keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Hirrrvee kiire

Enpä oo taas hetkeen päivitellyt, koska en kerkee. Enkä enää oikein muista, mitä ollaan puuhailtu. Tässäpä tärkeimmät kuitenkin.

Toissaviikon sunnuntaina käytiin näytelmissä Kangasniemellä. Mukava oli törmäillä kasvattajiin sekä Helmin veljeen Zeroon, jonka rinnalla Helmi näytti suorastaan kääpiöltä :D Arvostelu oli aikalailla odotettu; kovin keskeneräisiä ollaan edelleen. Erittäin Hyvä jälleen. Jotain positiivistakin sanottavaa oli tuomarina toiminut Matti Luoso koirasta kuitenkin löytänyt.

Hyväntyyppinen, mutta kauttaaltaan vielä kovin kevyt juniori narttu. Hyvä pään pituus, mutta vahvuutta saa tulla vielä lisää. Oikea purenta. Hyvä ilme. Sopiva kaulan pituus. Suorat raajat. Hyvät käpälät. Kevyt luusto, eturinta ja runko saavat kovasti vahvistua ja etukulmau sparantua. Vielä pyöreä lanne osa, turhan alhainen hännänkiinnitys. Hyvät liikkeet. Tiksejä saisi olla vähemmän. Hyvä käytös. Tarvitsee kovasti aikaa.

Ihan hyvä, mutta mutta... :D Eipä kannata Helmiä vähään aikaan esille viedä.. Katsellaan talvella sitten.

Viime viikon maanantaina käytiin tokoilemassa Marin ja Kidan kanssa. Helmi teki lyhyen paikkamakuun, jossa jäin ihan lähelle seisomaan. Nyt onnistui. Seuraamista tehtiin pieniä suoria pätkiä. Alussa huomautin siitä, että kontakti tippui, sen jälkeen teki melko kivasti. Hiukan pyrkii edistämään, muttei onneksi poikita. Taakse palkkaamalla korjaa nopeasti paikkaa. Jäävistä liikkeistä tehtiin maahanmenoja vielä avustettuna. Epävarmuuttaan vielä aika hitaasti menee, parani lopussa. Haun ilmaisuja aloitettiin irtorullallilla ja jotain ajatusta jäi ehkä pilkun pieneen päähän.

Keskiviikon ohjatulla vuorolla tehtiin seuraavanlaista rataa. Piirros Marin blogista.

              

 Ja kivasti sujui! Pussi otettiin ensin erikseen ja siinä ei ongelmia. Tehtiin rata kahdessa osassa, ekaksi esteet 1-7 ja sit 7-17. Alkupätkällä haastellisin oli päällejuoksu 6-7, ei tohelo ohjaaja tiedä mihin käpälät asettaisi. Saatiin lopulta kuitenkin onnistumaan. Muut osiot onnistuivat hienosti :) Loppupätkällä vaikein kohta oli selkeästi takaakierto hypylle nro 11. Onnistun jotenkin töksäyttämään oman liikkeeni ja kappas vaan koirakin pysähtyy! Sit ku saatiin liikettä minun jalkoihin, homma rupesi rullaamaan. Persjättö esteelle 12 onnistui aika nappiin, vähän saisin vielä aikaisemmin tehdä. Itsenäisenä harjoitteena tehtiin keinua jo siten, että putoaa vaakatasossa koiran omalla painolla oikein rämähtäen maahan. Minun yllätykseksi pilkku ei arkaile keinun ääntä ollenkaan.  Liike on vielä vähän hui.

Viime viikonloppuna olin reissussa Loviisassa pyrriporukoissa. Matkaseurana Heidi ja Milena karvakamuineen. Lauantaina oli näyttelyt Kotkassa ja sunnuntaina suuntasimme Agilityn SM:n Jyväskylään. Hitto oli hienoja koirakoita ja hassunhauskoja pyrrejä. Helmi lomaili sattuneista syistä kotona Henkan kanssa (tästä juttua myöhemmin)..

AgiSM:stä innostuneina ajeltiin Heidin kanssa eilen aamulla hallille. Helmi teki keppejä, jotka ovat kyllä nyt paskat. Tuli pihalle kujasta pari kertaa, vaikka ollaan tehty jo huomattavasti vaikeampaakin? Uusintakierroksella teki paremmin. Katsotaan joutuuko Helmille kuitenkin ottamaan ohjurit avuksi, koska hajoilevat nyt ja pahasti. Rengasta teki hienosti, uskalsin jopa yhdistää siihen hypyn ja putkenkin :) Keinua tehtii samoin kuin viimeksi, ihan ok tekee. Loppuun irtoamista hyppy . putki - hyppy, tässä Helmi rämisteli kunnolla rimoihin, kun on niin kovin kiire! Korjasi seuraavalla toistolla ja siihen tyydyttiin.
 

                          


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti