sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Yllättäen ERInomaista

Viime viikonloppuna oltiin näytelmähommissa Kajaanin tamminäyttelyssä. Muuten pilkullisen kanssa reissaaminen on suht huoletonta, mutta matka-ajo stressaa sitä jostain syystä edelleen ja oikeastaan vaan enemmän :( Lyhyet autoilut se sietää ongelmitta, mutta pitkällä matkoilla Hemuli ei rauhoitu makaamaan, tärisee ja läähättelee. Heti kun autosta pääsee pois, Helmi on normaali. Ja se meneekin autoon ihan mielellään.. Oltiin yökylässä siskon ja heidän setterin luona, tämmöisiin uusin paikkoihin Helmi sopeutuu taas mainiosti, se suorastaan viihtyy :) Näyttelypaikkana toimiva pallohalli oli Helmin mielestä alkuun vähän jännä. Väkeä oli kuin pipoa, ja kova meteli hiukan ahdisti pilkullista. Nopeasti Helmi kuitenkin reipastui ja oli oma touhuava itsensä. Kehässä se esiintyi ihan kohtalaisesti. Tuomarina oli Massimiliano Mannucci ja hiukan yllättäen rimpula Helmi oli italialaissedän mieleen. Kertoi tykkäävänsä hiukan kevyempirakenteisista täpläkoirista.

Arvostelu oli lyhyt ja ytimekäs:
Nice fem. Attractive head. Elegant body structure. Moves very well. Needs little more training to the ring.

JUN2, ERI ja SA
"isossa" PN kehässä meidät käteltiin pois ensimmäisenä :D


Joku tuntematon oli paparazzannut meidät.Helmi saisi tosiaan esiintyä hieman paremmin. Se seisoo ihan ok, etujalat saisi olla paremmin alla. Antaa kyllä katsoa leegot ja tutkia itsensä, mutta ei se siitä kyllä nauti.. Juokseminen on joko holtitonta pomppimista tai sit se seuraa tokotyyliin kun pyydän kontaktia..  Ja hivenen se näyttää minusta kyllästyneeltä, ainakin jos vertaa Helmin agi-ilmeeseen.. Tokotemppuilut kehän laidalla sujuu kyllä suurella innokkuudella :D Ei ole vaan jotenkin jaksanut panostaa tähän puoleen tarpeeksi. Ehkä tänä vuonna, ehkä. Kaikkein parasta koko tamminäyttelyssä oli Helmin mielestä pienisuuri poikaystävä, Edy-pinseri, meidän treeniryhmästä.. Jo ennen törmäämistä Edyyn Helmi tarkasti jokaisen pinserin, ettei vaan olisi Edy. Ja saikin aika kipakat palautteet muutamalta pinseripojalta.. Dalmisurokset oli taas ihan ällöjä, moiset pilkkukasat saivat lähes hammasta heti kättelyssä :O

Sit treenihommiin. Pari kertaa on käyty nyt hallilla itsenäisesti Miran ja Kaisan kanssa. Keskiviikkotreenit peruttiin pakkasen takia. Aksat kulkee kun juna, mutta tokot vähän tökkii. Tai ei tokot kokonaan, vaan oikeastaan paikkamakuu. Edelleen.. Ollaan muuten hyvä häiriökoirakko, jos joku haluaa treenata paikkamakuuta siten et takuuvarmasti joku koira lähtee... ;D

Tehtii hallilla pikkupakkasella paikkamakuu ensin Nellin kans kahdestaan. Oli oikein vilttikin mahan alla et ei pilkullinen palelisi :) Ja ei, ei yksinkertaisesti pysty. Valmistelin normaalisti, meni ekalla maahan suht ok. Heti kun käännyin nousi seisomaan ja hiippaili minun luo :( no Hemuli autoon ja homma uusiksi. Nyt oli Riki kolmantena koirana rivissä. Ja ei vieläkään vaan kykene, lähti heti perään kun lähdin kävelemään! No sit taas pieni palaute ja Helmi autoon vähän äänin. Sittepä hinkattiin pelkkää jättöä ja sitä et maahan mennään kunnolla, eikä kyynärät nouse ei sitten yhtään.

Tässä paikkamakuussa on meillä nyt vähän turhan monta ongelmaa. Omasta mielestäni valmistelen koiran joka kerta samalla lailla. Silti koira ei jättäessä vaikuttaisi oikein tietävän, että mikä liike on tulossa.. ? Helmi on selvästikin liian korkeassa vireessä. Mahanmeno jää herkästi hivenen vajaaksi ja sillon ei pysy ainakaan.. Helmiä kylmää, se ei helpota hommaa yhtään. Agilityesteiden läsnäolo kuumentaa entisestään. Toiset koirat eivät mielestäni haittaa, ei ainakaan katsele niitä tai ei ota painetta niistä. Jos Helmi lähtee, ei se koskaan mene toisiä häiriköimään, onneksi. Joskus taas näyttää siltä, että sitä ei just sillä hetkellä vaan kiinnosta maata siellä? Liekö palkka (namit niinkuin Helmillä muutenkin..) sen mielestä liian huono, ettei kannata..

Kotona paikkamakuu toimii oikeastaan joka kerta. Se ei nouse, joten en pääse korjaamaan. Olen häiriköinyt ja ollut piilossakin. Vajaasta maahanmenosta olen päässyt huomauttamaan ja sitä korjaamaan sentäs.. Aion nyt siis yrittää ketjuttaa sille sen jutun kotona selväksi ja siirtää vasta kelien lämmetessä kentälle. Laitetaan rasiaan vähän isompi palkka ja ehkä etupalkkaakin voisi kokeilla. Näillä mennään nyt.

Agilityjutut taas kulkee kivasti. Kepit ovat hyvällä mallilla. Ollaan päästy tekemään nyt toistoja siten, että kepit on suorat muuten, vain alku ja loppu ovat helpommat vielä. Kulmia pitäisi tehdä, mutta taidan ensin laittaa alun ja lopun kiinni ja sit katella kulmia. Vielä on työtä et ne saa ihan "valmiiksi"..
Keinulle on tullut varmuutta lisää. Helmi kyllä hidastaa keskellä, mutta niin tuon kokoisen koiran kuuluukin. Hyvin maltaa ottaa kontaktin, ei yritä tulla läpi. Tänään tehtiin jo monta toistoa ilman avustajaa. Ei ongelmia. Hirveellä höyryllä lähtee täpläkoira keinulle, vaikka se onkin vähän hui.

Ohjaustekniikoista harjoiteltiin takaaleikkausta. Ja hyviä toistoja saatiin niistäkin aikaiseksi :) Tärkeää on muistaa käskyttää koiraa ajoissa ja päästää se itsensä edelle. Helmi kääntyy kyllä hyvin takaaleikkaamalla. Tänään harjoiteltiin taas putki-kontaktierotteluja ihan omina juttuinaan. Sekä puomin että Aan kanssa tehtiin erottelut ja yllättävän hyvin olivat hallussa. Putken ohjataan ja kontaktille ei. Tottahan kontaktit meinasivat houkutella hivenen enemmän.. Vaihtelevat vapautukset kontakteilta ovat tuoneet selkeästi vauhtia Helmin kontakteille, jopa niin, että ylösmenot ovat taas hiukan siinä ja rajoilla et edes yksi tassu osuisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti