keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kisajuttuja ja vähän videooKuva: Milena NevantoTäpläkoiran 5v posetus :) Kuva: Heidi Utriainen

Kuva: Heidi Utriainen


Kirjoitellaas sitten vähän viime viikkojen kisoista. Kisattiin molempien koirien kanssa sekä Varkaudessa pari viikkoa sitten, että täällä Joensuussa viime viikonloppuna. Täplä on valeraskas ja siksipä se sai tyytyä vähän vähempiin startteihin kuin musta pieni painajainen.


Varkaudessa tuomareina Sami Topra ja Salme Mujunen. Varsinkaan Topran radat ei jotenkin tuntunut omilta yhtään. Vaikeita linjoja ja kohtia, missä et itse pysty liikkumaan luontevasti. Näissä Helmi ei liiku kunnolla ja Martta lähtee lapasesta. Mujusen radat uskollisia hänen tyylilleen, olen jotenkin alkanut tykätä niistä :D Ne on niin erilaisia ja usein niissä mennään lujaa. Ekalla hyppyradalla tehtiin Mapen kanssa nollaa jonnekin puoleen väliin, jossa kaarratin itse koiran ohi yhdestä hypystä.. siitä HYL. Muuten ok rata. Osattiin vaikea keppien avokulma :) Helmi jätti kepit kesken, siitä 5. Muuten ok rata. Valeraskas täpläkoira on tyypilliseen tapaansa hiukan kuutamolla ja liikkuu nihkeästi..


Toisella agiradalla Martta kävi tosi kuumana, räkytti enemmän tai vähemmän joka hypyllä. Otettiin pari turhaa kieltoa, sittenpä rata loppui jäätävään lentokeinuun. Ei tehnyt minusta tahallaan, vaan luuli puomiksi.. korjattiin ja juostiin maaliin. Helmi ei enää startannut kun huomasin sen ontuvan, tassussa oli pieni haava :/


Vika rata oli sitten aika haastava Mujusen agirata. Siitäpä sitten tekaistiin Martan kanssa nolla. Ei se mikään nätti ollut, kaarrokset levisi aika pitkäksi. Mutta osattiin poispäinkääntö, keinu ja toinenkin vaikea keppien avokulma :) Ja sehän oli meidän ensimmäinen nollarata kolmosista. Sijoitus 6./36. Ihan lujaa mentiin ja ei me huonoille hävitty, törkeen nopeelle voittajabortsulle jotain reilu pari sekuntia.
Näitä ratoja ei tietenkään videolla ole..


Kuva: Milena Nevanto


Sitten viime viikonloppuna kisattiin Joensuussa naapuriseuran kisoissa. Täplälle kolme ja Martalle neljä rataa. Tuomareina Jari Suomalainen ja Salme Mujunen.
Eka hyppyradalla Martan kanssa hyllytettiin jo kolmannella esteellä, jossa ohjasin pikkupyrrin huonosti takaakiertoon ja se suoritti sen väärinpäin, siitä HYL. Lähtö oli vaikea, ei meinannu pysyä sitten millään! Palautin lähtöön varmaan neljä kertaa.. Sitten pysyi. Muitakin virheitä radalla tuli, mm. pari kieltoa, hukkasin koirankin totaalisesti yhdessä kohtaa :D Räpellettiin jotenkin maaliin..


Toisella agiradalla lähdöstä ei pyrrin kanssa tullut yhtään mitään, en saanut sitä menemään edes maahan kunnolla.. Lopulta päästiin radalle ja ohjasin pari ekaa estettä takaa.. Puomilta tuli aika törkeästi läpi videolta katsottuna, radalla luulin sen edes yrittäneen pysähtyä ja annoin jatkaa.. Sittenpä tuli melkoisen rumasti läpi Aalta. Se uusiksi ja pyrri perseili edelleen, sittenpä lähdettiinkin suoraan pois. Tällä radalla hyvää olivat keppien vaikea umpikulma, johon tultiin lujaa ja ei kerennyt ohjaamaan, vaan koira piti lähettää niitä itsenäisesti hakemaan, osattiin :) Keinu oli myös hyvä! Täytyy kyllä sanoa, että tämän radan jälkeen olin aika valmis lähtemään kotiin.. :D En kuitenkaan lähtenyt. Kasasin itseni jotenkin Helmin rataan mennessä. Täplää kiusasi mehiläiset lähdössä (myös Martta ahdistui pörriäisistä tuolla kisoissa, niitä oli ihan hitosti!) ja oli muutenkin taas aika paineistuneen oloinen. Kolme ekaa estettä täplä oli ihan koomassa, lähti kyllä sitten jossakin vaiheessa kulkemaan.  Hyllytettiin yhteen helppoon kohtaan, minkä ohjasi itse väärin. Muuten ihan ok rata Helmiltä.


Kolmas rata oli huikeen kiva juoksuralli. Edellisten ratojen mentyä enemmän tai vähemmän perseelleen, päätin että nyt vedetään asenteella. Martta pysyi jotenkuten lähdössä ja asenteella mentiin. Ennen keinua kaarros venyi liian pitkästi ja koira tuli sen verran huonosti keinulle, että siitä otettiin virhe. Muuten hyvä rata meiltä :) Ja katsokaa nyt miten tosissaan se on <3 :

Helmikin kulki paljon paremmin kuin edellisellä radalla. Tuomari ei ilmeisesti huomannut Helmin keppivirhettä, joten nollaksi rata tuomittiin. Sillä sijoituttiin neljänsiksi. Kerrankin oli kiva päästä vertailemaan rekkujen aikaa samalla radalla,  Martta meni pari sekuntia lujempaa kuin täplä.

Vika rata haastava hyppyrata, jossa alkuun oli käytännössä pakko tehdä kolme takaakiertovalssia peräkkäin. Kääk. Martan kanssa selvittiin lähdöstä ja osattiin ne valssit. Yhdestä putkesta tultiin ohi, mutta muuten ihan hyvää virheetöntä settiä. Ja tuota putken ohitusta ei Mujunen virheeksi tulkinnut, joten nolla siellä tuloslistalla näkyi olevan :) Ei mikään nopea toki, koska aikaa meni putkeen uudestaan lähettämiseen. Helmi kulki ihan kohtalaisesti, Ihan radan lopussa ei kestänyt päällejuoksua keppien lopussa, ne uusittiin.

Ei tosissaankaan parhaat kisat meiltä, mutta silti vaan molemmille koirille yhdet nollat :D


Kuva: Milena Nevanto


Martan lähtöongelmista sisuuntuneina käytiin tänään hallilla treenaamassa ja nyt pitkästä aikaa lähdöstä nouseminen tuli esille myös treenitilanteessa :/ Kuumensin itse Marttaa haukuttamalla lähdössä ennen kuin pyydän maahan. Ei hyvä et se ei kestä, mutta se on sinänsä hyvä, että siihen pääsi puuttumaan.. Ensimmäisestä noususta vein koiran takaisin autoon ja tämähän piti tehdä varmaan 7 (!) kertaa ennen kuin suostui jäämään lähtöön.. En ymmärrä miten tämä on nyt niin vaikeaa! puuh.. Koira, joka satunnaisesti on tempunnut lähtöjen kanssa treeneissä, kisoissa hyvin paljonkin, ei kuitenkaan ole koskaan (ellei vahingossa) päässyt varastamalla radalle, vaan aina olen palauttanut sen takasin. Joskus aiemminkin olen vienyt autoon miettimään hetkeksi. Silti tämä ongelma vaan aina nostaa päätään aika ajoin.
Eipä kai auta muu kuin ottaa pää pois pensaasta ja palata perusteisiin :D Nyt opetellaan kotona paikallaoloa. Kannoin varastosta takapihalle yhden agilityesteen ja treenailtiin niitä pelkkiä lähtöjä. Ja eihän se pyrrinperkele noussut kertaakaan, ei edes vaikka tein vähän häiriöitäkin siihen. No jatketaan siis harjoituksia, ei niistä haittaakaan voi olla. Siinä, missä pyrri treenaa malttia lähtöihin, Helmi pääsi harjoittelemaan vauhdikasta lähtöä.. Missä on se kultainen keskitie, kysynpä vaan? ;)


Tässäpä vielä Helmin agiSM kisavideot, jotka sain vihdoin kaiveltua puhelimen kätköistä. Näissä se kyllä kulkee omalla tasollaan! Ja lähdöthän on suorastaan innokkaita <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti