maanantai 7. toukokuuta 2012

Luvallista nenänkäyttöä :)

Perjantaina käytiin Heidin kans aksailemassa hallilla. Tehokkaat oli treenit. Ja katohan vain, pieni täpläkoirahan jaksaa jo melko pitkiä ja intensiivisiäkin sessioita hallilla, hyvä Helmi! Innostusta riittää ja keskittyminenkin on parantunut selkeästi.

 Helmi teki keinua ylösjuostuna ja alaslaskettuna. Hiukan se vielä epäröi ylösmennessä, mutta paranee kokoajan. Puomia otettiin pari kertaa. Olen onnistuneesti hukannut kosketusalustan jonnekin, kun sitä olisi tosissaan tarvittu. Ilman alustaa Helmi kääntyy minua vastaan kun jään sen taakse, ja saattaapa unohtaa takajalatkin kokonaan.. Seuraavalla kerralla ei siis puomille ilman alustaa! Ja lisää sitä tylsää kontaktitreeniä :D Sen verran pilkku on saanut varmuutta kontaktiesteillä, että karkasipa pari kertaa itse tekemään A:n! Eli turhaa olen jännittänyt et noinkohan tuo suostuu sille kiipeämään kun puomikin oli aluksi niin Hui. Taisi se tehdä puominkin taas pariin kertaan itse ennen kuin kerkesin mitään tekemään... Noihin esteiden itsenäisiin suorittamisiin aion (jos muistan :D) puuttua jatkossa, käy pian vielä vahinko ja putoaa jostakin... Eli tehtävän jälkeen koira takaisin lapaseen ja uutta putkeen.

Ja voihan rengas sanon minä.. just ku kehuin viime postauksessa et menee niin kivasti medirengasta.. Mediä menee joo, mut maksia ei. Sen kanssa oli kyllä haastetta. Ekaks meni ilmeisesti vahingossa oikein renkaan läpi. Toisella toistolle kokeili nokkelana neitinä ali ja kolautti selkänsä ikävästi renkaaseen. Sit ei yritettykään kun sivusta tai ali, koska rengas on paha ja hakkaa dalmatialaista :D Lopuksi se oikeesti nostettiin siitä läpi. Sit keksittiin laittaa tokoesteen lauta alareunaan, ettei mahdu enää ali. Sit piiitkän houkuttelun jälkeen hyppäsi ihan itse kaksi toisto oikein. Siihen jätettiin tältä erää, huh. Elikkäs meille siis rengasta treeneihin joka kerta..

Sen sijaan kepit oli hienot :) Pujotteli kujia hyvällä rytmillä ja ei tee virheitä. Keskeltä oli jo ihan kiinni kuja ja sit tehtiin myös koko kujaa tasaisesti kavennettuna niin et kokoajan joutuu vähän pujotteleen. Pari lähetystä lennosta kauempaa ja nekin haki upeesti. On se putkiaivo, jes ;)

Lopussa tehtiin irtoamista loivan kaaren muotoisesti hyppy-hyppy-putki-hyppy. Lähetin Helmin niin, että itse hetsastin sitä lähetyksessä. Ja nyt oli vauhtia! Vauhdista huolimatta malttoi hypätä hienosti, ei yhtään rimoja alas, vaikka yksi hyppy oli jo 50cm. Tähän olikin hyvä lopettaa. Pilkku olisi kyllä jatkanut vielä :)

Otsikon mukaisesti mejäity on nyt toista kertaa. Sunnuntaina Helmi pääsi tekemään ensimmäisen oman jäljen, pituudelta reilut 100m. Jälki sisälsi alku- ja loppumakausten lisäksi yhden suoran makauksen ja yhden kulman. Ja olipa lauantaina vedetyt jäljet itsellenikin ensimmäiset, kiitokset opastuksesta Heidi ja Heidi.

Helmi aloitti jäljestämisen taas jännittyneenä, mutta tiesi kyllä mitä on tekemässä. Alkuun ilmeisesti tuuli ja kostea keli painoi jälkeä sivuun, joten Helmi kaartoi sivusta tarkastellen jäljelle. Makaukset otti hyvin. Tarkkaa työtä teki kulmamakauksella, lähti heti varmana oikeaan suuntaan. Loppumakaukselta meni hiukan ohi , mutta löysi lopulta perille. Hyvä pikku Emu, niin pätevä :)

Ennen jälkeä otettiin ampuminen starttipistoolilla, johon Helmi ei epäilyistäni huolimatta reagoinut yhtään mitenkään! Hyvä. Meidän jäljestä ja ampumisesta on myös videotodisteita, lisäillään niitä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti