torstai 28. heinäkuuta 2016

AgiSM 2016 ja pikkupyrri kolmosiin!

Joo eli yritetääs saada blogia jonkin verran ajantasalle. Martan pennut on kaikki jo omissa huipuissa kodeissaan. Tärkeintä on, että jokainen taitaa olla tyytyväinen omaan pentuunsa. Kaikilla menee hyvin, ovat olleet reippaita ja rohkeita :) Ja kyllä niistä äitinsä tunnistaa. Niin äänen kuin energiankin perusteella :D Vesihulluus lienee myös jossain määrin periytyvää. Lisää pennuista Heidin blogista. Tässä kuitenkin muutama kuva, jossa pupsit jotain ehkä 14vko:n ikäisiä.



Täysmusta narttu Oomi, om. Anne Saari sekä muddymerle Hikka, om. Pia Pynnä
Kuva: Anne Saari



Samat tyypit. Tässä Oomi aivan Martan näköinen! Kuva: Anne Saari

setäkoira Kundi, om. riina Korhonen. Kuva: Anniina Saarikoski

pikkublondi Qumma kera sinisen silmänsä :) om. Annukka Lehikoinen (myös kuvaaja)

valkotassuinen musta narttu Miina, jolla ehkä vuosisadan tyylikkäin keskijakaus :D om. Veera Pyy, joka lienee kuvaajakin


Martta on toipunut varsin loistavasti pentuprojektista. Käytin sen osteopaatilla sen jälkeen kun pennut lensivät pesästä. Osteopaatin sanojen mukaan "harvoin näkee näin tervettä agilitykoiraa!" lämmitti mieltä kovasti :) toki takana oli puolen vuoden aksatauko, mutta myös tiineys voi noita jumeja aiheuttaa. Ja ihan se on luonteeltaan samanlainen edelleen, hyvässä ja pahassa :D Se tiputti kirjaimellisesti kaikki karvansa ja on aivan kalju vieläkin. Toki kesällä ei kyllä haittaa yhtään, eipähän ole niin kuuma. Martta on myös aika maaninen uimari, senkin takia lyhyt karva on kyllä kätevä.


Helmille kuuluu hyvää, se on oma tasainen ja helppo itsensä. Reagoi pentujen lähtöön varmaan vahvemmin kuin Martta :D Sen mielestä ne oli niin ihania <3 Terveyshuolilta ollaan nyt vältytty onneksi. Edustettiin meidän seuraa agilityn SMssa Nastolassa sekä joukkueessa, että yksilöissä.


AgiSm:n lähdettiin Heidin kanssa, koirista mukana ainoastaan Helmi ja Tuittu. Viikonloppu oli sään puolesta aika kostea, satoi käytännössä taukoamatta koko hiton viikonlopun :D Perjantaina sää oli vielä aika ok ja sit sunnuntaina finaalit käytiin auringonpaisteessa, muuten satoi, hitosti ja kokoajan. Oikeasti! Itseä vähän jännitti, että miten prinsessakoira Helmi sateeseen suhtautuu, koska se arjessa tosissaan vihaa vesisadetta ja kylmää. Mut ei sitä tuolla haitannut pätkääkään, kulki jopa lujempaa kuin normaalisti kisoissa :D


Perjantain lämmittelyskaboissa mentiin vaan yksi agilityrata. Rata oli hyvin tekninen ja vaikea, mutta me selvittiin siitä, vieläpä tosi hyvin. Tein oikeat ohjausvalinnat  ja osattiin vaikea keppien avokulma ja poispäin kääntö keppien jälkeen :) Mutta sitten minä  helpossa kohdassa rehellisesti ohjasin väärän esteen :D siitä sitten HYL. Muuten hyvä rata ja ainakin koiran puolesta henkinen nolla :) Täplä meni sinne minne ohjasin.


Lauantain joukkueradalle lähdettiin kolmantena koirakkona. Joukkueella oli alla 15vp edellisiltä koirakoilta. Joukkuerata oli oikeastaan aika helppo ja hyvin juostava. Meidän radan aikana vettä tuli kuin sankosta kaatamalla ja kenttäkin alkoi olla aikamoinen lammikko. Ei haitannut Helmiä onneksi. Lähti pirteästi liikkeelle, mutta harmillisesti ohjaa huonosti kakkoshypyn ja siitä kielto, jatkettiin reippaalla nollaradalla lähes maaliin saakka ;) ihan lopussa HYL renkaan välistä! Oli muuten eka kerta kun tuollainen virhe tuli ikinä :D rengas oli kyllä vaikeassa kohdassa, eikä linjassa edeltävän putken ja seuraavan hypyn kanssa, siinä tuli virheitä hyvin monelle. Rataan olen silti tyytyväinen, ei voi minkään.


Sunnuntaina startattiin yksilöradalla aamun ensimmäisten joukossa, tottakai kaatosateessa :D Rata oli aika haastava, mutta ihan se olisi tehtävissä ollut. Koira kulki lujaa! Olin hiukan myöhässä yhdessä ohjauksessa ja suoritettiin hyppy väärältä puolelta. Hyvin tyypillinen virheen paikka maksiradalla TODELLA monelle, mentiin siis vaan samaan ansaan kuin muutkin ;) Mietin siihen paria muutakin ohjausvaihtoehtoa, jotka olisi varmaan siis toiminut paremmin. Lopussa kielto myös tokavikalle hypylle, muuten olen tähänkin rataan oikein tyytyväinen. Koira antoi parhaansa ja tuossa tilanteessa minäkin :)


Agility on siitä jännä laji, että noin niinkun tuloksellisesti paska (HYL,HYL,HYL) viikonloppu oli oikeasti ihan huikean onnistunut kokonaisuutena. Olen ratoihin tyytyväinen ja koira kulki hyvin ja omalla tasollaan :) Itse tein parhaani ja oli ihan huikee fiilis kisata vähän isommissa kisoissa! Hyvää seuraa (lue: muita koirahulluja), paljon tuttuja, hienoja suorituksia, onnellinen reissutäplä,eväitä ja shoppailtavaa, mitä muuta voi mukavalta viikonlopulta toivoa? ;D


Kuva: Sirpa Saari


Kuva: Sirpa Saari


Kuva: Sirpa Saari





Tässäpä kunnon urheilujuhlan tuntua, oli muuten oikeesti märkää :D Kuva: Sirpa Saari

Martta palasi pikkuhiljaa agilitykentille samalla draivilla kuin ennenkin pentulomaa. Ekat kisat käytiin Kajaanin iltakisoissa heinäkuun alussa. Järjetön reissu ajaa Kajaaniin illaksi kahden radan takia, vika startti oli 2230 :D Yllytettynä ja rakkaudesta lajiin kai :D No kannatti lähteä. Ekalta radalta hyvä nolla, SERT ja kohti kolmosluokkaa :) Mentiin toinen rata nollakoirana ja siinä hulluMape lähti kyllä aikalailla lapasesta :D Molemmilla radoilla otti kontaktit ja pysyi lähdössä!! Vieläpä ensi yrittämällä :O Videota ei tietenkään löydy..


Ekat kolmosen kisat olivat Varkaudesta ja siellähän satoi vettä kuin Esterin perseestä! Ei haitannut Marttaa, en toki olettanutkaan. Eka radalla lähtö levoton ja otin sen liian nopeasti mukaan ja myöhästyi takaakierron ohjauksesta, siitä HYL. Muuten vaikea agirata nollana maaliin. Toka rata oli haastava hyppyrata, sielläkin vain yksi pieni ohjaajan virhe, josta HYL. Pyöritin taas valssin "yli" ja ajoin pyrrin väärällä esteelle.. Kontaktit eka radalla ok. Lähdöt levottomia, mutta pysyi. Eli nollat kolmosista olisi ihan tehtävissä :)


Helmi kisasi myös pari rataa. Ekalta radalta ihan ok nolla, alku tyypillisen tapaan nihkeä, mut paransi loppua kohden :) Toisella radalla turha kielto niistossa, muuten tasaisen varmaa Helmiä. vika rataa ei kaatosateessa juostu, päätin säästää juoksussa olevaa täplää sen verran :D