sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Lopetin juuri otsikoiden keksimisen

Paljon on tehty, mutta mitään ei ole päivitetty.. Muistaakseni suurin osa treeneistä on mennyt ihan hyvällä fiiliksellä ;) Se on jännä juttu, miten oma iloinen mieli vaikuttaa rekun tekemiseen! Ei saa suuttua, se on selvä.

Itsenäisissä treeneissä ollaan tehty yllättäen keppejä. Takana on parit onnistuneet harjoitukset ja sit vähän vähemmän onnekkaat. Kujilla siis tehdään edelleen. Nyt täplä pujottelee aikas varmasti JOS löytää kujaan sisälle. Sotkee nyt aloituksia, jotka on nyt olleet joko suorat tai melkein suorat. Helpottamalla ja uudestaan vaikeuttamalla ollaan saatu kuitenkin homma taas pelittämään. Jostain syystä Helmi hakee nyt loivaa (jyrkempiä ei ollakaan tehty..) avokulmaa paremmin kuin umpikulmaa. Loppupään virheitä ei ole nyt tehnyt :) Palkkaus"ongelmassa" ollaan päästy siihen vaiheeseen et avustaja siirtyy kokoajan kauemmas palkkakupista, on toiminut. Ei siis vaikuta pujotteluvauhtiin, eikä varmuuteen. Olen nyt yhdistellyt kujaan hyppyä ja putkea, ne ei tuota vaikeuksia. Hiljaa kai hyvä tulee? No en hyvästä tiedä, mutta jonkinmoiset kepit ehkä.

Keinua treeneiltiin myös tässä joku päivä. Se on kyllä riittävän hyvä. Ei jännitä keinun ääni, eikä liike enää. Alastulolle Helmi jää tosi varman oloisesti, eikä ole kertaakaan varastanut sieltä. Kauheella tohinalla se kyllä  hakeutuu keinulle. Näin tuli hirmuisen pelottavasta keinusta ihan ykköseste. Pitää vaan olla taas tarkkana, ettei pilkullinen tapansa mukaan keksi jotain omaa kivaa ja karkaa keinuille ominpäin.

Pimeää putkikulmaa harjoiteltiin myös itsenäisesti. Tämä oli meille tosi vaikee Sarin koulutuksessa (siitä lisää myöhemmin..) Minä jopa suunnittelin oikein harkitun harjoituksen sitä varten! Ja hyviä toistoja saatiin putkelle. Kyllä se putkensuu alkaa sieltä löytymään. Muuten ollaan Miran ja Nellin kanssa tehty erilaisia tekniikkajuttuja ihan yksittäisillä esteillä, mm. jaakotusta, valssia ja niistopersjättöä. Ja tottahan joka treenissä ollaan juostu suoraan ja lujaa. Se alkaa jo sujua ;)

Toissa viikolla keskiviikkotreeneissä Heidiä kouluttajana tuuraili Katja O. Haastava ja kiva rata oli, tykkäsin. Treenissä tuli muutamia meille ihan uusia juttuja. Eri kouluttajat tottakai painottavat eri juttuja, ja siksipä minusta on tosi hyödyllistä käydä eri ihmisten vetämissä treeneissä. Päällimmäisenä Katjan treenistä jäi mieleen koiran linjaaminen. Osaan jo jotenkin suunnitella meille toimivimpia ohjauskuvioita, mutta en yleensä keskity tarpeeksi miettimään koiran hyppylinjoja, siis sitä mistä se koira ponnistaa ja mihin se laskeutuu hypyltä. Ihan uutena ohjauskuviona tehtiin viskileikkausta, jossa oli oman rytmityksen kanssa vähän ongelmia. Valssien ajoitukset ja askeleet olivat myös hukassa kuten aina, siksipä niitä vähän vältteleekin.. En jotenkin saa valssilla koiraa kääntymään tarpeeksi napakasti, peruuttelen liikaa ja siksipä koirakin valuu kaarteissa pitkäksi. Tämä pitäisi oikeasti kyllä opetella. Yhdellä hypyllä oli tarkoitus käyttää jarrua ja kääntyä sitten tiukasti vastakkaiseen suuntaan, ei ihan jarru toiminut Helmillä. Hyppäsi kirjaimellisesti päin näköä pari kertaa :D Siinäpä yksi treenailtava juttu lisää. Meidän lista on tooosi pitkä. Mut joo, koira teki hyvin ja itse suoriuduin kohtalaisesti.

Tän viikon treeneissä Heidi oli suunnitellut tämmöisen radan:

                           

Aika perusohjauksella mentiin H:n kanssa. Kakkoselle takaakiertopersjättö oli jees, valssit onnistui ihan kohtalaisesti. Pussi ja rengas sujui ongelmitta. Aa oli hyvä. Puomia korjailtiin pari kertaa, ohjasin sille jotenkin huonosti tai toisin sanoen en ohjannut ollenkaan. Mutkaputkiin Helmi on saanut vauhtia lisää, lähti aiemmin niille huomattavasti hitaammin. Jäi hyvä mieli treenistä :)

Viime viikon perjantaina oltiin Vähäniityn Sarin koulutuksessa. Koiran kanssa treenaaminen ei ole ehkä järkevintä yövuoroputkessa 4-5 tunnin unilla, ei ole ohjaaja ihan terässä :D Koira kuitenkin teki parhaansa, mitä nyt minun sekavalta hoipertamiselta ymmärsi. Minä olin siis tosi kuutamolla. Toiselle setille vähän skarppasin sentään.
Rata: Sari Vähäniitty
                          
Vauhdikas oli rata kyllä! Sai tosissaan laittaa töppöstä liikkeelle. Kolmoselle pakkovalssi toimi paremmin kuin takaakierto-päällejuoksu. Jälkimmäisellä kuviolla ei meinannut putken pää löytyä millään. Ehdottomasti meidän kompastuskivi oli hyppy nro 9, johon yritin tehdä ihan peruspyörityksen ja persjätön. Koira luki sen räpellyksen jatkuvasti takaaleikkauksena ja kääntyi siis väärään suuntaan ja karkasi kauas Aalle saakka.. Hinkattiin ja hinkattiin ja se tuotti lopulta tulosta. Hypyt 10-12 sujuvasti edeten ja kerkesin viemään koiran 13:sta taakiertoon. Se oli tarkoitus tehdä siinä ulkokautta ja siinä onnistuttiinkin heti ensiyrittämällä :) Sit mentiinkin ihan kivasti eteenpäin radalla, kunnes oliSI pitänyt mennä putkelle 24.. Helmi haluaa nyt juosta lujaa ja suoraan eteenpäin. Ei se haittaa. että minä en tule perässä. Se lähti monta kertaa yksin suorittamaan hyppyjä putken takana. Väkisin sen sai sinne putkelle viedä. Tottahan kulma oli meille vaikea ja muuta, mutta ei kyllä ollut kääntyvinäänkään mihinkään hypyn 20 jälkeen, ei vaikka miten yritin sitä kääntää.. No okei, oli minun ohjaaminenkin kyllä aika velttoa. No putkelle päästiin ja loppu menikin ihan mukavasti. Ja hei. me päästiin rata loppuun asti meille varatussa ajassa :) Tästä ois videotakin, mutta säästetään lukijat siltä.

Sittenpä tänään osallistuttiin Niina Leinosen koulutukseen. Itse olin huomattavasti enemmän kartalla kuin edellisellä viikolla, vaikkakin olin taas nukkunut viitisen tuntia yön jälkeen.. Hemuli oli iloisella tuulella, teki normaaliin tapaansa hommia. Kyllä nenä meinaa edelleen viedä pilkullista, mutta onneksi ainoastaan palkkaamisen jälkeen, ei lähde onneksi nuuskuttelemaan kesken tekemisen. Hallin hiekasta löytyy yllättävän paljon tippuneita namusia, Helmi ei vaan voi jättää niitä sinne..

Rata: Niina Leinonen
Ihan kiva rata oli, näytti vaikeammalta mitä lopulta olikaan. Kakkoshypyllä Niina opetti minulle valssia ihan kädestä pitäen. Ilman koiraa se tuntui helpolta, mutta koiran kanssa arvatenkin ei. Yks suoritus saatiin aika nappiin ja Helmi kääntyikin tosi tiukasti. Hypylle 7 linjasin ja kasille tein takaaleikkauksen, se toimi. Putkiin Helmi lähtee kyllä hyvin :) Ei tarvi enää saatella juurikaan. Sitten aikas monta toistoa tehtiin 10-11 hypyille, muutamia eri variaatioita siihen tuli kokeiltua, parhaiten koiran sai välistä tulemaan puolivalssilla. Loppujen lopuksi kerettiin vain putkelle 15, koska keskityttiin tekniikoihin enemmän. Välillä ihan hyvä näin. Loppuun vähän suoraa rallia ja hyvä fiilis jäi toivottavasti molemmille.