sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Sehän kepittää kuitenkin!

 
Ja kerrotaanhan nyt heti kärkeen meidän isoimmat uutiset treenirintamalla. Ollaan tuskailtu keppien kanssa kevään aikana enemmän ja vähemmän.. mutta minäpäs olinkin rohkea ja päätin kokeilla, mitä tapahtuu jos pilkullisen nenän eteen iskee kylmästi vaan suorat kepit. Ja hyvinhän siinä kävi :) Se on tehnyt jo ainakin 10 toistoa kaikki 12 suoraa keppiä! Ei tuntunut Hemuli huomaavan juuri eroa kujakeppeihin, hienoa. Tottahan se vähän vauhtia ja rytmiä nyt hakee, meinaa rynniä aloitukseen liian lujalla vauhdilla..  mut kyllä näistä kepit siis tulee. Nyt vaan häivytellään ja vaihdellaan palkkausta. Kulmia ajattelin opettaa kuudella kepillä.. ehkä.

Tässä postauksessa olevat kaikki upeat kuvat on napannut Heidi ja ne on otettu joku maaliskuun aurinkoinen päivä. On se vaan hauska eläin :D

Linkitän tähän pari videonpätkää, jossa pätkiä aiemmista treeneistä ja Sari Vähäniityn  koulutuksesta. tovin on kestänyt et sain aikaiseksi ne editoida. Lopputulos ei toki vieläkään ole kovin kelpo..
http://www.youtube.com/watch?v=Yzv6ZWtMWCw
http://www.youtube.com/watch?v=seBY7jhoSm8

Kuva: Heidi Utriainen

Ahkerasti ollaan hallilla käyty. Itsenäisinä juttuina ollaan tehty tietysti keppejä ja keinua muutamaan kertaan. Keinua ollaan tehty jopa radallakin! Ohjauskuvioista ollaan harjoiteltu muistaakseni ainakin viskileikkausta ja välistävetoa. Kontakteilla olen yrittänyt vaihdella palkkausta. Onnistun itse aina kaivelemaan nameja taskusta liian aikaisin ja se on saanut Helmin kyttäämään palkkaa minulta ja samalla se hidastaa. Aa on ollut tosissaan huono viime aikoina... pitää käyttää väliin etupalkaa ja vahvistaa oikeaa paikkaa alastulolla. Rimoja ollaan nyt pikkuhiljaa nostettu jopa sinne 60cm asti. Tai oikeastaan usein olen sotkenut rimoja 50-65cm. Ajatuksena se, että Helmi oppisi arvioimaan korkeutta vähän paremmin. Usein ottaa juuri sen yhden 60cm riman alas ensimmäisellä toistolla. Mut en jaksa siitä huolehtia, koska rimoja tulee alas maksimissaan 1 per treeni. Ja ihan hyvällä tekniikalla se minusta hyppää.


Kuva: Heidi Utriainen

Keskiviikkotreeneissä ollaan tehty tosi kivoja ratoja viime viikkoina.

                     

Yllä näkyvällä radalla alkuun toimivin ratkaisu oli takaakiero 2. hypylle ja saksalainen kolmoselle. Yllättäen vaikein kohta meille oli valssi kasi hypyn jälkeen.. onnistuin saamaan koiran joko putkeen tai tosi huonolla linjalla Aalle. Tässä treenissä Aat oli alkuun tosi hitaita.. Mutta hei, välistäveto 10-11 onnistui heti ensimmäisellä toistolla ja kokonaiset kaksi kertaa :) Puomi oli ok, putkesta putkeen menoa harjoiteltiin pariin kertaan. Tästä jotain videonpätkää alussa..

                    


                     

Nämä kaksi rataa mentiin kisanomaisesti ja ihan hyvin me vedettiin! Ylemmällä radalla kepit tuottivat vaikeuksia. Helmi ei meinannut millään löytää tietään kujalle, tarvitse reilusti apuja. Sittenpä se sit taas sujui. Keinu oli ehkä hivenen varovainen, mutta ei ole tehnytkään vanhaa puukeinua aikoihin. Parani, kun otettiin muutama toisto alle. 14sta tein viskileikkauksen joka onnistui ihan mallikkaasti. Ilman keppejä ois kai tehty nolla :) Alempi rata onnistui myös hyvin. ainahan jotain hiottavaa tietysti olisi.. mutta kepit sujui taas tällä radalla paremmin. Hyvät treenit todellakin. Näiden treenien jälkeen voi kyllä melkein luvata, että kai ne kisat on korkattava ehkä jo kesällä, hui.


                         

Tällä treenailtiin ylläolevaa rataa. Oikein vauhdikasta menoa, itselle tuli kovin kuuma.. Mitään suuria ongelmakohtia ei ollut, lähinnä kokeiltiin erilaisia variaatioita, mikä toimisi mihinkin parhaiten. Ja joo, kepit oli suorat ja osasihan se. Ei tehty siis vielä osana rataa, vaan yksittäisenä ja putken kautta. Pari virhettä teki, mutta korjasi hienosti :)

Kuva: Heidi Utriainen
Ainiin. Kävipä Helmillä tässä hierojakin. Jokisen Silja hieroi Helmin nyt kolmatta kertaa. Lihaksia oli tullut lisää, varsinkin alaselkään. Koko hieronnon ajan Helmi oli tosi rento. Viime kerralla aristeli vähäsen lanneselän paikkeilta, nyt ei ollut mitään vastaavaa :) Ainut paikka, milloin Helmi nosti pään ja katsahti hierovaa Siljaa, oli oikean lavan seudussa. Epäilen tämän johtuvan maanantaisesta renkaasen törmäämisestä. Helmi kolautti kertaalleen selkänsä renkaaseen. ei pahasti, mutta kolautti kuitenkin. Muita jumeja ei ollut. Kaikki käpälät liikkuvat kovin vaivattomasti ääriasentoihin ja rakenne on varsin terve. Hieronnan päätteeksi Helmi yllytti Siljaa vähäsen leikkimään violetilla vinkupossulla kanssaan ja kun ei leikkinyt vei Helmi possun Siljan hierontalaukkuun.. ja johan possuun tuli liikettä.. ;)

Kuva: Heidi Utriainen

Kuva: Heidi Utriainen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti