rata!! Mitään en korjaisi. Tuloksena nollavoitto ja eka LUVA kakkosista :) Helmi kulki oikeesti lujaa, etenemä oli jotain 4,7m/s.

Ei voi olla kuin tosi tyytyväinen, jäätävän hyvät radat meiltä. Tuomari kehui dalmaatia elastiseksi ja menoa niin helpon näköiseksi, mitään ylimääräistä se ei radalla tee, kääntyy ja etenee hyvin. Ja oikeassahan se onkin, sellainen se pilkullinen on <3 Sen kanssa on kyllä kiva kisata. Seuraavat kisat ovatkin jo ensi lauantaina..

Martta on puuhaillut vähän kaikennäköistä. Uskallan nyt sanoa et käpälä on täysin kunnossa, aivan normaalisti ilman mitään ontumisia on kulkenut jo useamman viikon, huh. Kovin se on kääpiö, korkeutta ehkä 41cm ja painoa ehkä 9 kiloa (?). Rakenteeltaan on tosi kevyt, pää ei ole paljoa tennispalloa suurempi ja jalat on tosi pitkät. Tikkujalka :D Mutta nätti se on, ainakin minusta.

Ollaan tehty vähän jälkeä, joka onnistuu tosi tarkasti ja häntä heiluen niin vimmatusti.
Pentuaksaillaan pari-kolme kertaa viikossa ja asenne on edelleen niin kohdallaan! Aksa on Martasta hurjan siistiä ja se palkkautuu hyvin lelulla ja namitkin kelpaa mainiosti. Hyvin se kestää kyllä häiriöitä, toiset koirat ja äänet viereisellä kentällä ei vaikuta keskittymiseen oikeastaan mitenkään! Ollaan tehty ihan yksinkertaisia putki-hyppy harjoituksia, joissa jo vähän ohjauksiakin mukana. Hienosti etenee :) Osaa jo hakeutua kontaktin alastulolle 2on2offiin itsenäisesti, aika etevä. Tää oli helppo opettaa Martalle. Keinun paukuttelu ja liike ei haittaa Marttaa yhtään, sekin on vaan tosi siistiä ;D Ainoana haasteena on tähän mennessä ollut minun vaatteissa roikkuminen, kiihtyy niin kovasti ja palkkaisi itsensä mielellään hihaan..
Kotona ollaan vähän laiskasti jaksettu tehdä mitään. Vähän olen naksutellut istumisia, maahanmenoja ja perusasentoja. Myös kapulan pitämistä ollaan vähän tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti