tiistai 27. marraskuuta 2012

Aksapilkku videolla

Viime keskiviikon treenit olivatkin oikein tehosellaiset. Alussa kerettiin tehdä setti keppejä, sit oli valssitreeni ja itse treeninä oikein täyspitkä rata kontaktiesteineen kaikkineen. Kepit meni ihan kivasti ja valssitreenikin vedettiin nollana läpi pari kertaa. Vähän olivat valssit edelleen myöhässä, mutta paranee.. Nyt ois oikein videotakin niistä: http://www.youtube.com/watch?v=MS_Sq5QoFcw

Rata oli vaikee, mutta kyllä me jotenkin siitä Hemun kanssa selvittiin. Päivän teemana oli hiljaiset treenit, eli ylimääräistä mölyämistä mahdollisimman vähän..

rata valkoiset pallot ja valssitreeni mustat laatikot..
Alku onnistui meiltä heti ekalla kerralla tosi hyvin. Tein pakkovalssin kolmoselle ja jatkettiin ihan sujuvasti putkelle. Välistävedot olivatkin yllättävän haastavia, koska koira ohjautui jatkuvasti putkelta 7hypyn takaakiertoon.  Aalla ei ongelmia, kontaktit osui hyvin. Kuvan pituuden paikalla oli oikeasti rengas, hyvin haki nyt Helmi sen. Pussi mentiin kans ongelmitta. Seuraava vaikea kohta oli pussin jälkeisen hypyn ohjaaminen, koska koira hakeutui pussista heti kohti minua ja en meinannut saada sitä millään työnnettyä hypylle. Mutta mikä parasta puomi oli taas jo parempi :) Ekalla toistolla hivenen vielä himmaa ylösmenolla, mutta lopun tulee reippaasti. Otettiin siihen muutama toisto lisää ja kokoajan ne paranee, huh :D   

Sit perjantaina olikin Napakalla agilitymöllit joissa juostiin kolme helpohkoa rataa. Uskallauduttiin menemään jo radalle, missä oli sekä puomi, että Aa. Vähän jänskätti se puomi..

Eka rata oli sujuva möllihyppäri, maxirimat 55cm. Otettiin hylly heti ekalta hypyltä :D Helmi kiersi eka hypyn jostain syystä, en tiedä jätinkö sen sit hiukan sivuun tai jotain? Saatiin korjata se aloittamalla alusta ja sit tehtiin aika sujuva nolla. Ohjaaja kerkee myös oikaista pipoaan joka esteen välissä.. ja olihan se hiukkapikkasen myöhässkin, eikä kerennyt ohjaamaan putkelle niinkuin oli suunnitellut.. Mut Helmi kulki hyvin ja hyppäsi hienosti :) Tässäpä siitä video: http://www.youtube.com/watch?v=wWIz85t7mbI&feature=em-share_video_user

Toinen rata oli mölliaksarata, joka juostiin kaksi kertaa. Puomia jännitin hirveästi, mutta siina ei mtn ongelmia :) Ekalla tehtiin ihan ok rata, 10 vp kahdesta kiellosta, ihan minun piikkiin menivät. Uusittuna sama rata 5vp, yksi rima tuli alas. Muuten ohjasin paremmin itse. Sijoituttiin vitosella ekaksi ja Helmi tykästyi kovasti voittamaansa vinkuleluun, joka onkin sitten vinkunut siitä asti vähän liiankin ahkerasti.. Hirveen tyytyväinen olen kyllä Helmiin. Se pysyi lähdössä, eikä ottanut mitään häiriötä vieraasta hallista, esteistä,ihmisistä, taputuksista tai koirista! Vauhtia oli kivasti ja jaksoi yllättävän hyvin keskittyä kokonaiset kolme rataa. Tässäpä vielä videot radoista: http://www.youtube.com/watch?v=AzF7kAMYQJU&feature=em-share_video_userhttp://www.youtube.com/watch?v=UyhwOvIrpZI&feature=em-share_video_user     

Tänään käytiin tekemässä vähän höpöhöpötokoja Miran ja Nellin kanssa. Oli hirveen kylmä ja Helmillä oli hiukan liikaa kierroksia.. Tehtiin seuraaminen käskytettynä käännöksineen. Ihan ok oli, keulii alussa edelleen. Parani kyllä kokoajan. Sit jäävistä tehtiin seisahtumisia, ne aika hyviä :) Itse seisomassa pysyminen taas oli hiukan vaikeaa.. Tokohyppy oli Helmistä ihan hirveen kiva, pojoili sitä hetken itsekseen ennenkuin sain koiraan mitään kontrollia.. pitäisi ehkä estää näin tapahtumasta seuraavalla kerralla :D sit teki ihan ok, herkästi se meinaa hypätä jo ennen lupaa.

tiistai 20. marraskuuta 2012

Pelko pois

Maanantai on treenipäivä. Tehtiin tänään vähäsen tokoa ja agia hallilla Miran kanssa. Alkuun Helmi teki luoksepäästävyyttä ja paikkamakuuta yksin. Luoksepäästävyys oli ok, eipä se paljoa välitä kopeloinnista. Paikallaolossa kokeiltiin uutta juttua. Kun Helmi nousi (ja nousihan se taas prkl :( ) Mira antoi sille palautteen ja käski sen uudestaan maahan. Ja sehän toimi. Helmi hiukan jopa säikähti "vieraalta" tätiltä tulevaa palautetta ja kävi hölmistyneenä uudestaan maahan :D Ja sitten se pysyi. Otettiin uusiksi lyhyempänä ja pysyi ok. Maahanmenoon pitää jatkossa kiinnittää edelleen huomiota, jättää herkästi kyynärät ilmaan ja sillon se nousee sitä suuremmalla todennäköisyydellä. Tehtiin muuten käskytettynä ja H reagoi kyllä herkästi käskytykseen. Tämäkin treeniin siis.

Sit tehtiin viisi toistoa keppejä. Alku ja loppu hivenen helpompi, keskeltä kolme keppiä suorassa linjassa. Vaikeutin toisto toistolta ja viimeinen helpompi. Ja kaikki toistot onnistui, jes! Hyvin keskittyi ja toivotaan että sitä vauhtia tulisi varmuuden myötä vielä lisää. Puomia otettiin yksittäisenä ja hyvin teki nyt :) Eipä jaksanut dalmatialainen kauaa puomia arastella. Ensimmäisen toiston tuli ylösmenon hivenen varoen, mutta loput toistot hirmuisen reippaasti. Vähän minä olen jo koiraani oppinut tuntemaan sentäs, uskalsin arvaillakin että tästä puomihommasta päästään yli melko nopeesti. Loppuun juostiin lyhyt suoraviivainen rata, jossa rimat 55cm. Rimat pysyi ylhäälla ja hyvin se kulkee. Putkiin irtoaa oikein hyvin, vaikkakin haki väärää päätä kokoajan..

lauantai 17. marraskuuta 2012

Pienessä sievässä



Kerrotaas heti alkuun hyvät uutiset. Elikkäs Helmi käväisi torstaina ottamassa pikku kännit Mikkelissä Pitkäjärven eläinklinikalla ja luusto on nyt läpivalaistu. Ja tosi hyvältähän se näytti! Lonkat tosi tiivit ja siistit, oikea lonkkamalja hivenen matalampi. Kyynärät ja olkanivelet myöskin hyvät. A/Ata ja 0/0 veikkaili klinikan ell. Katsotaan mitä Kennelliitosta takaisin tulee. Mutta jatketaan siis harrastusta, onpahan Hemuli ainakin jostakin kohtaa terve kaveri ;) Mukava oli nähdä Helmin veljeksiä omistajineen, hyviä olivat niidenkin kuvat. Helmi itse ei ollut ihan yhtä ihastunut veljistään humalasta huolimatta, hirveän ällöjä olivat. Ei lämmennyt Hemu ei :D Ja kyllä, pilkullisen häntä pystyy heilumaan, vaikka olisi kuin rauhoitettu eläin muuten. Piiska ei hevillä pysähdy.

No sit treenihommiin..
Tiistaina tokoiltiin pitkästä aikaa hallilla. Alkuun otettiin paikkamakuu Rikin ja Nellin kanssa. Ja olipa se taas niin vaikeeta.. Helmi jäi hyvin, mutta yhtäkkiä se vaan nousi seisomaan. Käskin sen kaukaa maahan. Sit hetken päästä Helmi näyttää tyystin "unohtavan" että pitäisi maata paikallaan, lähti sivummalle haistelemaan, hitto! Siitäpä sai palautteen ja vein sen pois. Uusittuna pysyi ok.

Seuraavaksi otettiin ruutua, jota ei olla ihan hetkeen taas tehtykään.. Yllättävän hyvin se muistuikin Helmin mieleen. Juoksee tosi hyvällä vauhdilla ruutuun, viimeiseen askeleen suorastaan loikkaa. Matkaa oli noin 15 metriä. Palkkailin keskeltä ruutua, jonne hakeutuukin aika pätevästi. Kerran Hemu yritti vähän tökkiä yhtä kartiota, vaikkei merkkiä olla ikinä tehtykään. Ruutuun juokseminen oli jopa niin hirveen kivaa, että seuraamisesta ruudun vieressä ei meinannut tulla yhtään mitään, kun Hemu pojoili vaan ruutuun edelleen ;D Sit kun keskittyi niin seurasi hyvin. Loppuun pari luoksetuloa hetsattuna, ne ihan jees. Lujaa tulee, mutta perusasentoon saisi tulla varmemmin.

Samalla reissulla otin myös keppejä viisi onnistunutta toistoa. Kolme niin että kujan alku oli melkein kiinni ja loppu reilusti helpompi ja pari toistoa helpolla alulla ja loppu vaikee. Tarkasti pujotteli, vauhti saisi olla edelleen parempi. Puomin yli juoksutin Helmin muutaman kerran. Ekalla arasteli taas ylösmenolla. Lopuilla tuli jo paljon rohkeemmin, jopa liiankin lujaa. Helmillä tuntuu olevan hirvee kiire pois puomilta, joten ratkaisee sen räpeltämällä vauhdilla. Palkan sai lopusta namikiposta, se tuntuu motivoivan tosi hyvin. Pääasia että se ylipäätään tulee yli, jatketaan siis näin.

Keskiviikon aksatreeneissä tehtiin kahta erilaista rataa samalla ratapohjalla. Porukka jaettiin kahdeksi pariksi. Ensimmäinen rataan tutustuttiin parin kanssa ja se tehtiin kisanomaisesti. Toisen radan neuvoi ja opasti sen jo tehnyt ohjaaja toisesta parista, Itse ohjeistin jo tekemäni radan myös toiselle ohjaajalle. Tässäpä mahdollisimman epäselvästi selitetty tää kuvio :D Eka rata oli tälläinen:
                                                                       

                      
                            


Kolmoshypylle tein twistin, joka onnistui ihan ok. Eka virhe tuli jo pituudella, koska unohdin ottaa koiran mukaani, en katsonut sitä ollenkaan ja sehän oli kipittämässä jo Aata kohti. Sit kutosputkelle mentiin väärään päähän ja lujaa, myöhäistä karjua koiralle mtn kun se on oikeestaan jo putkessa suoraan laskeuduttuaan hypyltä..  Aan kontaktin Helmi otti jopa ensimmäiselläkin kerralla hyvin :) Ylösmenokontaktit osuu, mutta todella täpärästi.. Seuraava vaikee kohta radalla oli 13 putkeen vienti, yritettiin molemmilta puolilta 12 hyppyä, näistä hypyn vasemmalta vieden oli selvästi parempi. Loppuradalla ei suurempia vaikeuksia.

Toinen rata näytti tältä:
                          
                         

Tämä rata tuntui jotenkin tutustuessa jo sujuvammalta meille ja sitä se olikin.. alkuvaikeuksista selvittyämme :D Heti ensimmäistä kuviota hinkattiin monta kertaa. Yritin ottaa koiran haltuun kakkoshypyn takana ja jotenkin päällejuoksun tapaisesti viedä sen putkelle nro 3. Ja todella yritykseksi se jäikin.. Helmi meni ihan sujuvasti putken väärän päähän kokonaiset kolme kertaa. Sit tehtiin aloitus ihan perusvalssilla kakkoshypylle, se onnistui. Loppu vedettiinkin sitten nollana läpi, vai tulikohan siellä rima Aan edestä hypyltä? Jokatapauksessa aika hyvin mentiin :) Vitoshypylle tein takaaleikkauksen, joka tosin oli myöhässä. Koira päätyi kuitenkin putkeen oikein. Hypylle 12 tehtiin saksalainen, joka on itselle tosi vaikee kuvio hahmottaa. Loppu ralliteltiin ihan sujuvasti maaliin. Radan jälkeen korjattiin myöhästynyt takaaleikkaus ja kokeiltiin saksalaista vielä uudelleen.

Hyvät treenit ja Helmi kulki ihan kivasti. Ekalla radalla oli jotenkin nihkeempi, mutta toisella kulki sujuvammin. Yllättävän hyvin muistin itse kokonaiset kaksi rataa, enkä  edes sotkenut niitä toisiinsa. Pystyin jo ennalta arvaamaan meille vaikeat kohdat, vielä kun osaisi ohjata niin, ettei sortuisi juurikin niihin kohtiin. Ja helpon oloisissa kohdissa meinaan unohtaa ohjata, oletan vain että sieltä se Hemuli perässä tulee.. ja tuleehan se ;)