perjantai 15. huhtikuuta 2016

Pyrrinpoikaset jo 4 viikkoa!

Viisikko 3vkoa  :) Kuva Heidi Utriainen


Martan pennut kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia. Tänään tulee jo neljä viikkoa täyteen. Voivat edelleen kaikki paksusti :D Isoin on uros, työnimeltään Sippo, painoa jo melkein 1,8kg, pienin Vinku (keltainen narttu) noin 1250g. Muut tytöt eli Sohvi (musta valkoisin takatassuin), Ratto (merle) ja Khelmi (kokomusta) ovat aika tasakokoista sakkia, painoa reilut 1600g.


Kiinteää ruokaa ollaan maisteltu jo viikon verran, lähinnä jauhelihaa ja eilen ekaa kertaa vähän nappuloita. Hyvin maistuu! Ahneimpia ovat selvästi Ratto ja Vinku, vähemmän pähkinöinä ruokaan ovat Khelmi ja Sippo. Kaikilla on puhjennut hampaat, purennat vaikuttaisi kaikilla olevan ok :)


Martta jakselee loistavasti, on kärsivällinen äitikoira, imettää vielä ihan suht tyytyväisenä, vaikka luulen että pyrripetojen hampaat raastavat jo aikalailla. Viettää aikaa pentujen kanssa myös leikkien ja joskus nukkuu pentujen kamuna. Pennut saivat laajennettua reviiriänsä pentulaatikosta lähes koko koirahuoneeseen, on vähän tilaa temmeltää. Olen laittanut pentuaitaukseen erilaisia pintoja ja tyynyjä ym. minkä päällä saavat kiipeillä. Heillä on myös oma "kolo", missä äitinsä lapsina tykkäävät nukkua :D


Pennut ovat tutustuneet Helmiin jo useaan kertaan, ei niitä ainakaan pelota. Helmi on hyvin ystävällinen pennuille, pesee niitä ja haluaisi jopa leikkiäkin, ihan eivät pennut vielä vastaa täpläkoiran leikkiinkutsuun :D Muutama ihminen on käynyt niitä katsomassa, se on Martalle ok, ja ihan avoimilta vaikuttavat kaikki pennutkin. Ollaan kuunneltu imuria ja muita kolinoita, eivät kyllä pelkää. Imuroin pentuhuoneessa ja tyypit tulivat lähinnä katsomaan uteliaana, että mitä puuhailet. Eilen naapuri huudatti mönkijää pihassa, kaamea meteli, sekään ei säikäyttänyt pupseja. Ulkona ollaan käyty pariin otteeseen, siellä oli hiukan kylmä pentujen mielestä. Kun kelit lämpiää, mennään enemmän pihalle.


Luonteiden puolesta väittäisin pupsien olevan myös aika tasaista porukkaa, hirveitä petoja kaikki. Leikkivät jo 3,5 viikkoisina hyvin leluilla :) Saalistavat, repivät ja pärräävät. Osaavat jo ravistaakin :D Ja voi sitä tyytyväistä ilmettä kun kantavat saalistaan. Sippo leikki vetoleikkiä jopa Martan kanssa, hyvin nätisti Mape veti ja antoi pojan voittaa :D Martta myös tarjoaa hyvin usein lelujaan pennuille leikittäväksi, se myös "painii" pentujen kanssa.


Kyllä ne äitinsä lapsiksi tunnistaa jo äänen perusteella. Jokaisesta lähtee jäätävä pärinä kun tappelevat keskenään! Porukan ärhäkämpiä keskinäisissä kamppailuissa ovat Sohvi ja Ratto. Leluilla olen eniten nähnyt leikkivän Sipon ja Vinkun. Ketterimpiä juoksijoita ovat tällä hetkellä mustat ja Vinku. Jokainen rauhoittuu mukavasti syliin, Vinku ja Sohvi ovat sylissä kuin pullataikinoita ;) Hiukan ehkä vakavampia ovat Sippo ja Khelmi alkuun. Sosiaalisimmalta ainakin tällä hetkellä vaikuttaa Vinku, se on ihana. Viihtyy sylissä ja hakeutuu lähelle kokoajan :) Ja Vinkun vas. silmässä on vähän sinistä, se on siis merle koira siellä keltaisen värin alla.


Kaikki alla olevat kuvat : Heidi UtriainenKivasti Pojat on Poikii "Sippo"

Kivasti Vaimomatskua "Sohvi"

Kivasti Käännät Mun Pään "Vinku"

Kivasti Meniks Tunteisiin "Khelmi"

Kivasti Rähinärakkautta "Ratto"

2 kommenttia:

  1. Nää on kyl hauskan värisiä! 😄

    VastaaPoista
  2. Ihania pentutarinoita, ne saa siellä niin hyvän alun elämään <3

    VastaaPoista