tiistai 24. tammikuuta 2012

Pentutreeniä

Sunnuntaina käytiin JoA:n ohjatussa penturyhmässä. Keskityttiin lähinnä hyppyihin ja ohjaamiseen tällä kertaa. Tehtiin  90 asteen käännöksiä parilla, kolmella hypyllä ja putki perään. Alkuun palkka namikiposta. Kovin ahneena yksilönä Helmi yritti taas ensimmäisenä ratkaista tehtävän valitsemalla suorimman reitin namikipolle, miksi juosta typerien siivekkeiden välistä ku suoraan pääsee paljon nopeammin ? Hiukan koiran lähetyspaikkaa vaihtamalla sai pilkku taas langan päästä kiinni. 

Sitten vaihdoin palkkaamaan kädestä. Ensin Helmi oli vähän hukassa, mutta loppujen lopuksi tekee paremmin kun ei tiedä missä palkka on ja milloin se tulee. Namikipossa on Helmin kanssa se ongelma, ettei se luultavasti edes huomaa mistä se juoksee, kun sen katse on nauliintunut namikippoon, ja ennen kaikkea se ei kiinnitä mitään huomiota minun liikkeeseen. Helmi ratkaisee vain tehtävän ja reittinsä tavalla, joka saa namikipon vartijan antamaan palkan, ja ilman avustajaa ei Helmin kanssa kannata kokeillakaan. Saisi vaan palkkaa vääristä.

Harjoiteltiin vastakäännöstä yhdellä hypyllä ja siitä lähetys suoraan putkeen. Tätä ollaan harjoiteltu kerran jo aiemminkin. Hyvin kääntyy hypyn jälkeen kyllä! Välillä jopa nii hyvin että jos minun ja hypyn väliin jää rako, sujahtaa siitä välistä. Tämä korjaantui sillä, että jäin itse niin lähelle hyppyä ettei mitään rakoa jää. Tätä molempiin suuntiin, joista oikealle kääntyminen jostain syystä vaikeampaa.  Loppuun lähetystä lujaa suoralle putkelle ja siitä heti palkka.

Ihan kivat treenit ja pikku pilkku tekee kyllä kovin innokkaasti, eikä vauhti hiljene, vaikka ei väärästä palkkaa saakaan :) Vähäsen leikkimistä hallissa myös kokeiltiin, pari kertaa innostui hetkeksi jopa repimään lelua. Kotona ollaan tehty noutokapulan pitämistä ja se edistynyt huimasti jo muutamilla toistoilla. Kapulan ottaa itse suuhun ja osaa pitääkin jo useita sekuntteja sitä suussaan. Välillä tuen parilla sormella leuan alta, että pitää kunnolla. Irrotus vasta kiitos-käskyllä. Tätä tehty nyt sivulla ja edessä istuen. Hyvä. Ei siis ottanut nokkiinsa, vaikka "väkisin" kapula suuhun tungettiinkin :D Kaukojen maahan-seiso -maahan vaihtoa ollaan myös aloiteltu namikädellä ohjaamalla. Jalat pysyy kivasti paikoillaan, vaikka kovin on hitaita vielä :)


Loppuun kuva missä otetaan rennosti..















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti