sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Levotonta menoa

Pilkku on adhd. Se on ollut aiempaa huomattavasti levottomampi kuluvalla viikolla.. Se vaan touhuaa ja touhuaa. Aktivoitu on ainakin.. Pohdiskelin et oisko ollut jo liikaa touhua pienelle päälle, eikä osata enää rauhoittua. Jäävätkö siis kierrokset päälle vai mikä lie?

Alkuviikko treenailtiin tiiviisti ja silti kotona illat meni etsien jatkuvasti tekemistä.. Kunnes vihdoin rauhottui nukkumaan. Huomionhakuinen kaveri Helmi on aina ollut, mutta nyt kuvioon on tullut rasittava vinkuminen ja vaeltelu ympäri kämppää. Se saa samanlaisia hepuleita kuin pikku pentuna ja varastelee kenkiä ym. kiellettyä.. Ei se tuollainen ole ennen ollut! En ole ainakaan tietoisesti koskaan huomionut kummemmin sen vinkumisia ja usein se lopettaakin, kun huomaa sen hyödyttömäksi.. No loppuviikko otettiin taas tosi lunkisti ainoastaan rauhallisesti lenkkeillen.. Ja koira on vielä levottomampi.. En tosiaan keksi mikä sitä vaivaa, koska kipeältäkään se ei varsinaisesti vaikuta ja juoksujakaan tuskin voi noin rajusti ennakoida?

No sit treenailuihin. Ne kuitenkin sujuu kutakuinkin :) Mitä nyt autossa kuumuu ja metelöi.. kunnes pääsee irti :D Ei ole ihan helppoa hallita 25-kiloista kaveria. Huolimatta ylimääräisestä kohkaamisesta, keskittyy tekemiseen sitten kun se alkaa, onneksi. Agilitytreeneissä kaveri sanoikin, et oo iloinen et kuumenee autossa, jos se purkaa energiansa sit radalla lujasti etenemiseen.

Sunnuntaina oli Joan agimöllit ja osallistuttiin Emun kanssa möllihyppäriin medirimoilla. Ja aika mainiosti mentiin :) Radalla oli 16 estettä, sisältäen putkien ja perushyppyjen lisäksi muurin, okserin ja pituuden. Kaikki meille vieraammat esteet Helmi meni varmoin ottein. Ollaanhan me okseria ja pituutta tehty kokonaisen yhden kerran :D

Rata oli pitkälti peruspyöritystä. Yhden valssin tein ja kääntyihän se. Takaaleikkaukset putkille olivat arvatenkin vaikeita, niitä tuli radalle kaksi. Jatkossa en kyllä aio niitä tehdä vaan suunnittelen ohjauksen jotenkin muulla tavalla. Vitoset otettiin putkelta ja hypyltä, itse ohjasin huonosti niin ohi mentiin. Kuuma ilma selvästi verotti pilkun vauhtia, mutta ihan reippasti meni kuitenkin :) Tuloksena 10vp ja ensimmäisiä medeistä, kylläkin maksikoiralla. Aikaa en muista. Kompromissina meidät sijoitettiin sitten kolmansiksi. Helmi veteli palkinnoksi saadun siankorvan tyytyväisenä napaansa <3

Maanantaina käväistiin kamalassa kaatosateessa tekemässä tokoa, mutta aika köyhäksi treenit jäivät.. Helmi oli jotenkin liian tohkeissaan ja ei keskittynyt yhtään. Se teki yhden epäonnistuneen paikkamakuun (korjasin tietenkin..), sivulletuloja ja muutama askel seuraamista. Sivulletulot meni aivan yliyrittämiseksi, tarjoo ja tarjoo asentoa toisen perään.. Seuraaminen aika kiva :) Tiivistä menoa ja hyvä kontakti. Lähdettiin märkinä ja hiukan pettyneinä kotiin ;D

Tiistain hakutreenit menivät hyvin, Helmi niin rrrakastaa hakua. Se lähtee keskilinjalta niin, että melkein kuoppa jää maahan ;) Pois tieltä oksat ja männynkävyt, täältä tullaan! Pari pistoa teki suoraviivaisesti ja hyvin. Yhtä maalimiestä ei meinannut löytää millään, pyöri ja pyöri. Yritti selvästi hakea sitä silmillään, kunnes nenä sai hajun ja mies sekä nakit löytyivät.

Keskiviikon aksassa harjoiteltiin lyhyttä rataa, johon oli tarkoitus tehdä omat ohjausvalinnat. Itse valitsin valssin sijaan persjätön, joka tuntuu itselle jotenkin luontevammalta. Hyvin toimi! Putkiin sain Helmin irtoamaan jo kauempaa. Yllätävän nopeasti on pilkku kehittynyt, lukee ohjausta hyvin ja yrittää parhaansa :) Osaa hakea esteitä jo aika hyvin. Rengasta ja pöytää tehtii itsenäisenä harjoituksena. Pöytä ok, hyvin malttaa mielensä. Renkaalla ensin namikipolle yritti mennä suorinta reittiä alta :( Keksin itse uudella yrityksellä jättääkin namikipon pois kokonaan ja palkatakin kädestä renkaan suorittamisen jälkeen. Ja katohan vain, kun lamppu syttyi pienen koiran päässä. Mun halutaan selvästikin hyppäävän tosta renkaan läpi, totesi Emu.

Liian tiivis tahti oli menneellä viikolla. Oma sekä koiran raja tuli vastaan. On vaan niin kovin kiva touhuta ja ei millään meinaa osata kieltäytyä, kun joku kyselee treenailemaan. Vaikka treenit ovatkin lyhyitä niin lepopäiviä tarvitaan enemmän. Nuorella koiralla on valtava määrä energiaa. Se saa helposti aktivoimaan koiraa kokoajan enemmän ja enemmän, kun se ainakin näyttäisi jaksavan "mitä vain".. Välillä pitää rauhoittua. Olenkin joskus kuullut jonkun viisaamman sanovan, että koira oppii treenien välissä, eikä niiden aikana. Tulipa pitkä kirjoitus, mutta pää tuntuu jotenkin astetta keveämmältä nyt ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti