lauantai 17. marraskuuta 2012

Pienessä sievässäKerrotaas heti alkuun hyvät uutiset. Elikkäs Helmi käväisi torstaina ottamassa pikku kännit Mikkelissä Pitkäjärven eläinklinikalla ja luusto on nyt läpivalaistu. Ja tosi hyvältähän se näytti! Lonkat tosi tiivit ja siistit, oikea lonkkamalja hivenen matalampi. Kyynärät ja olkanivelet myöskin hyvät. A/Ata ja 0/0 veikkaili klinikan ell. Katsotaan mitä Kennelliitosta takaisin tulee. Mutta jatketaan siis harrastusta, onpahan Hemuli ainakin jostakin kohtaa terve kaveri ;) Mukava oli nähdä Helmin veljeksiä omistajineen, hyviä olivat niidenkin kuvat. Helmi itse ei ollut ihan yhtä ihastunut veljistään humalasta huolimatta, hirveän ällöjä olivat. Ei lämmennyt Hemu ei :D Ja kyllä, pilkullisen häntä pystyy heilumaan, vaikka olisi kuin rauhoitettu eläin muuten. Piiska ei hevillä pysähdy.

No sit treenihommiin..
Tiistaina tokoiltiin pitkästä aikaa hallilla. Alkuun otettiin paikkamakuu Rikin ja Nellin kanssa. Ja olipa se taas niin vaikeeta.. Helmi jäi hyvin, mutta yhtäkkiä se vaan nousi seisomaan. Käskin sen kaukaa maahan. Sit hetken päästä Helmi näyttää tyystin "unohtavan" että pitäisi maata paikallaan, lähti sivummalle haistelemaan, hitto! Siitäpä sai palautteen ja vein sen pois. Uusittuna pysyi ok.

Seuraavaksi otettiin ruutua, jota ei olla ihan hetkeen taas tehtykään.. Yllättävän hyvin se muistuikin Helmin mieleen. Juoksee tosi hyvällä vauhdilla ruutuun, viimeiseen askeleen suorastaan loikkaa. Matkaa oli noin 15 metriä. Palkkailin keskeltä ruutua, jonne hakeutuukin aika pätevästi. Kerran Hemu yritti vähän tökkiä yhtä kartiota, vaikkei merkkiä olla ikinä tehtykään. Ruutuun juokseminen oli jopa niin hirveen kivaa, että seuraamisesta ruudun vieressä ei meinannut tulla yhtään mitään, kun Hemu pojoili vaan ruutuun edelleen ;D Sit kun keskittyi niin seurasi hyvin. Loppuun pari luoksetuloa hetsattuna, ne ihan jees. Lujaa tulee, mutta perusasentoon saisi tulla varmemmin.

Samalla reissulla otin myös keppejä viisi onnistunutta toistoa. Kolme niin että kujan alku oli melkein kiinni ja loppu reilusti helpompi ja pari toistoa helpolla alulla ja loppu vaikee. Tarkasti pujotteli, vauhti saisi olla edelleen parempi. Puomin yli juoksutin Helmin muutaman kerran. Ekalla arasteli taas ylösmenolla. Lopuilla tuli jo paljon rohkeemmin, jopa liiankin lujaa. Helmillä tuntuu olevan hirvee kiire pois puomilta, joten ratkaisee sen räpeltämällä vauhdilla. Palkan sai lopusta namikiposta, se tuntuu motivoivan tosi hyvin. Pääasia että se ylipäätään tulee yli, jatketaan siis näin.

Keskiviikon aksatreeneissä tehtiin kahta erilaista rataa samalla ratapohjalla. Porukka jaettiin kahdeksi pariksi. Ensimmäinen rataan tutustuttiin parin kanssa ja se tehtiin kisanomaisesti. Toisen radan neuvoi ja opasti sen jo tehnyt ohjaaja toisesta parista, Itse ohjeistin jo tekemäni radan myös toiselle ohjaajalle. Tässäpä mahdollisimman epäselvästi selitetty tää kuvio :D Eka rata oli tälläinen:
                                                                       

                      
                            


Kolmoshypylle tein twistin, joka onnistui ihan ok. Eka virhe tuli jo pituudella, koska unohdin ottaa koiran mukaani, en katsonut sitä ollenkaan ja sehän oli kipittämässä jo Aata kohti. Sit kutosputkelle mentiin väärään päähän ja lujaa, myöhäistä karjua koiralle mtn kun se on oikeestaan jo putkessa suoraan laskeuduttuaan hypyltä..  Aan kontaktin Helmi otti jopa ensimmäiselläkin kerralla hyvin :) Ylösmenokontaktit osuu, mutta todella täpärästi.. Seuraava vaikee kohta radalla oli 13 putkeen vienti, yritettiin molemmilta puolilta 12 hyppyä, näistä hypyn vasemmalta vieden oli selvästi parempi. Loppuradalla ei suurempia vaikeuksia.

Toinen rata näytti tältä:
                          
                         

Tämä rata tuntui jotenkin tutustuessa jo sujuvammalta meille ja sitä se olikin.. alkuvaikeuksista selvittyämme :D Heti ensimmäistä kuviota hinkattiin monta kertaa. Yritin ottaa koiran haltuun kakkoshypyn takana ja jotenkin päällejuoksun tapaisesti viedä sen putkelle nro 3. Ja todella yritykseksi se jäikin.. Helmi meni ihan sujuvasti putken väärän päähän kokonaiset kolme kertaa. Sit tehtiin aloitus ihan perusvalssilla kakkoshypylle, se onnistui. Loppu vedettiinkin sitten nollana läpi, vai tulikohan siellä rima Aan edestä hypyltä? Jokatapauksessa aika hyvin mentiin :) Vitoshypylle tein takaaleikkauksen, joka tosin oli myöhässä. Koira päätyi kuitenkin putkeen oikein. Hypylle 12 tehtiin saksalainen, joka on itselle tosi vaikee kuvio hahmottaa. Loppu ralliteltiin ihan sujuvasti maaliin. Radan jälkeen korjattiin myöhästynyt takaaleikkaus ja kokeiltiin saksalaista vielä uudelleen.

Hyvät treenit ja Helmi kulki ihan kivasti. Ekalla radalla oli jotenkin nihkeempi, mutta toisella kulki sujuvammin. Yllättävän hyvin muistin itse kokonaiset kaksi rataa, enkä  edes sotkenut niitä toisiinsa. Pystyin jo ennalta arvaamaan meille vaikeat kohdat, vielä kun osaisi ohjata niin, ettei sortuisi juurikin niihin kohtiin. Ja helpon oloisissa kohdissa meinaan unohtaa ohjata, oletan vain että sieltä se Hemuli perässä tulee.. ja tuleehan se ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti