tiistai 12. helmikuuta 2013

Eläintohtorilla TAAS..

Maanantai-aamuna huomasin heti, että nyt ei ole pilkkukasa kunnossa. Nousen itse keittelemään kahvia niin koira jatkaa unia ja tärisyttelee itteensä kummasti. Jo ennen kuumeen mittaamista arvasin, että onhan sitä ja paljon :( Siellä 40 paikkeillahan se keikkui.. No sittenpä soittelemaan eläinlääkäriin. Kivuttomalla tietävät jo heti nimeni kerrottua kysyä et mikäs Helmillä nyt? Saatiin kipulääkekuuri apteekkiin ja aika seuraavalle päivälle. Lääkkeestä huolimatta kuume vaan pysytteli korkealla. Helmi oli väsynyt ja paleli, mutta muuten ei vaikuttanut kipeältä. Mitään paikkaa se ei aristanut ja eväätkin hävisivät kupista normaaliin tahtiin.

Tänään Helmistä otettiin sitten verikokeita ja pissanäyte. Palpoidessa se aristeli hivenen lantion alueelta, mutta muuta poikkeavaa ei löytynyt. Pumppu ja keuhkot kuulostivat normaalilta. Verikokeissa leukosyytit ja eosinofiilit olivat korkealla, pissanäytteessä tulehduksen kuvaa. Jäädään odottelemaan huomista virtsaviljelyn vastausta. Antibiootti aloitettiin jo tänään. Jos pissassa ei kasva mitään nit sit vika on jossain muualla, mutta missä? Onhan Helmi tosiaan pissaillu tiheään, mutta ajattelin et se merkkailee tulevaa juoksua.. Mitään muutakaan oiretta sillä ei ole ollut. Häntää se kantaa välillä jännästi, mutta sen ajattelin liittyvän anaaleihin, joita joutuu jatkuvasti tyhjentämään. Peräpäätäänhän se nuolee aika paljon, mutta sitäkin se on harrastanut enemmän tai vähemmän aina.. En tiedä.

Sit mentiin kotiin, annoin vähäsen ruokaa ja antibiootin. Eipä aikaakaan kun Helmi tärisee ihan holtittomasti ja alkaa oksentelemaan ympäri kämppää. Pahoinvointilääkkeellä sain sitten antibiootin lopulta pysymään sisällä.. Se oli tosi kipeen näköinen. Edelleen se on väsynyt, mutta kuume ei ole enää niin korkealla. Totaalisen reppana se kyllä on, haluaa vaan viereen kokoajan.

Hitto eikö voisi mennä edes paria kuukautta niin, että koira olisi terve?! Nyt vedellään taas antibioottia ja sit hiiva alkaa taas vaivaamaan. Jatkuvasti jotain. Helmi stressaa eläinlääkärillä käyntejä, eikä tosiaan ihme, koska siellä käydään harva se päivä.. Voitais varmaan varata joku kestoaika Kivuttomalle joka kuukaudeksi.. :( Eikö sinne sais jo jotain kanta-asiakas-alennusta? Onneksi on hitto vakuutus, vaikka rahat tässä loppuu kohta siltikin..  Ihan sama opitaanko me keppejä ikinä tai kisataanko koskaan, kun tuo koira pysyisi edes hetken terveenä! Arvostakaa ihmiset sitä, että koiranne ovat terveitä, kaikilla ei ole yhtä hyvä tuuri.. Kun koira sairastaa jatkuvasti millään muulla ei ole enää merkitystä. Ja itsellä ei käynyt tosiaan kovin hyvä flaksi ensimmäisenkään koirani kanssa. Siksi ei ehkä jaksa olla enää kauhean optimistinen..

Treenailtukin on viime viikolla, mutta en nyt jaksa mitään niistä kirjoittaa. Vituttaa ja on niin paha mieli.

muoks..
Elikkä tänään tuli pissasta viljelyvastaus, mutta eihän siinä mitään kasvanut! Eli taas takaisin alkupisteeseen.. Jossain voi olla infektio, koska antibiootti laskee kuumetta.. Mutta missä ja miksi?  Huomenna otetaan lisää verikokeita ja perjantaina ois sit taas soittoaika Mäki-Mattilan Kirsille. Nyt aletaan sit tutkiin et oisko kuitenkin joku autoimmuunisairaus taustalla. Ainut mikä itselleni tulee mieleen on vaskuliitti?

Itse potilas on huomattavasti pirteämpi. Ei ole enää korkeaa kuumetta ja Helmi on kovin kovin nälkäinen :D Jopa enemmän kuin yleensä.. Nytkin vetää hirveetä iltahepulia violetin kumipossun kanssa ympäri kämppää. Sitä ei paljon huoleta, minua senkin puolesta. Ei kovin valoisalta nimittäin vaikuta.


7 kommenttia:

 1. Ou nou, kurjia uutisia, mutta toivottavasti selviätte tästä vähällä. Pikaista paranemista pilkulliselle ja pitkää pinnaa huolien ja murheiden kestämiseen!

  VastaaPoista
 2. Onko siltä katottu ettei oo uraattikiviä? Ihan siis myös (jos ei virtsanäytteessä mitään näy) rakkoa ultraamalla? Mietin että nuo tiheään virtsailut, peräpään nuolemiset ja kipuilut vois ehkä moisesta johtua ja kannattaa tarkistaa jos ei muuta syytä löydy.

  Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uraattikiteitä oli Helmillä pentuna, mut ne hävisi sitten. Siitä otettiin nytkin näyte ja kiteitä oli muutamia, PH oli 6. Mut se ei selitä kuumetta :( tulehdustakaan ei lopulta viljelyssä ollut eli tutkitaan lisää.. huoh.. Mutta kiitokset vinkistä :)

   Poista
 3. Todella kurja kuulla moista :/ Pikaista paranemista Helmille, toivottavasti ei ole mitään vakavaa ja pysyisi terveenä!

  VastaaPoista
 4. Voih, ymmärrän varsin hyvin ketutuksen ja turhautumisen! Meillä Amalialla vois kans olla kanta-asiakaskortti eläinlääkärille...koko ajan saa olla pelko persiissä, että mikähän seuraavaks iskee... Toivottavasti menisi ohi nopeasti ja pikku pilkku pysyisi terveenä jatkossa!

  Pikaista paranemista ja paljon rapsutuksia potilaalle!

  VastaaPoista
 5. kiitokset kaikille :) Löytyisi vaan joku syy tällä ihme kuumeilulle..

  VastaaPoista
 6. No voi himpura sentää! :/ Toivottavasti syy sairasteluun löytyisi pian! Hurjasti tsemppiä!

  VastaaPoista