perjantai 14. joulukuuta 2012

Turistina messarissa ja keppihommia

Viime viikonloppu vierähti reissun päällä messarissa Helsingissä Heidin ja Marjon kanssa. Ainut nelijalkainen messissä oli kääpiövillis Tuittu, joka nappasikin komeasti junnuvoittajatittelin :) Ihan kiva oli olla reissussa ilman koiraa kerrankin. Katselin vähän dallu- ja pyrrikehiä. Valitettavan yleistä tuntuu dalmiksissa karvatupentulehdus ja erinäiset ihovaivat olevan :( Värjäytynyttä selkäkarvaa ja punaista hiivavarvasta näkyi kyllä usealla koiralla.. Rahaa meni ja paljon. Syötiin ja juotiin aika isosti ja tottahan Helmi sai tuliaisiksi pari pomppa-takkia, fleecehaalarin sekä luita.  Itselle ostin treeniliivin, treenitaskun ja tarttuipa mukaan yksi paskatautikin :D

Kennelliitosta tuli hyviä uutisia; Helmin lonkat B/B ja kyynärät 0/0. Voi siis huoletta jatkaa harrastelua. Ja näinhän sitä ollaan tehtykin. Keskiviikoksi Heidi oli suunnitellut meille keppitreenit. Rata oli tämännäköinen:

                        

Meidän kepit oli kujana, joka oli jonkin verran auki (eli Helmille siis melko helppo..). Ja kylläpäs pilkullinen yllätti nyt positiivisesti! Haki keppejä hienosti ja tekemiseen ei vaikuttanut mitenkään se, että etupalkkaa ei ollut. Hyvä! Vauhti oli hyvä ja muutama virhe joka tuli, ei tullut nyt kujan lopussa niinkun yleensä. Tehtiin eka setillä numerot 1-16. Puomi ihan ok, kolmoselle vastakäännös toimi oikein hyvin. Putkijarrua en tainnut muistaa käyttää, mutta aika hyvin sain koiran kuitenkin jollain valssintapaisella kääntymään hypylle 6. Kepeille (10) ohjasin valssilla ja sylkkärillä, molemmat ihan ok. 11sta tehtiin takaaleikkaus, se aika hyvä :) 13sta valssi ja loppu menikin ongelmitta. Tämä oli kyllä hyvä setti.

Toisella kierroksella ( 15- 33) ei mennyt ihan yhtä sujuvasti. Kepeille tuli enemmän virheitä ja itse ohjasin huonommin. Unohdin kokoajan radan ja sähläsin jotain omia kuvioita. Oli siinä kuitenkin jotakin hyvääkin, nimittäin vastakäännös hypylle 16 toimi hyvin! Puomin ylösmenokontakti mentiin ainakin kerran yli ja komeasti.. ja tulipa Helmi yhdestä alasmenokontaktistakin läpi. Itse otan edelleen koiran herkästi huomaamattani mukaan liikkeellä, eli juuri niinkuin ei pitäisi tehdä.. Yllättävän hyvin treenimäärään nähden hakee Helmi keppejä, esimerkiksi kepit nro 22 kulma oli vaikea ja Helmi aloitti silti ihan sujuvasti:) Itse kylläkin takaaleikkasin liian aikaisin, sitä ei koira kestänyt. Mutta hyvä treeni taas kerran. Tietääpä taas mitä kaikkea pitää treenailla.

                                                                                                                                                                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti