torstai 6. joulukuuta 2012

Pirun viileetä susirajalla

No nyt on sitä lunta. Mutta on myös pakkastakin. Minun ja pilkun mielestä jo liikaa.. Helmi ei ole hirveän säänkestävää mallia todellakaan, varpaat palelee jo -15 ja pienikin viima saa sen tutisemaan herkästi. Onneksi hallissa sisällä ei tuule ja voi jotain treenaillakin.. jos meidän Peugeot merkkinen peltikasa suostuu liikkumaan sekoilematta Pärnävaaralle saakka. Nämä on nyt sitten niitä surullisen kuuluisia sähkövikoja siis. Kiva.

Perjantaina oli oikeesti ihan hiton kylmä tuuli, vaikkei pakkasta paljon ollukaan. Säätä uhmaten tehtiin vähäsen aksaa Miran kanssa hallilla. Keppejä tehtiin useampi toisto. Ja taas tuli meille jo tuttu probleema esille. Helmi ei pujottele loppuun, vaan tulee lopusta pihalle kujasta.. Teki saman virheen nyt pari kertaa, korjasi sitten kyllä. Otettiin myös toinen setti keppejä, silloin ei virhettä. Useampi keppi oli jo samassa linjassa. Lopetettiin tosi helppoon toistoon.

Sit tehtiin keinua nyt vähän eri tavalla kun ennen, silleen päähänjuoksutyylisesti. Eli juoksutin Helmi melkein keinun päähän, jossa sai palkan ja sit laskettiin keinu avustetusti alas. Tässä ois nyt tarkoituksena saada se tulemaan vähän reippaammin kohtaan, missä keinu lähtee liikkumaan. Ja paljon reippaammin se tuleekin, ainakin nyt tuli. Taidetaan jatkaa näin eteenpäin. Sit loppuun tehtii taas joku helppo motivaatiorallittelu hypyillä ja putkilla, jossa Helmi meinasi kokoajan karkailla hakemaan palkkaa Miralta. Ahne sika.

Sit sunnuntaina käväistiin juoksemassa yks rata Joan omissa mölleissä. Rata ei ollut mikään ihan helpoimmasta päästä, ei siis pelkkää juoksemista, kuten epiksissä on yleensä ollut. Ihan kivasti se kuitenkin meni. Radan alussa oli heti vaikeampi kohta, jossa hypyt olivat ikäänkuin vinottain ja putki houkutteli ohittamaan toisen hypyn. Se kohta onnistui hienosti!  Kontaktit oli sujuvat, varsinkin aa oli tosi hyvä. Helmi tiputti yhden riman putken edessä olevalta hypyltä, näitä pitää kyllä treenata jatkossa. Sit hyllytettiin (tai otettiin 10vp ku hyllyjä ei jaeta mölleissä..) putken väärän päähän. Ihan minun piikkiin kyllä meni, en ottanut koiraa mukaan kunnolla vaan oletin et kyllä se sieltä tulee. Radan lopussa ennakoiva valssi ei osunut ihan kohdilleen ja siitä kielto. Kokonaisuudessaan olin kyllä Hemuliin tyytyväinen, parhaansa se aina yrittää.

Tänään keskiviikon treeneissä harjoiteltiin erilaisia käännöksiä, joita olivat sylkkäri, saksalainen ja pakkovalssi. Sylkkäri luonnistui ehkä parhaiten meiltä. Saksalainen onnistui jotenkuten, vaikkakin se meinaa lopusta valua turhan leveäksi. Pakkovalssia hinkattiin useammian kerran, siinä yritin kokoajan kääntää koiran liian aikaisin. Lisää pitäisi näitä harjoitella kyllä, jospa ne sitten joskus osaisikin ;)

 

Rata alkoi renkaalla, jonka Helmi haki ongelmitta. Ei olla ennen tehtykään rengasta niin, että kutsuisin koiran renkaan takaa. Lähdösä ei millään meinannut Helmin hanuri pysyä maassa, se menee kyllä osin pakkasen piikkin se.. Selvästi meidän kompastuskivi oli putki-puomi erottelu. Melkein poikkeuksetta Helmi päättyi puomille putken sijasta. Tämä ei kyllä ollut sinänsä yllätys. Persjätössä ei ohjaaja osaa millään ottaa koiraansa katseella mukaansa, pelkkä ohjaava käsi ei riitä aina Helmille vaan se herkästi sujahtaa väärälle puolelle. Muutenkin tuntui, että ohjasin vähän huolimattomasti, en muistanut oikein käskyttää kunnolla. Valssit  olivat tänään aika hakusessa, en joko kääntänyt koiraa ollenkaan tai sitten käänsin sen jo liian aikaisin ennen koko hyppyä.. Oli siellä kai joitain hyviäkin pätkiä ehkä :) Ainakin puomin alla olevat putket ohjattuna meille ihan uudella tavalla onnistuivat aika jees. Viimeinen toisto puomille oli hieno.

Ennen treenejä tehtiin kepit muutaman kerran ja eihän ne taas meinannut onnistua millään. Helmi tuli lopusta taas pihalle kujasta ja yritti oikaista palkalle.. Helpotettiin ja alkoi taas sujumaan. Päästiin vaikeuttamaan kuitenkin loppuja toistoja. Loput teki ihan hyvin. Näille kepeille pitäisi saada niin hitosti toistoja alle et ne etenisi, mut ei me päästä niin usein niitä tekemään kun olisi tarvis.. Taidan ensi kerralla kokeilla jotain ohjuriviritystä loppuun avuksi. Ei ole kärsivällisyyttä enää jatkaa näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti