maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ekat viralliset ja Martta esittäytyy

Lauantaina oli meidän ensimmäiset viralliset agilitystartit Kajaanissa. Tuomarina oli Tuomo Pajari ja juostiin Helmin kanssa kaksi agirataa. Ja hitto oli muuten kuuma, varmaan jotain +28 ja edes tuuli ei viilentänyt yhtään..

A-rata oli minusta yllättävän vaikea ykkösten radaksi. Yksi putki oli vähäsen tarjolla ja olipa siellä semmonen serpentiinikohtakin (?). Verryttelyalueen puolella odotellessa jännitti niin pirusti :D Mutta sit radalla en kerinnyt enää jännittää yhtään. Tuloksena virheitä kymmenen, aika -8,80, sijoitus 5/20. Eka vitonen  tuli kiellosta, joka meni kyllä täysin kuskin piikkiin. Helpossa kohdassa en ohjannut hyppyä oikeastaan ollenkaan :/ Toinen vitonen oli rima. Harvoin Helmi rimoja ottaa, mutta jos ottaa, niin juurikin tuollaisessa paikassa. Aloitin valssin kun koira oli hypyn päällä.. Muuten rata oli minusta ihan sujuva, kontaktit kylläkin hitaat. Helmille on tyypilistä et eka toisto varsinkin puomille hidas. Mut kepit onnistuivat :) Videolta katsottuna sotki vähän rytmiä, mutta pujoitteli siti loppuun, hyvä juttu! Aikakin reilusti miinusta vaikka korjasin kieltohypyn kaikessa rauhassa kävellen.

Tässä video A-radasta (äänet pois :D) https://www.facebook.com/photo.php?v=10201017198488360

B-rata oli huomattavasti helpompi ja juoksevampi, nyt oli keinukin radalla. Rata alkoi kahden hypyn ja keppien suoralla. Arvailin jo rataantutustumisessakin et tämmöinen aloitus on Helmille vaikea. Se latasi lähdöstä sen verran vauhtia, et ei taipunut oikeaan keppiväliin. Itsekin kyllä rynnin vähän, olisi pitänyt hidastaa koiraa omalla liikkeellä.  Siitä siis vitonen. No korjattiin kepit ja loppurata virheittä  maaliin :) Kontaktit olivat paremmat tällä radalla ja keinu oli hyvä! Aika oli -7,18 ja sijoitus 4/19.

Tässä B-rata: https://www.facebook.com/photo.php?v=10201017211688690

Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen koiraan ja jopa omaan ohjaamiseeni. Kehuin koiraa myös radala, enkä jäätynyt. Helmin kanssa on niin rentoa kisailla, kun se ei ota häiriötä ja yrittää parhaansa. Vähän se on epävarma aina uudesta alustasta ja esteitä, varsinkin eka radalla, mutta tekee silti. Vauhtia ei ollut niin paljon kun treeneissä, mutta ottaen huomioon kuumuuden ja juoksun jälkeisen velttouden, lisättynä täysin uuteen tilanteeseen, en ole vauhdistakaan huolissani :) Lähdöt oli hyviä, istui rauhallisen näköisenä. Kehänauhan vieressä oli makkaragrilli ja istuipa äiti porukoineen keppisuoran päässä, sekään ei häirinyt täpläkoiraa ;)

Tän viikon lauantaina olisi sitten kolme rataa Joensuussa.

Ja sit valoitetaan hiukan pentujuttuja, tässä on Helmin "pikkusisko" Martta 5 viikkoisena:

 


 


 


 Martta on lyhytkarvainen pyreneittenpaimenkoira ja muuttaa meille Kotkasta Tottakai-kennelistä juhannusviikolla :) Pikkuisesta lisää juttua kun hän kotiutuu.. Kaikki kuva ottanut Heidi Utriainen.


4 kommenttia:

 1. Ihana Martta. <3 Sit pentutreffit kun tuun Joensuuhun? Ja hienolta näytti Helmin meno sekä sun ohjaus videolla, hyvä te! :)

  VastaaPoista
 2. Ui, miten söpö Martta! Sisu jo virittelee vauhtitassujaan ja orientoituu leikittämään pientä pyrrilasta :) Ihana!

  VastaaPoista
 3. Hoo, nytkö se pyrri sitten tulee (: Onpas hellusen näköinen kaveri (vaan ainahan ne on, kunnes iskevät hampaansa johonkin!). Onneksi olkoon uudesta lapsesta!! Toivottavasti Helmi ilahtuu uudesta pikkusiskosta : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, niin, ja onnea tietysti virallisten kisojen korkkaamisesta : D !! Näihin agilitypäivityksiin on jo niin tottunut, että tuo meni ihan ohi että hujahti! Hyvä te : D

   Poista