perjantai 11. tammikuuta 2013

vihdoin uuteen vuoteen


On aika päättää blogipimento. Ollaan tosiaan tässä muutettu ennen joulua ja meni useampi viikko, että saatiin netti pelittämään. Joulu vietettiin Kajaanissa ja uusi vuosi oltiin Heidin ja pyrriperheen luona kyläilemässä. Uuden vuoden raketit ei onneksi aiheuttaneet kummempia traumoja pilkullisessa. Sisällä ei välittänyt paukkeesta mitään, ulkona jännitti pahinta paukuttelua kyllä jonkin verran. Yksittäisiin pamahduksiin ei reagoi mitenkään. Hyvin Helmi onneksi palautuu tuollaisista, eikä menetä toimintakykyään vaikka vähän ihmetteleekin. Treenitaukoakin oli sellaiset pari viikkoa.

Muutamat treenit on käyty hallilla tekemässä tämän vuoden puolella. Keinua ollaan tehty muutamaan kertaan ihan kokonaisena, siten että avustaja hieman vaimentaa pamautusta. Aika hyvällä mallilla se onkin jo nyt! Ja kepeillä ollaan nyt edistytty iso harppaus :) Tiistaina treenailtiin Heidin kanssa hallilla ja täplä pujotteli jo muuten suorat kepit, alku ja loppu oli vielä pikkuisen auki. Vauhtiakin on ihan hyvin. Ja nyt Helmi osaa pujotella loppuun, vaikka tekniikka vähän hajoaisikin. Ennen tuli herkästi ulos kujasta. Aloitukset eri kulmistakin on parantuneet. Ohjureita en ole enää käyttänyt, kun ei se niitä taida tarvita.

Hyppytekniikkaaharjoituksia ollaan tehty nyt pariin kertaan. Tiistaina Helmi teki korkeuden arviointia siten, että viimeistä estettä nostettiin pikku hiljaa (tästä videota lopussa..) Hyvin hyppäsi sinne 60cm asti, 65 riman otti kerran alas. Sen jälkeen luonnostaan varovainen Helmi ratkaisi tehtävän niin, että se hidasti ja otti ylimääräisen askeleen ennen viimeistä hyppyä. Ei saatu sitä enää korjattua, muuten kuin laskemalla rimaa. Keskiviikon treeneissä tehtiin 25cm rimoilla sarjaa tasaväleillä, siinä ei ongelmia. Sit kokeiltiin samaa juttua kuin tiistaina niin tuli sama ongelma esille? Helmi jopa kiersi viimeisen  hypyn pari kertaa, koska ei mahtunut ottamaan ylimääräistä laukka-askeltaan siihen. Laitettiin viimeistä hyppyä vähän lähemmäksi ja se korjasikin ongelman.Pitäisi tehdä tätä hyppytekniikkaa kyllä enemmänkin. Vaikka ihan hyvin ja helpon näköisesti se hyppää, rimoja tulee harvoin alas.

Itsenäisissä treeneissä olen nyt keskittynyt Helmin kanssa irtoamiseen ja siihen, että se olisi hiukan itsenäisempi ja hakisi esteitä paremmin (varsinkin hyppyjä). Ja ollaan oikeasti edistytty tässä nyt ihan lyhyessä ajassa! Helmi kuuntelee yllättävän paljon minun käskytystäni, joten pitäisi antaa käsky koiralle aikaisemmin, eikä vasta sitten kun koira on jo esimerkiksi hypyn yllä..  Jos en käskytä se tulee vierellä "kysymään" minne pitää mennä. Se etenee kyllä jos se tietää, minne pitää mennä. Ja sepä taitaa olla minun tehtäväni kertoa se sille ajoissa ;) Se ei ole tarpeeksi röyhkeä ratkaistaakseen itse. Putkiin ja kontakteille se lähtee huomattavasti paremmin.

Kontakteja ollaan nyt treenailtu vähän eri tavoilla. Valittelin Heidille kun Helmi himmailee vähäsen puomin alastulolla ja joskus Aa:llakin. En ollutkaan itse hoksannut, että palkkaan koiran aina hitaasti kontakteilla ja seisotan sitä tosi pitkään siellä ennen kun palkkaan. Nyt sitten ollaan treenailtu eri variaatioita. Välillä palkka heti 2on2offista, välillä nopea vapautus ja heti palkkaus. Erikseen harjoiteltiin kontaktilla pysymistä kun minä juoksentelen ohi eri vauhdeilla. Ja kappas Heidin vinkit toimii :) Paljon parempia puomeja saatin esille, pari suorastaan hienoa. Näin sitä on sokea omalle toiminnalleen.

Toissa keskiviikkona mentiin tälläistä rataa:


                           

Aloitus oli ylltävän vaikea Helmille. Menin vastaanottamaan koiraa kakkosesteen taakse. Pari kertaa Helmi yritti hakea putkeen, mutta viime hetkellä hyppäsikin sitten kakkoshypyn numerona toimivan sankon yli :D Saatiin korjattua silleen, että otin koiran mukaani jo ykköshypyltä. Kolmosesteen jälkeen Helmi meinasi kokoajan lähteä pussille, tai oikeastaan pussin takana seisovan Heidin luo palkan toivossa..4-7 meni ihan hyvin. Takaakierron (6) Helmi luki hienosti. Pussissa ei mitään ongelmia. Kasihypylle sain koiran aika hyvin irtoamaan, joten kerkesinkin kohtalaisen hyvin persjätölle ennen hyppyä 10. Helmi ei meinannut millään löytää putken (11) sisään, joutui viemään tosi pitkälle, että hoksasi. Se tarjosi useammankin kerran putken yli hyppäämistä.

Radan vaikein kohta oli meille takaaleikkaus hypylle 13. Ei onnistunut ei sitten mitenkään. Ongelmana oli se, että koira pitäisi päästää ajoissa itseni edelle, mutta kun se ei lähde. Helmi ennakoi ja kääntyi kokoajan jo jyrkästi ennen hyppyä. Nämä takaaleikkaukset pitää kyllä nyt ottaa ihan oikeasti treeniin pala palalta. Puomi ihan ok. Muuria Helmi ei jostain syystä hahmottanut nyt, lähti vain minun liikkeen perään ohi muurista. No joo, oma asenne ei ollut taas paras mahdollinen takaaleikkaus sotkun jäljiltä.. Toisella kierroksella tehtiinkin sitten vaan helppoa rallitusta, joka meni kyllä hyvin.

Sit tän viikon treeneissä teemana oli sivuttais-irtoaminen. JA hitto oli muuten hyvät treenit. Ja kyllähän se koira irtosikin suorastaan yli odotusten. Kun minä käskytän ajoissa ja ohjaan kauempaa, Helmi irtoaa tosi hyvin :) Edelleen minä pyrin kiirehtimään turhaan koiran edelle ja se ei toimi yhtään. Pitäisi muutenkin opetella ohjaamaan loppuun asti, eikä hökeltää vaan eteenpäin. Kerkeän kuitenkin viemään Helmiä ihan hyvin. Minun pitää pysyä kokoajan pienessä liikkeessä, niin Helmikin liikkuu hyvin. Ajatella, sain koiran irtoamaan niin hyvin esteille12- 14, että kerkesin helposti tekemään perjätön 15 jälkeen :)

                                      

 Loppuun sitten pari videon pätkää. Ekassa Helmin tokoja ja toisessa kepit (keskeltä 10 keppiä ja suorat) ja hyppytekniikkaa. Ja kyllä, ohjaaja opettelee seuraavaksi itse kävelemään, eikä hiippaile niinkuin näissä..

          http://www.youtube.com/watch?v=jyoESxIKxAU

         http://www.youtube.com/watch?v=1f9zoFMQsn8


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti