maanantai 29. heinäkuuta 2013

Tokokokeessa

Sunnuntaina mentiin pilkkukoiran kanssa ekaan tokokokeeseen. Koe oli Poksin kentällä ja tuomarina oli Anne Nokelainen. Ennen paikkamakuuta jännitti niin pirusti. Kehäänmenotarkastuksessa tuomaritäti nappasi Helmiä hännästä kiinni ja siitäkös ei Helmi olisi oikein välittänyt (anaalirauhasia on joutunut ropeltamaan harva se päivä :/).. antoi sit tehdä juoksutarkastuksen kuitenkin. Siittenpä kootut selityset liike kerrallaan:

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: 10
Helmi painautui vähän jalkaa vasten. Selvästikin juuri edeltänyt häntään tarttuminen oli mielessä. Antoi kuitenkin rapsuttaa ja pysyi paikallaan, tarjosi kokoajan kontaktia.

PAIKALLA MAKAAMINEN: 10
Hemu makasi sakemanniuroksen ja suomenlapinkoirapojan välissä. Koira kuunteli tarkkaan liikkeeohjaajan höpinää ja katseli muualle kun pitäisi antaa käsky maahanmenoon. Tajusin odottaa hetken ennenkuin annoin käskyn. Maahanmeno ok. Makoili ok, Hivenen korjasi etutassujen asentoa ja vähän katseli ympärilleen, muttei ollut sen näköinen, että nousisi.

SEURAAMINEN KYTKETTYNÄ: 8,5
Painoi ja etupää oli vähän kevyt ;) Muuten aika jees. Ainakin se näytti kovin iloiselta.

SEURAAMINEN TALUTTIMETTA: 8,5
Eka pätkällä oli selvästi lähdössä tekemään jääviä, eli jätätti vähän ja tiputti kontaktin. Ekan käännöksen jälkeen täplä tajusi et nyt seurataan. Lopun teki hyvin. Käännöset tiiviitä. Edelleen vähän pomppi :D

LIIKKEESTÄ MAAHANMENO: 9
Muuten ok, mutta itse potkaisin käpyä, jonka Helmi kävi tsekkaamassa. Maahanmeno ok, seuraaminen yllättävän hyvää, vaikkakin selvästi koira tiesi et nyt on jäävä liike (Helmin seuraaminen yleensä huonompaa jäävissä, koska ennakoi käskyä..)

LUOKSETULO: 9
Perussettiä.. Lujempaakin on Helmi tullut kyllä, treeneissä tulee tehtyä pidemmältä matkalta. Pistevähennys todennäköisesti epävarmasta perusasentoontulosta? Liikutteli etutassuja ja haukotteli kun kävelin poispäin..

LIIKKEESTÄ SEISOMINEN: 6
Koira luuli selvästi et seurataan. Reagoi kyllä käskyyn, mut oli hiipaillut eteenpäin mun takana. Itse en huomannut tätä ollenkaan.

ESTEHYPPY: 9
Minusta ihan kympin hyppy! :) En tiedä, mistä piste lähti. Enkä edes pitänyt pannasta kiinni ennen liikettä ;)

KOKONAISVAIKUTUS: 8
Eipä tainnut kellekään parempaa antaa. Kehuin kyllä aika isosti, olisiko siitä sitten rokottanut?

Pisteitä kertyi 174, eli ALO1!  Sijoituttiin 3/14 :)

Olen kyllä oikein tyytyväinen koiran tekemiseen! Vire oli hyvä koko kokeen ajan, yhtään ei mennyt hämilleen palkattomuudesta :) Superpilkku <3 Liikkeiden väleissäkään Helmi ei haahuillut yhtään, vaan pysyi vierellä nätisti.

Nyt sitten rauhassa treenaillaan AVOn liikkeitä kasaan.

Tässäpä videota kokeesta. Laatu on kauhea.
 Helmintokokoe

6 kommenttia: