sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Erittäin hyvä

Keskiviikkona aksailtiin taas. Tehtiin radan pätkää, joka oli aika haastava. Yhteensä esteitä oli 16. Tarkoituksena oli, että jokainen tutustuu rataan ikäänkuin kisoissa ja suunnittelee omat ohjausvalintansa. Ja itse henkilökohtaisesti olen vielä täysin amatööri, ettei omat valinnat välttämättä ole aina niitä parhaita. En myöskään osaa arvioda Helmin vauhtia oikein. Aina se menee paljon lujempaa kuin luulen.. mikä on sinänsä hyvä asia. Minulla on myös taipumus aliarvioda koirani taidot lukea minun ei niin selkeää ohjaustani. Sehän lukee minua hyvin jos itse vaan ohjaisin sitä ja vieläpä loppuun asti!

Helmiäisen kanssa tehtiin rata kahdessa osioissa ja ihan hyvinhän se meni. Ohjaukseen sisältyi muutamia valsseja, jotka menivät jotenkuten, ehkä vähän pitkäksi.. Yhteen kohtaan välistäveto ja takaakiertokin tehtiin onnistuneesti. Ja hyvää vauhtia piti pilkullinen, jes :)

Ei niin jes olivat tällä kertää kujakepit. Helmi rikkoi pari kertaa kujan lopussa, juuri sillä hetkellä kun kehuin sitä. Ennen on kyllä kestänyt, että huudan ja innostan sitä koko kujan ajan? Sen jälkeen oli pilkullinen kyllä ihan pihalla, ei meinannu millään osua koko kujaan.. No helpotettiin ja muisti taas, et näinhän tämä meneekin..

Tänä viikonloppuna käytiin Joensuun näyttelyssä ihan molempina päivinä. Ja eihän sieltä suurta menestystä tullut, eikä sitä kyllä lähdetty hakemaankaan.. Kesken on kehitys ja taitaa olla vielä pitkään.. :D Ei ole nimittäin edelleenkään niitä ekoja juoksuja näkyny meilläpäin...

 Molemmat tuomarit arvostelivat EH:n veroiseksi, rodunomainen lähestyttäessä. Tässäpä arvostelut:

Lauantai, tuomarina De Cuyper Jos, Belgia

10 months. Has to mature over all. Feminine head wit very light eyes and hard expression. Elegant neck, still weak topline. Tail is low set. Well angulated over all. Brest of correct depth. Good ribbon straight forelegs. moves narrow behind. Moves with temperament. Like to see markings in tail.

Sunnuntai, tuomarina Saude JAn Roger, Norway

Bitch of very good breed type. A bit long in coin. Long neck. Could have better front and more bone. Good topline. Could have stronger back end. Moves ok. Needs ring training. Goog condition.


Hauskasti heikko ylälinja vaihtuikin hyväksi :D No kai tähän vaikuttaa hiukan seisomisasento.. Kehässä Helmi esiintyi ihan ok, kuuma ilma kyllä näkyi koiran olemuksessa. Tuntui itestä ihan lapaselta, vaikka tuomarin mielestä liikkuu hyvällä temperamentilla. Mikä oli sinänsä yllätys, niin Helmi hiukan väisti tuomaria molempina päivinä. Pyörähti karkuun siinä vaiheessa kun kopeloidaan raajoja yms. Takaapäin päälle kumartuva mies oli vähintäänkin epäilyttävä Helmin mielestä. Hampaat antoi hyvin katsoa ja muuten seisoi paikallaan kuin tatti. Näpit pois mun hanurista, tuumasi Emu.

Ja sitten kuvatodisteet:

Kuvannut Terhi Toppari Ettei viikonloppu nyt ihan näyttelyhommiksi menisi, niin käytiin lauantai iltana vielä hakuilemassa neljän maalimiehen verran. Otettiin sekä haamu- että ääniavulla. Ensimmäisellä ukolla otti jotain ihan omaa kunniakierrosta metsässä. Lähti kyllä hirveellä hyöryllä ja kieli poskella hommiin, kadotti hajun matkalla ja kai unohti mitä olikaan tekemässä.. Kerkesipä käydä syömässäkin jotain metsän antimia välipalaksi.. Tuli kuitenkin hyvin käskystä takaisin ja sit haki hyvin. Kaikki loput pistot ihan priimaa, meni suoraan ja vauhdilla! Olisi mielllään hakenut vielä lisää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti