perjantai 7. helmikuuta 2014

Talvi, pakkaset ja treenikooma

Talvikivaa viime keväänä Kuva: Heidi Utriainen

Kappas, sehän on jo vuosi 2014. Täällä susirajalla oli aikamoiset pakkaset tuossa tammikuussa, joten molemmilla koirilla on ollut melkoista hiljaiseloa. Ollaan lähinnä lenkkeilty, silloin kun ollaan kyetty se paleltumatta tekemään. Kyllä on nimittäin -25 jo ihan tarpeeksi täpläkoiralle, Marttaa ei taas pakkaset häiritse. Elikkä tylsää on ollut, jos rekuilta kysytään.

Helmin kanssa käytiin Makkosen Soilin koulutuksessa tuossa parisen viikkoa sitten. Oli kiva rata ja pilkullinen oli ihan liekeissä tauon jäljiltä :D Viikko sitten Helmi aloitti juoksut, juoksuväli taas sen reilu 9kk. Tällä viikolla treenattiin ekaan kertaan (!) juoksupöksyissä, ei tuntunut häiritsevän menoa ne :) Oltiin siis pitkästä aikaa viikkotreeneissä. Ihan jees meni, mutta sekä ohjaaja, että koira oli vähän kuutamolla. Johtuneeko juoksuista vai tauosta..


Ainiin ja onhan minulla ihan oikeita uutisiakin kerrottavana. Helmistä tuli dalmisyhdistyksen vuoden 2013 agilitydalmis! Ei mikään turha täpläkoira <3 Lisäksi päästiin Joan SM-valmennusryhmään mukaan. Tiedä vaikka päästäis kesällä isoihin kisoihin ;)

Keinu on vähän jännä täpläkoirasta. Kuva viime kesältä, kuvannut: Heidi Utriainen

No Martta taas on pitänyt minut kiireisenä... Se on suuri persoona, johon menee hermot ainakin kerran joka päivä ;) Se kertoo edelleen vähän turhankin innokkaasti mielipiteensä jokaisessa tilanteessa, huutamalla kuin hyeena tietenkin. Sen ääni kuulostaa kammottavalta, mutta itse se selvästikin pitää siitä. Sen vahtihaukku on oikea sotahuuto.. Takapihalle Mape saikin kaulaansa sitruunapannan, eipä muuten räkytä enää.. paitsi silloin jos se pikku kettu älyää, että säiliö on tyhjä :D Pahoittelin kerran naapurintädille Martan pihanvahtimista ja se vastasi fiksusti, että "se on koira, siksi se haukkuu. Kyllä maailmaan ääntä mahtuu." Niinpä :D

Martasta lenkkeily on siistiä, aksa on supersiistiä ja oikeastaan kaikki muukin on niin JEEE!!! Se on liikuttavan onnellinen kaikesta toiminnasta. Se on kyllä iloinen kaveri, kaikessa rasittavuudessaankin. Sen elämänasenne on sen verran positiivinen, että siitä pitäisi jokaisen meistä ottaa opikseen! Se koira saa minut hymyilemään ja nauramaan monesti, joka ikinen päivä.. jopa niille vähemmän toivotuille asiolle..


hullu-Mape 9,5kk Kuva: Heidi Utriainen
Kattokaa nyt miten kivaa sillä on :D Kuva: Heidi Utriainen

Mape on nyt teini-iässä vasta päässyt kotona puuhastelun makuun.. Sen ehdottomia suosikkeja ovat erilaiset vanulla täytetyt jutut. Eräänä päivänä herään yövuorojen jälkeen jäätävän kokoisesta pumpulipilvestä, jonka keskellä istuu oikein tyytyväinen pyrrinpoikanen.. Mape oli maistellut "vähän" toista peittoa :D Se ei selvästikään myös tykkää kulmikkaista muodoista, sillä lähes jokaisen koristetyynyn kulmat ovat nykyisin pyöreät. Martta kannattaa myöskin olkaimettomia versioita topeissa ja rintsikoissa, ne purraan siististi poikki.. Selvästikin minkään ripustaminen ei ole pyrrin mieleen, tai ainakin patalappujen, patakintaiden, pyyhkeiden ja aamutakkien ripustamiseen tarkoitetun lenkit ovat mystisesti kadonneet :D Laitoinpa makkarin seinälle sisustustarroilla sellaisen tekstiin, sekään ei ollut mieleinen.. tai ainakin siellä oli pari ylimääräistä sanaa Martan mielestä. Sillä tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti