maanantai 4. helmikuuta 2013

Reissussa taas

Edellinen viikko oli oikein aksaviikko. Käytiin ihan Varkaudessa asti treenaamassa! Helmi tekee varmaan juoksuja pikkuhiljaa, merkkailee jatkuvasti ja käyttäytyy muutenkin jotenkin kummallisesti, astuu mm. sohvatyynyjä.. :D Ja nenä tosiaan vie pilkullista jopa enemmän kuin normaalisti. Epäilin jo yksi päivä, että se on vähintäänkin puolikuuro.. Juoksuväliksi tulee näköjään ainakin 7kk. Ihan hyvä väli isolle koiralle.

Maanantaina käväistiin Miran kanssa hallilla tekemässä irtoamista ja Helmi teki myös keppejä. Ollaan tehty nyt itsenäisissä treeneissä ihan tarkoituksella helppoja suoraviivaisia ratapätkiä, joissa ovat myös erikoisesteet, kuten rengas, muuri ja pituus. Olen käyttänyt Helmille enemmän taas etupalkkaa kupissa, nyt kestää jo paremmin esimerkiksi sen, että palkka jää selän taakse. Ykkösen radat ovat aika suoraa juoksemista ja estevälit ovat pitkiä. Jo lyhyessä ajassa treenit on tuottaneet tulosta. Helmi lukee rataa paremmin ja hakee itsenäisemmin esteitä. Ja vauhtia on tullut huimasti lisää, jos vertaa vaikkapa kesään.

Elikkä treeneihin kuului vaan helppoa rallittelua. En suoraan sanottuna enää tarkkaan muista millaista rataa tehtiin.. Keppejä H teki yhden hypyn kautta ja hitto et tekikin hienosti! Kujat olivat muuten suorat, alku ja loppu ihan pikkuisen helpotettu. Vauhtia oli hyvin, se suorastaan sukeltaa kepeille.

Keskiviikkotreenien rata oli tämmöinen

                                 


Meidän meno katkesi jo heti kakkoshypylle, johon tarkoitus oli tehdä pakkovalssi. Ei millään osunut taas ohjaajan ajoitus kohdalleen. Onnistuin jotenkin useamman kerran ennakoimaan ja sain Helmin hyppäämään vielä viime hetkellä suoraan. Sit kun viimein päästiin jatkamaan persjättö 3:lle meni ok ja nelosella takaakierto-persjättö onnistui ihan kivasti. Kutosella tein jonkun sylkkärintyylisen, ei ollut kylläkään ihan oikeaoppinen sellainen.. sain koiran kyllä hypyn yli :D Harjoiteltiin siihen sit vähän oikeaoppisempaa sylikäännöstä. Kasihypyn takaakierto-persjättö onnistui hyvin. Ysihypylle olisi varmaan vastakääntö kääntänyt koiraa paremmin, perusohjauksella Helmi valui melkein Aa:n linjan ohi, mutta kontaktihulluna kaverina bongasi Aan siitä huolimatta..

Radan haastavin pätkä oli ehdottomasti 11-13. Tarkoitus oli irroittaa koiraa vastakäännöllä hypylle 11 ja juosta itse nopeasti putken jälkeen perjättöön.. ei meinannut ihan oonistua. Joko vein koiraa liikaa hypylle, etten kerennyt putken jälkeiseen ohjaukseen mitenkään tai vaihtoehtoisesti en onnistunut irroittamaan koiraa hypylle vaan H jatkoi perääni suorittamatta hyppyä. Taisinpa saada sen jopa takaisin Aallekin pari kertaa :D Yksi onnistunut toisto saatiin lopulta aikaiseksi ja siihen oli tyydyttävä. Loppurata sujui ongelmitta.

Perjantaina ajeltiin Varkauteen treenailemaan. Matka-ajo taas pelotti pilkullista, istuskeli kokoajan. Hyvin se palautuu onneksi matkasta..  Seurana oli pyrriporukoita elikkäs Heidi ja hattara, Kirsi ja Pila sekä Reetta ja Ego. Heidi oli suunnitellut lyhyen radanpätkän, joka olikin ihan sopivan haastava meille :) Alkuun nenä vei taas koiraa ihan kunnolla, mutta sitten kun Helmi tajusi, että mitä tultiinkaan tekemään, nokkakin nousi tekonurmesta.. toisella setillä keskittyi alusta asti paljon paremmin. VarPSin hallin pohja oli melko liukas, vaikutti selvästi Helmin vauhtiin varsinkin käännöksissä. Tässäpä videota, puhukoon se puolestaan ;)

http://youtu.be/moeNSmD8vks

Sit loppuun vielä videota ACEn koulutuksesta tammikuulta:  
http://www.youtube.com/watch?v=azlcm3ujtoc&feature=youtube_gdata


                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti