tiistai 7. elokuuta 2012

Kepittelyt + muuta puuhaa

http://milenann.kuvat.fi/kuvat/Koiruudet/Agilitytreenit%202012/25.07.2012/IMG_2185.jpg/_full.jpg
Kuva: Milena Nevanto


http://milenann.kuvat.fi/kuvat/Koiruudet/Agilitytreenit%202012/11.7.2012/IMG_9513-2.jpg/_full.jpg
Kuva Milena Nevanto

http://milenann.kuvat.fi/kuvat/Koiruudet/Agilitytreenit%202012/11.7.2012/IMG_9527.jpg/_full.jpg
Kuva Milena Nevanto


http://milenann.kuvat.fi/kuvat/Koiruudet/Agilitytreenit%202012/11.7.2012/IMG_9368.jpg/_full.jpg
Ohops :D Kuva: Milena Nevanto

Siinäpä kuvia aiemmista treeneistä. On se hienoo, että on oikein hovikuvaaja ;) Iso kiitos siis Milenalle!! Helmi juoksee, mutta jotain ollaan tehtykin. Ja aika normaalisti treeneissä se toimiikin, ainakin vielä ennen tärppipäiviä ;) Kotona sen sijaan ei juoksupöksyt edelleenkään oo jees ja aikamoinen haaveilija se kyllä on.

Ennen juoksuja keskiviikon aksatreeneissä tehtiin tälläistä rataa:

Ratapiirros Milenan käsialaa..

 Aika haastava oli rata ja ohjaajan asenteessa oli vähän parantamisen varaa. Jos haluaa, että koira kulkee hyvällä draivilla, pitää sitä asennetta löytyä itseltäkin. Niin. Alku onnistui meiltä hyvin, kivasti Helmi irtosi kolmosputkelle ja ihan kohtalaisesti kääntyikin neloshypylle, jolle tein persjätön. Vitosenkin Hemu haki ihan mallikkaasti. Putkelle harjoiteltiin sitten putkijarrua ja joku ajatus taisi jäädä tästäkin koiran mieleen. Ohjaus seiskaputkelle oli vähän hakusessa, vaikkakin Helmi putkeen aina tavalla tai toisella päätyikin.. Loppu meni aika kivasti, taisi ajautua ohi ohi 12:sta, koska kyttäsi palkkaa sivusta seisovilta kavereilta. Irtoaa ihan hyvin, kun vaan ohjaaja muistaisi käyttää opettamaansa eteen-käskyä :D

Tokoja ollaan tehty pariin kertaan Marin ja Miran kanssa. Ja seuraaminen alkaa olla ihan hyvällä mallilla. Tiivis on edelleen, ei edistä niin paljoa. Liikkeelle lähdössä pilkkukoira on niin kovin iloinen ja suorastaan hyppää ylös ja eteenpäin... Näitä olen yrittänyt korjailla, ehkä ne joskus onnistuukin. Noutoja ja kapulan pitämistä on harjoiteltu. Paikkamakuussa on tullut myös edistystä, koska ollaan tehty silloin tällöin lenkkien ohessa niitä. Just kehuin Miralle et paikallaolot on alkanut onnistumaan niin eiköhän tänään Helmi sitten lähtenyt minun luo paikkamakuusta ja vieläpä kaksi kertaa :( En tiedä valmistelinko koiran huonosti vai miksi ei kestänyt.. Liian korkeessa vireessä oli selvästi, koska kun palautin takaisin, alkoi jopa vinkumaan, mitä ei ole ennen tehnyt.. höh. Lisäksi tehtiin jääviä takapalkalla, joissa jo jotain ideaa. Loppuun tänään yksi onnistunut luoksetulo. Lujaa tulee ja hyvin jo hakee perusasennon :)

Koska juoksujen takia ei aksaamaan päästä, ollaan käyty kepittelemässä Milenan luona Lehmossa. Milenalla on Heidin kujakepit ohjureineen lainassa. Ekalla kerralla viime viikolla päästiin jo aika pieneen kujaan ilman virheitä. Vauhti kyllä hidastuu selvästi kun paljon kaventaa. Ravilla edelleen tekee. Hyvin hakee kujan, avokulmat ovat selvästi edelleen vaikeampia. Eilen tehtiin taas ja tällä kertaa Helmi rupesi tulemaan taas läpi kun kavennettiin. Saatiin kuitenkin ohjureiden avulla korjattua. Helmi kyttää lopussa palkkaa oikeen tosissaan, sillon tekee matalana ja hyvällä tekniikalla. Palkkausta pitäisi kyllä alkaa muuttelemaan, ettei jää kiinni tähän samaan tapaan. Eilenkin avokulmat vaikeampia, umpikulmat hakee tosi hienosti :)

Henkka teki mulle lattialistasta kehikon, jolla olisi tarkoitus aloittaa ylösmenokontaktin opettaminen puomille. Ajatus minulla on siitä, että miten sitä lähdetään rakentamaan. Mutta ei se taida valmiiksi tulla ikinä, jos sitä ei koskaan aloitakaan.. Joten jos alkaisi tuumasta toimeen.. sitten huomenna ;D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti